Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia puolittaa älypuhelinmallistonsa ensi vuonna

5
Markus Lehtiniitty

Nokia puolittaa älypuhelinmallistonsa ensi vuonna
Nokia tulee suunnilleen puolittamaan tarjoamansa älypuhelinten valikoiman ensi vuonna. Asiasta on kertonut uutistoimisto Reuters Nokian Smartphones-yksikön johtajien kommentteihin perustuen. Nokia yrittää liikkeellä vastata paremmin kiristyneeseen kilpailutilanteeseen älypuhelinmarkkinoilla.

Kun vielä tänä vuonna Nokia toi markkinoille noin 20 erilaista älypuhelinmallia, niin ensi vuonna niitä on Nokian mukaan tulossa vain noin puolet tästä. Tämä tarkottaisi vain noin kymmentä mallia - Nokian älypuhelinmallisto tulee siis muuttamaan muotoaan melkoisesti.
"Olemme leikanneet tarpeetonta erilaistamista, joten meillä on huomattavasti fokusoidumpi portfolio ensi vuonna", sanoi Nokian älypuhelinten tutkimus-ja kehitystyöstä vastaava johtaja Antti Vasara. Vasaran mukaan pienempi mallimäärä mahdollistaa myös suuremmat mallikohtaiset panostukset.

Olemme jo aiemmin kertoneet Nokian aikovan jatkossa pienentää puhelinvalikoimansa laajuutta, joten minkäänlaisena yllätyksenä tuoreet tiedot älypuhelinmallien määrän supistamisesta eivät tule. Tähän asti Nokian suurta mallivalikoimaa, joka on tarjonnut jokaiselle jotakin, on pidetty yhtenä sen kilpailuvalteista, mutta ajat muuttuvat ja paremmista laitteista koostuva pienempi mallisto saattaa jatkossa olla avain suurempaan menestykseen.

Nokia on yhä selkeästi maailman suurin älypuhelinvalmistaja, vaikka onkin viimeisen kahden vuoden aikana menettänyt osuuttaan merkittävästi. "Tulemme puolustamaan asemiamme, mutta meillä om myös työkaluja, joilla voimme hyökätä puolustuksen ohella", totesi Nokian Smartphones-yksikön tuore johtaja Jo Harlow.

Mallien määrän supistamisen ohella Nokia aikoo ensi vuonna keskittyä Symbian-älypuhelimissaan käyttökokemuksen parantamiseen. Käytännössä Symbianin käyttöliittymä tullaan ensi vuoden aikana uusimaan täysin nykyiseen versioon verrattuna - näistä uudistuksista kerroimme ennakkokuvien kera jo eilen.

Kommentit (5)

popopppp (vahvistamaton)

1

Hyvä juttu! Enemmän aikaa panostaa muita malleja kun niitä ei tartte suunnitella niin montaa.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

jos katsot mitä muuta reuters on tänä vuonna kertonut niin kyseessä lienee huuhaa. eikös ne juuri viime viikolla väittänyt että maemo 6 laitetta ei tulisi ensi vuonna?

Vastaa
tuckom
tuckom

3

Ei auta Nokiaa mallien karsiminen menetta johtopaikan 2011 !!! Nokialla pitais karsia ne ihmiset jotka vastaa mita malleja tulee myyntiin !!!!

Vastaa
tuckom
tuckom

4

Ei auta nokiaa mallien karsiminen tulee menettamaan paalupaikan 2011 !!! Nokian olisi karsittava niita jotka ovat olleet viimeiset 4 vuotta vastuussa mita malleja tulee myyntiin !!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja