Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vahvisti: hyppy suoraan Symbian^3:een - Symbian^2 jää väliin

12
Markus Lehtiniitty

Nokia vahvisti: hyppy suoraan Symbian^3:een - Symbian^2 jää väliin
Nokia hyppää Symbian^2:n yli ja siirtyy nykyisistä kosketuspuhelimistaan löytyvästä Symbian^1-käyttöjärjestelmästä suoraan Symbian^3:een ensi vuonna.

Asia nousi esiin spekulaatioiden tasolla Nokian tällä viikolla järjestämän Capital Markets Dayn yhteydessä, jossa Nokia kertoi näyttävästi Symbian-käyttöjärjestelmän käyttöliittymään ensi vuonna tehtävistä uudistuksista. Nokia ei kuitenkaan maininnut Symbian^2:ta lainkaan, vaan toi vahvasti esiin jo Symbian^3- ja Symbian^4-julkaisuja. Asian jälkimainingeissa tiedustelimme asiaa Nokian viestinnältä, joka vastasi vahvistaen Nokian siirtmisen suoraan Symbian^3:een.
Kokonaisuudessaan Nokian viestinnän meille antama vastaus kuului näin (käännettynä englannista suomeksi mahdollisimman tarkasti):

"Nokian sisällä tulemme keskittämään Symbian Foundation -tukiponnistelumme ensimmäiseen aidosti avoimeen julkaisuun, Symbian^3:een, joka tullaan julkaisemaan EPL:n alla. Tällä tavalla voimme parhaalla tavalla muuttaa todeksi Symbian^3:n täyden potentiaalin, julkaisun, joka tulee olemaan aiempaa nopeampi sekä herkempi.

Uskomme, että keskittymisemme ensimmäiseen avoimen koodin julkaisuun tulee parantamaan koko Symbian-yhteisön kilpailukykyisyyttä, sekä tarjoamaan parhaan arvon asiakkaillemme ja kuluttajille. Jäsenyritykset, jotka suunnittelevat Symbian^2:aan perustuvien tuotteiden julkaisua ovat kykeneviä avustamaan ja jalostamaan ohjelmistoa pidemmälle Nokian toimitettua olemassa olevan pohjan Symbian^2-julkaisuun."


Lyhyesti ilmaistuna Nokia tulee siis siirtymään suoraan Symbian^3:een, mutta Symbian^2:lla varustettuja laitteita on tulossa muilta Symbian-valmistajilta.

Symbian^2:n ylihyppäys on Nokialta oiva peliliike, sillä se ei olisi tuonut kovinkaan paljon varsinaisia merkittäviä uudistuksia verrattuna Nokian Symbian-puhelinten N97- ja N97 mini -lippulaivamallien nykyiseen ohjelmistoon. Symbian^2:ssa esimerkiksi jo kyseisistä malleista löytyvät kotinäyttötila ja kineettinen selaus olisivat vain muuttuneet alustan tarjoamiksi vakio-ominaisuuksiksi.

Symbian^3 sen sijaan tarjoaa huomattavan paljon uudistuksia. Tärkeimpiä niistä ovat nopeuden kasvatus, tuki monikosketukselle sekä sen mahdollistamille eletoiminnoille sekä kaksoiskosketusten poistaminen. Lisätietoa Symbian^3:n sekä myös Symbian^4:n tuomista uudistuksista löytyy aiemmasta artikkelistamme, jossa mukana on myös Nokian kyseisten alustojen käyttöliittymistä esittelemiä ennakkokuvia.

Kommentit (12)

xbax (vahvistamaton)

3

Google ei ole ystäväni, Google Inc. on iso ja paha yritys, jota en tue.

Vastaa
foxx0
foxx0

5

Noh, siinäpähän xbax haet tietoa netistä ilman googlea. Minä en tuollasesta "yhyy iso paha yritys en tykkää en tue" ajatustavasta perusta kyllä pennin hiventä. Hyvin toimii mun taskuun google ja vain muutaman mainoksen avulla joita ei tarvitse edes huomioida. Ihan jees meininki mun mielestä.

Vastaa
nonni (vahvistamaton)

6

Tätä itse uumoilinkin ja meinasin jonnekkin postailla kyssärin aiheeseen liittyen. Puhelinvertailu lukee näköjään mun ajatuksia. Kaikki täsmäs tähän suuntaan kun Nokialta tulee älypuhelimiakin puolet vähemmän kuin viime vuonna. Erittäin fiksu liike nokialta. Äkkiä vaan peliin näitä ^3:lla varustettuja luureja. Oma luuripäivitys on oottelee näitä.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

7

@5
Onhan niitä muitakin hakukoneita kun Google.

Ei se Google tee mitään ilmaiseksi ja vain hyvää hyvyyttään. Se on ihan samanlainen yritys kuin Microsoft ja Applekin. Tarkoituksena on tehdä rahaa ja kuluttajat ne rahat aina loppupeleissä maksaa. Et vaan välttämättä maksa suoraan Googlelle mitään, mutta maksat kyllä aivan varmasti. Olen aivan varma, että Googlen yhä kasvaessa vastustus sitä vastaan alkaa kasvaa. Moni näkee sen jo nyt jopa isompana uhkana kuin Microsoft koskaan olikaan. Sanoisin, että Google tappaa kilpailun tehokkaammin, johtuen heidän palveluiden näennäisestä ilmaisuudesta.

Vastaa
juu (vahvistamaton)

8

Heii! Tämähän tarkoittaa myös todennäköisesti sitä että nokian seuraava älypuhelin tulee sitten vasta joskus puolen vuoden päästä ja nykyisillä on siihen asti pärjättävä.

Vastaa
juu (vahvistamaton)

9

Heii! Tämähän tarkoittaa myös todennäköisesti sitä että nokian seuraava älypuhelin tulee sitten vasta joskus puolen vuoden päästä ja nykyisillä on siihen asti pärjättävä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

> sitä että nokian seuraava älypuhelin tulee sitten vasta joskus
> puolen vuoden päästä

Miksi tarkoittaisi ? ja ei edes tarkoita, vaan tiedetään että uusia malleja on tulossa alkuvuodesta.

Yhtiö on kyllä linjannut että julkistuksia tulee vähemmän.

Vastaa
juu (vahvistamaton)

11

Niin no, sittenhän ne tulevat samalla paskalla ohjelmistolla kuin nykyiset luurit kun kerran ^2 symbianin luureja ei ole tulossa ja ^3:lla varustetut tulevat mahdollisesti sitten puolen vuoden päästä.

Vastaa
D_Bar (vahvistamaton)

12

@7

Meinaatko, että muut hakupalveluiden tarjoajat tekee sitten jotain ihan hyvää hyvyyttään...

Epäilen suuresti, että kyllä ne kaikki jotain hyötyä siitä havittelee itselleen :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja