Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:lta iso vuoto: ensi vuoden viisi Android- ja kolme Windows Mobile -puhelinta julkisuuteen

16
Markus Lehtiniitty

HTC:lta iso vuoto: ensi vuoden viisi Android- ja kolme Windows Mobile -puhelinta julkisuuteen
Maailman neljänneksi suurinta älypuhelinvalmistajaa, HTC:tä, on jälleen kohdannut todella merkittävän kokoluokan tietovuoto: yhteensä kahdeksan yhtiön vuoden 2010 ensimmäisen puoliskon mallistoon kuuluvaa, vielä julkistamatonta älypuhelinta on paljastunut kuvien ja kattavien teknisten tietojen muodossa.

Nyt julkisuuteen vuotaneista puhelimista viidestä löytyy Googlen Android-käyttöjärjestelmä ja kolmesta Microsoftin Windows Mobile 6.5. Aivan kaikista aiemmin huhutuistakaan malleista ei nyt tietoja kuultu, joten HTC:ltä saattaa olla tulossa alkuvuodesta 2010 alla listattua useampiakin uusia puhelinmalleja.
Laajat tietovuodot eivät ole HTC:llä mitenkään uusi asia, sillä viime tammikuussa julkisuuteen vuoti myös taakse piakkoin jäävän vuoden 2009 alkupuoliskon mallisto hyvin kattavasti. Tällä kertaa tiedot tulevista puhelimista tulivat esiin xda-developers-keskustelupalstan kautta.

Alla käydään malli mallilta läpi nyt julkisuuteen vuotaneet kahdeksan uutta älypuhelinmallia - mukana on erittäin mielenkiintoisia malleja. Puhelimille kerrotut nimet ovat kehitysnimiä, mutta osa nimistä voi jäädä myös laitteiden lopullisiksi mallinimiksi.

Legend-malli saattaa olla lupailtu Heron seuraaja, sillä ainakin sen muotoilu muistuttaa melkoisesti Heroa. Ominaisuuksien kohokohtia ovat AMOLED-tekniikkainen kosketusnäyttö sekä 600 megahersin Qualcomm MSM7227 -suoritin. Käyttöjärjestelmänä Googlen Android.Tide puolestaan on melko erikoinen malli: siitä löytyy sekä 2,68 tuuman kosketusnäyttö että sen alta perinteinen puhelinnäppäimistö. Käyttöjärjestelmänä Googlen Android.Salsa muistuttaa perusrakenneratkaisultaan muun muassa Nokian E71- ja E72-malleja, mutta on erittäin ohut: paksuutta Salsalla on vain 8,6 millimetriä. Salsastakin löytyy kosketusnäyttö, jolla on tässä tapauksessa kokoa 2,6 tuumaa. Näytön alta löytyy QWERTY-täysnäppäimistö. Käyttöjärjestelmänä Googlen Android.Buzzissa ei ole juurikaan mitään kovin ihmeellistä: se tarjoaa melko eleettömässä paketissa melko hyvät ja kattavat ominaisuudet. Näytön tarkkuus on tietojen mukaan sen 3,2 tuuman kokoon nähden erittäin vaatimaton QVGA, eli 240x320 pikseliä. Käyttöjärjestelmänä Googlen Android.Bravo on nyt vuotaneista Android-puhelimista kyvykkäin: 3,7 tuuman kapasitiivinen AMOLED-kosketusnäyttö WVGA-tarkkuudella, yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin, viiden megapikselin kamera sekä HD-videokuvaus. Tulossa huhtikuussa 2010.Seuraavaksi siirrytään Windows Mobile 6.5 -puhelimiin.

Photonista löytyy 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudella sekä 600 megahertsin suoritin. Muut ominaisuudet ovat melko pitkälti peruskauraa. Tulossa huhtikuussa 2010.Trophy puolestaan on Windows Mobile -puolen vastine Salsalle, tosin hieman eroavin ominaisuuksin: muun muassa kosketusnäyttö on kookkaampi ja tarkempi. Tulossa toukokuussa 2010.Tera muistuttaa melkoisesti jo markkinoilta löytyvää Touch Pro2 -mallia, mutta siitä löytyy pienempi, kolmituumainen kosketusnäyttö.

Kommentit (16)

jfskldlff (vahvistamaton)

1

Tuo Bravo näyttää hyvältä speksien perusteella. Aika säälittävät resot laitettu? Mitäköhä varten.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

2

Ei mitään uutta auringon alla. Huomaa kyllä hyvin miksi Nokian kannattaa kehittää omia käyttöjärjestelmiään ja palvelujaan. Jos näin ei olisi, mikä erottaisi Nokian HTC:n ja yleisesti ottaen kaikki muut puhelinvalmistajat toisistaan?

Vastaa
huoh5431 (vahvistamaton)

3

IMO, aivan turha oli tunkea trophyyn ja salsaan tuo kosketysnäyttö, ei tee yhtikäs mitään.

Vastaa
MoZar
MoZar

4

@3
Eipä se ainakaan niiden ominaisuuksia vähennä :)

Tosin ei oikein säväytä nämä luurit mitenkään. Speksit eroavat mielestäni hyvin vähän jo olemassa olevista android puhelimista, toki näppäin asettelu on kahdessa luurissa erikoinen verrattuna aikaisempaan. Noh, eipä kai kannata odottaa liikoja vielä ensivuodelta :D kyllä niitä luureja tulee vielä senkin jälkeen.

Vastaa
jööki (vahvistamaton)

5

Olisivat nyt laittaneet edes HDMI liittimen ni sais parempaa kuvaa isompaan näyttöön.

Millonhan sais maemon ja amoledinresistiivisenä samassa paketissa?

Eipä noista mikään säväytä varsinaisesti, mut toi amoled on ihan kiva valopilkku. Positiivista myös että perus puhelimiin tuodaan kosketusnäyttö ominaisuus. Luohan se taas jollekkin varmasti lisää käytettävyyttä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

7

resot on kyllä vaatimattomat.
Tässä viimesessä TP2:sen tapasessa laitteessakin Wide Quarter VGA vaan? Eli jotain 240x4?? pikseliäkö?
Vain kahdessa mallissa VGA tai WVGA. Oliko hinnoista mitään tietoa? Varmaan sieltä halvemmasta päästä ovat....

Vastaa
MA (vahvistamaton)

8

Vähän tuoksahtaa Nokialand kommenteissa.
JOkainen noista on parempi kuin mikään nokia luuri juuri android käyttiksen takia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

@8
=) Ja sunko ei sitten ollut jotain AndroidLandia vai?
Tienasit ehkä päivän hölmöimmän kommentin tittelin juuri. ;)
a) JOkaisen joukossa on myös Windows luureja
b) kukaan ei oikeastaan ole kommentoinut mitään Nokiaan liittyvää vertailuna näihin (paitsi @2 ulkonäöllisesti)
c) perustele

Vastaa
LoBer
LoBer

12

Buzz kiinnostaa, android+wlan =) muut ominaisuudet nyt eivät tällä hetkellä ole tärkeitä, kuin että on wlan, hyvä käyttis, sekä spotify.

Vastaa
Dickelola (vahvistamaton)

14

@13
Tyhmä saa paremman puhelimen toiselta valmistajalta samalla hinnalla.

Vastaa
Michelola
Michelola

15

ja viisas ostaa halvan puhelimen jolla onnistuu toiminnot mitä puhelimella kuuluukin tehdä. kuka tällaisia 600€ juppihinttileluja haluaa...ainiin, juuri he

Vastaa
hmlSaRgUjswgMRxg (vahvistamaton)

16

Great common sense here. Wish IÂ’d thuohgt of that.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja