Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: WebGL-demot pyörivät nätisti Nokia N900:ssa

3
Markus Lehtiniitty

Videolla: WebGL-demot pyörivät nätisti Nokia N900:ssa
Nokian N900 on esiintynyt Videolla-sarjamme jutuissa melko useasti, ja jälleen kerran tänään N900 on mukana videolla, jossa demotaan WebGL-tekniikalla kehitettyjen demojen toimintaa mobiililaitteessa.

Toistaiseksi on mahdotonta ennustaa, mihin suuntaan kehitys on jatkossa menossa, mutta ainakin tällä hetkellä yksi vahva kehityssuunta työpöytäpuolella tietokoneissa sekä ehkä vielä hieman pienemmässä merkityksessä mobiililaitteissa on selaimen roolin kasvu - paikallisista sovelluksista luovutaan, ja siirrytään selainpohjaisiin sovelluksiin.
Osaltaan tämän muutoksen takana ovat uudet web-teknologiat, mukaan lukien HTML5, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kehittää aiemmin mahdottomalta vaikuttaneita ratkaisuja. Myös WebGL on tällainen tekniikka. Kyseessä on Mozillan projekti, jossa selaimiin tuodaan enemmän graafista kykyä mahdollistamalla laitteen näytönohjaimen käyttö OpenGL ja JavaScript yhdistäen.

Alta löytyvä video on julkaistu YouTubessa FirefoxforMobile-tilin kautta. Videolla Mozilla Firefoxin pääinsinööri Vladimir Vukicevic esittelee WebGL-demojen toimintaa Firefox-selaimella Nokian N900:ssa.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (3)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

@2 ...Pyöriikö täysil graffoil? Koska muuten ei mitää välii vaik pyöriskin.

Mutta... Alkaa olla näissä "kännyköissä" enemmän potkua kun mun netbookissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja