Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple heitti yli 1 000 sovelluksen iPhone-sovelluskehittäjän ulos kaupastaan

11
Markus Lehtiniitty

Apple heitti yli 1 000 sovelluksen iPhone-sovelluskehittäjän ulos kaupastaan
Apple on poistanut iPhone- ja iPod touch -laitteidensa App Store -sovelluskaupasta kaikki Molinker-nimisen kehittäjän tarjoamat sovellukset, joita oli yhteensä yli 1 000 kappaletta. Molinkerin ulosheittämisen syynä olivat sen omista sovelluksistaan luomat tekaistut arviot.

Asia alkoi kehittymään iPhoneography-blogin paljastuksen myötä. Blogin tietoon asian oli tuonut yksi sen SCW-nimimerkillä esiintynyt lukija, joka oli huomannut, että Molinker oli käyttänyt kehittäjille markkinointitarkoituksiin jaettavia App Storen promokoodeja tekaistujen, viiden tähden, arvioiden laatimiseen omista sovelluksistaan.
Käyttäjä SWC lähetti Applen maailmanlaajuisesta tuotemarkkinoinnista vastaavalle johtajalle Phil Schillerille sähköpostin, jossa hän kehotti Applea tutkimaan asiaa. Schiller vastasikin heti Applen aikovan tutkia asiaa, ja sunnuntaina sekä SCW että iPhoneography vastaanottivat Schilleriltä kyseisen kehittäjän sovellusten poistamisesta kertoneen lausunnon. "Kyllä, tämän kehittäjän sovellukset on poistettu App Storesta, eivätkä niiden arviotkaan enää ole nähtävissä", totesi Schiller.

Tuoreimman virallisen tiedon mukaan Applen App Storessa on yli 100 000 sovellusta. Molinker oli erittäin merkittävä kehittäjä, sillä se tarjosi App Storessa yli 1 000 kehittämäänsä sovellusta. Näistä suurin osa liittyi valokuvaamiseen, matkustamiseen tai julkiseen liikenteeseen.

appfreak-blogi puolestaan on saanut asiasta kommentin Molinkeriltä. Molinkerin Ma Kunin mukaan heillä ei ole tietoa, mitä he olisivat tehneet väärin.

Aivan ainutlaatuista eivät yhden kehittäjän ulospotkimisesta johtuvat suuret sovellusten poistot App Storen osalta ole - elokuun alussa kerroimme Applen poistaneen kaupastaan Alid Shaikh -nimisen kehittäjän yli 900 sovellusta.

Kommentit (11)

Puppek
Puppek

1

1) Kuinka hyvälaatuisia ovat sovellukset, joita on tullut satamäärin parissa vuodessa?

2) Kuinka suuri osa noista 100 000:sta sovelluksesta on tehty samalla tahdilla?

Vastaa
keke (vahvistamaton)

2

3) Ja kuinka mielivaltaista on rankata 1000 sovellusta ulos tekaistujen arvostelujen takia?

Vastaa
jeppejee (vahvistamaton)

3

Oletteko kuulleet lumipallo-efektistä. Kukaan ei osta arvioimatonta ohjelmaa, mutta ostajia alkaa löytyä kun yksikin on antanut 5 tähteä.
Ilmeisesti kaikilla ei ole arviointi oikeuksia , vai?

Vastaa
dochß (vahvistamaton)

4

@1
Applen helppokäyttöisen SDK:n avulla, miksi hyvän tekemiseen pitäisi kulua paljon aikaa?

Vastaa
Isoveli valvoo (vahvistamaton)

5

Ah on se hienoa taas. Millonhan apple muuttaa logonsa punaiseksi ja varustaa sen sirpillä ja vasaralla? Ja muuttais pääkonttorinsa Kiinaan tai Pohjois-Koreaan? Siellä tällaiset toimintatavat ovat hyvin suosittuja. Ensin apple on varmaan näitä oikeuksia jaellut avokätisesti ja sitten kun kuluttaja huomaa vilunki pelin niin annetaan kenkää sille joka jää ensimmäisenä kii ja selitetään että tämä on ihan vaa poikkeustapaus. Applellehan kaikki 5 tähteä saaneet ovat vain plussaa kassaan. Omituista että potkivat ulos. Eikös ny yks varotus ja tähtien nollaus olis riittäny? Kyllä ne tähdet olis aikaa myöten palannu jollaki muulla tavalla sitten.

Kyllä ohjelmisto nikkareita vedetään nenästä kun eivät tajua maksavansa tekemästään työstä.

Vastaa
vilho (vahvistamaton)

6

Oikein tommosille vilunkilaisille! Monoa vain surutta, esimerkkinä muille!

Vastaa
Puppek
Puppek

8

@4
Oletko kuullut, että softat (kuten kaikki muutkin tuotteet) pitää suunnitella. Siihen ei Applen SDK ikinä pysty, vaikka olisi kuinka helppokäyttöinen. Joko niitä ohjelmia suunnittelee jokin nero (kahvia litkivä kofeiiniaddikti nero), tai sitten ne on vain hutaistu tehdä. Vai väitätkö, että softan voi suunnitella ja toteuttaa päivässä laadukkaasti?

Vastaa
user (vahvistamaton)

9

> Vai väitätkö, että softan voi suunnitella ja toteuttaa päivässä
> laadukkaasti?

Hehe, ja mistä kymmenen sovellus ideaa, kauanko menee kymmen sovelluksen speksaaminen, jonka jälkeen sitten koodaaminen.

Entä mistä sata sovellus ideaa jne. montako miestyövuotta menee jne.

Vastaa
sam49
sam49

10

Olen ollut ohjelmointihommissakin. SDK:lla on vähän merkitystä, mutta huono SDK voi tietysti lähes estää ohjelmoinnin. Kun kirjoittelee useita samantyyppisiä ohjelmia, alkaa kertyä yleiskäyttöistä koodia, suunnitelmia ja rutiinia, joka helpottaa ohjelmointia. Tämähän on olio-ohjelmoinnin alkuperäinen idea. Tosi hyvä ohjelmoija suunnittelee ja kirjoittaa uskomattoman määrän koodia verrattuna ns. teollisuusohjelmoijaan, jonka työtä ovat hidastamassa firman mahtava byrokratia, monet kokoukset, pikkupomot, projektinjohto, jne. Olen lukenut, että joku on yksin kirjoittanut hyvälaatuista C-koodia yli 500 000 toimivaa riviä vuodessa. Itsekin kirjoittelin yli 10 enemmän kuin amerikkalainen työnmitoitusstandardi. Toisaalta tietysti voi olla niinkin, että sovellusten määrä on suuri laadun kustannuksella. On tätäkin nähty.

Vastaa
kala5 (vahvistamaton)

11

Applen täytyy heittää ulos systeemiä pettävät kehittäjät, vaikka he olisivat kuinka tuotteliaita. Kyse on moraalista, jonka arvo tunnetaan kyllä maailmalla ja joka on luotettavan yhteistyön ehto.
Suomalaisen moraalin mukaan puhutaan sitten "käytännöllisyydestä", jonka mukaan vain hiukan läpsäsistään ranteelle, kun moraalin hintana olisi lyhyen tähtäimen myyntitulon menetys.
Hyvä Apple! Onneksi pääkonttorisi on hiukan moraalisemmassa maassa kuin Suomi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja