Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia pistää Lontoon Flagship Storen kiinni

19
Markus Lehtiniitty

Nokia pistää Lontoon Flagship Storen kiinni
Nokia aikoo sulkea helmikuussa 2008 avaamansa Lontoon Flagship Store -lippulaivamyymälänsä. Myymälä tullaan sulkemaan vuodenvaihteessa, eli siis jo ennen sen kaksivuotispäivää. Asiasta kertoi ensimmäisenä Retail Week.

Nokian Lontoon lippulaivamyymälä on sijainnut Regent Streetillä, yhdellä Lontoon suosituimmista ostoskaduista. Myymälän pinta-ala on noin 7 500 neliömetriä ja sillä on ollut noin 30 työntekijää. Nokian edustajan mukaan syy myymälän sulkemiselle on, että ei se ole ollut "niin tehokas tai niin kannattava" kuin Nokia oli toivonut.
Lontoon lippulaivamyymäläon ohella Nokialla on Helginssä Suomessa, Moskovassa Venäjällä, Chigacossa ja New Yorkissa Yhdysvalloissa, Méxicossa Meksikossa, Sao Paulossa Brasiliassa sekä Pekingissä ja Shanghaissa Kiinassa.

Nykyisessä heikossa taloudellisessa tilanteessa on kannattamattomien toimintojen karsiminen tietenkin ymmärrettävää, mutta silti Lontoon lippulaivamyymälän sulkeminen kummastuttaa. Alun perinkään näiden myymälöiden ei ollut tarkoitus olla erityisesti myynniltään huipputasolla, vaan ennemminkin kyse oli Nokian brändin luomisesta ja Nokian tuotteista kertomisessa.

Ainakaan toistaiseksi ei ole tietoja, että aikooko Nokia pyyhkiä Lontoon täysin pois lippulaivamyymälöidensä kartalta vai siirtyykö myymälä kenties johonkin muuhun sijaintiin. Joka tapauksessa lippulaivamyymälän sulkemisella on aika lailla päinvastainen vaikutus kuin, mihin alun perin pyrittiin.

Kommentit (19)

masa92
masa92

1

"Myymälä tullaan sulkemaan vuodenvaihteessa" Hyvin käytätte tulla-muotoista futuuria suomen kielessä :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Huvittavintahan tässä on se, että toisella puolella katua sijaitsee Apple Store, joka itseasiassa on koko Lontoon tuottoisin liike kokoonsa nähden. ;)

www.thisislondon.co.uk/standard/article-23737856-apple-store-most-profitable-shop-in-london-for-its-size.do

Vastaa
Perho92
Perho92

5

@4
Koska apple on vähän kuin neuvostoliiton kommaripropaganda; iDiootit ostaa kaikkea paskaa kun applen tuotteet on "parasta" (samaa sisältä mitä muutkin kilpailijat) ja kehuu ne maasta taivaisiin, tajuamatta sitä että sama laatu/ominaisuudet löytyy kaikilta kilpailijoilta (poislukien ne applen "ominaisuudet, kuten blower, joille applen käyttäjät löytää leikisti jotain käyttöä"

Nii ja en ole nokia fanipoika (vaikka nokian 100€ halppisluurin omistankin) vaan vitun kyllästynyt tollaseen jatkuvaan "apple on paras" -vouhotukseen.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

6

@5
Sanoinko, että Apple on paras? Sitä paitsi, tuskin sentään Apple pysyisi pystyssä jos yhtiön tuotteita ostaisi vain "Apple -uskolliset" henkilöt.

Vastaa
Perho92
Perho92

7

@6
Kyllä vaan pysyy. Meinaa kyseinen uskonto on hyvin levinnyt. Syynä erilainen design ja kiihkouskovaiset applefanipoikajonkaisämaksaapuhelimeniDiootit. Joo en jaksa enempää avautua, päätä särkee.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

@7
Voi voi, sitä se kateus teettää. Toivottavasti vihreä nenäsikin palautunee pian takaisin normaaliin väriinsä.

Vastaa
Perho92
Perho92

9

@8
Millekkö pitäis olla kateellinen? Sille, jos joku tunkee rahaa johonkin ylihintaiseen merkkiin? Ylipäätänsä kaikki tyhjästä maineensa repäisseet yritykset ottaa päähän. Olkoot se sitten emolevyvalmistaja, kuten evga, tietokone/puhelinvalmistaja, kuten apple tai näytönohjainvalmistaja kuten nvidia (mikä kyllä myy jopa oikeasti hyviä tuotteita, mutta maine on kyllä ylihyvä vrt ATI)

Tai no totta kai olen kateellinen applen firmalle, harva onnistuu rakentamaan imagon joka perustuu pelkkään illuusioon. Ennemmin ostan asuksen alumiiniläppärin mikä maksaa reilu 600€, missä akkukesto 12h ja laadukkaammat osat, mitä applen koneista missä jonkun halppisvalimistajan osat, sekä applen kuoret ja omenalogo.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

10

siis analyytikkoarvioiden mukaan tuottoisin. yksittäisten liikkeiden tietojahan apple ei kerro. kokonaisuudessaan applella on liikkeitä ja niiden liikevaihto / kvartaali on keskimäärin $7.1m. jos tuo arvio pitää paikkaansa niin tätä yhtä liikettä kohden on siis 3.5 jotka eivät myy yhtään mitään. tai 7 joiden myynti on puolet tuosta keskimääräisestä.

jännä että analyytikot harvemmin julkaisevat analyysejä tuon apple myymälöiden toisesta ääripäästä, joka lukumääräisesti on kuitenkin paljon tyypillisempi kuin nuo muutama analysoitu myymälä. toinen analysoitu myymälähän on nyc 5th av joka analyysien mukaan tuottaa 12-16:n keskivertomyymälän verran. jos analyyseihin on uskominen.

Vastaa
tuckom
tuckom

12

kun kukaan ei nokialla saa muutosta aikaan ei mitaan mielikuvitusta ! esim samsung lindy tulee myymaan hyvin! Nokia vois ottaa mallia taalla aasiassa kopion tekioilta ovat paalta pain hyvan nakoisia esim. nokia N83i tai N98 niita myydaan taysin nokian nimella ja menee kaupaksi tutun kaupassa myydan 1 aito ja 3 kopiota suhteessa 1111 ON MUUTEN TODELLA HYVAN NAKOSIA JA HINNAT N.40 EUROA

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@11

Joku ihme sinua kuitenkin näyttää häiritsevän, antaisit ihmisten vaan ostavan mitä haluavat, ei kai se että he ostavat "ylihintaista paskaa" ole yhtään sinulta pois, pikemminkin päin vastoin.

Asuksen läppärissä on optimoitu toiminta-aikaa suoritukyvyn kustannuksella. Se on varmasti ihan hyvä jos tällaisen uhrauksen on valmis tekemään. Ainakaan laptopmagin arvostelun perusteella siitä ei löydy 12 tunnin akkukestoa eikä alumiinirunkoa, tai ainakin se on saatu näyttämään harvinaisen muoviselta.

Sitten itse uutisen, Nokian kaupan sulkeminen on varsin yllättävä veto. Kuten artikkelissakin sanottiin ei tällaisen lippulaivakaupan pitäisi olla kustannuskysymys, vaan tuottaa näkyyvyttä ja bränditunnistettavuutta. Toisaalta tietenkin voi olla niin että ihan nykyisellä kauppakonseptilla ei saavuteta.

Apple Store on ollut viimeisen vajaan 10 vuoden aikana suunnaton menestys, siihen vertaaminen on aika epäreilua, koska Nokia ei Flagship storeillaan ole edes yrittänyt mitään samanlaista.

Vastaa
polla (vahvistamaton)

14

Siellä Applen liikkeessä taidetaan myydä kaikkea muutakin kuin kännyköitä. Voiko näitä liikkeitä edes vertailla??

Vastaa
Perho92
Perho92

15

@13

No tietenkin annan muiden ostaa ylihintaista paskaa, mutta siinä vaiheessa jos joku tulee kehumaan sitä mulle, niin päässä alkaa kiehua. iphone kärsii huonosta kamerasta, softabugeista ja ilmeisesti ei tue 900mhz 3g yhteyksiä. Silti pitää todeta, että puutteita on myös muilla valmistajilla, keskimäärin enemmän mitä applen tuotteissa.

Ja toi asuksen kone on alumiinia tai ainakin jotain metallia. Akkukesto siinä on virransäästöt päällä noin 9h, kun mac bookeissa se on jotain 3-4h paikkeilla. Hintaerokin on kaksinkertainen, niin aika sairas pitää olla, jos ostaa koneen vain merkin takia. Ja applen koneissa säästellään mm. rammissa, kiintolevyn koossa, yms. joten turha puhua, etteikö asuksen tapa säästää ole parempi, sillä prossu on yksi virtasyöpöimmistä osista koneessa?

Toisaalta pitää sanoa, että on ne applen tuotteet ja palvelut pääosin ihan hyviä laadultaan. Silti en näe käytännössä mitään applen tuotetta hinta-laatu suhteeltaan hyvänä. Parasta applessa on se, että arvo säilyy. Vanhasta mac bookistakin saa uuden asuksen verran kuivaa käteistä - ei sinänsä paska diili, paitsi sen kannalta kuka ostaa käytettynä. :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

> iphone kärsii huonosta kamerasta, softabugeista ja ilmeisesti ei tue 900mhz 3g yhteyksiä

Uusimman iPhonen kamera on jo ihan OK. Voitti käytännössä Droidin vaikka megapikseleitä olikin paljon vähemmän. Softabugeja on kaikissa, iPhonessa selvästi enemmän tai pahempia kuin muissa? Olet aivan oikeassa 900MHz yhteyksistä. Toisaalta taas voisi listata monta hyvää ominaisuutta, riippuen mihin laitteeseen verrataan.

Tämä loppu oli vieläkin enemmän off topic, joten pidän sen lyhyenä:

> kun mac bookeissa se on jotain 3-4h paikkeilla

On ollut pari vuotta sitten, nykyään selvästi enemmän (tuplat?)

> Ja toi asuksen kone on alumiinia tai ainakin jotain metallia

Uskotaan, aika hyvä muovi-imitaatio siihen on sitten saatu tehtyä:

http://www.laptopmag.com/uploadedImages/...s_ul30_580g.jpg

> jos ostaa koneen vain merkin takia

Entä jos ostaa koneen vaikka käyttiksen takia?

> turha puhua, etteikö asuksen tapa säästää ole parempi, sillä prossu on yksi virtasyöpöimmistä osista koneessa?

Et selvästi ymmärtänyt mitä yritin sanoa. Asus on tuon mallinsa osalta uhrannut tehoa (sekä GPU että CPU) ja saanut vastineeksi akkukestoa. Mainitsemasi asiat eivät vaikuta juurikaan akkukestoon eivätkä tehoon, ja niitä saa kaupasta lisää suurentamatta konetta ja uhraamatta akkukestoa. Vaihdappa Asukseen ei-ULV prosessori tai dedikoitu GPU ja saat kiukaan, mutta et kauhean moneksi tunniksi.

Tuo kompromissi on varmasti ihan hyvä tiettyyn käyttöön, mutta sitä ei voi ihan suoraan verrata laitteisiin jotka on tehty erilaisella painotuksella.

Vastaa
Perho92
Perho92

17

Siis ei macbookien akkukesto _todellisuudessa_ ole kuin 3-4h. Luvattua akkukestoa voi olla se 5-8h, mutta se ei vastaa totuutta, kuten asukselle luvataan 12h ja totuus on alle 9h.

varsinkin kun koneissa ei ole asuksen tyylistä SHE (super hybrid engine) erikoistettua virransäästöä. Prosessorin tehoerot esim. macbook airiin verrattuna on tietenkin muutamia kymmeniä prosentteja ja näytönohjain vielä enemmän, mutta kuitenkaan kumpaakaan tuskin on tehty pelikäyttöön. Ja asuksella on myynnissä myös Gt210 näytönohjaimella varustettu malli, mikä maksaa pari sataa enemmän. Akkukesto siinäkin yli sen, mitä macbookeissa.

Niin ja lopetetaan tämä offtopic, sillä ei kuitenkaan liity aiheesen. :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

> Siis ei macbookien akkukesto _todellisuudessa_ ole kuin 3-4h

Anandtech on kanssasi eri mieltä, jotenkin uskoisin ennemmin heitä.

Vastaa
Perho92
Perho92

19

Linkki olis ollut kova sana, mutta kävin kattomassa ja joudun korjaamaan väitteeni. Väitteeni koski vanhempia applen koneita, mutta macbook pro 2009 malli on ilmeisesti jo akkukestonsa kanssa kunnossa. Muut oli sitten enemmän tai vähemmän huonoja.

Mutta edelleenkin, _OMA MIELIPITEENI_ on se, että applen läppäreissä on tosiaan hinta aivan liian korkealla. Eikä mielestäni ostopäätöstä oikein voi perustaa käyttiksen laatuun, jos käyttiksen + "ilman" hinta on koneesta yli puolet. Huonoa applen koneissa on myös puuttuva 3G (korjatkaa!) sekä halvemmissa malleissa pienet kiintolevyt. :/

Ja offtopic loppuu tähän, ellei kellään mitään korjattavaa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja