Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlelta uutuuksia mobiilihauissa: Google Goggles sekä lähellä olevat kohteet

1
Markus Lehtiniitty

Googlelta uutuuksia mobiilihauissa: Google Goggles sekä lähellä olevat kohteet
Google on julkaissut uutuuksia mobiilihakupalveluihinsa: Google Goggles mahdollistaa tiedon hakemisen kameralla kuvaamalla ja lisäksi karttasovellukseen ollaan tuomassa aiempaa yksinkertaisempaa lähellä olevien kohteiden hakumahdollisuutta.

Lähellä sijaitsevien kohteiden yksinkertainen haku on tuotu ensimmäiseksi saataville Google Maps -karttasovellukseen Googlen Android-käyttöjärjestelmän versiolla 1.6 tai korkeammalla. Toiminto on hyvin yksinkertainen: kartalta kosketetaan vain jotain kohtaa hieman pidempään, jonka myötä esille tulee kymmenen lähimmän kohteen, esimerkiksi kaupan tai ravintolan, tiedot.
Uusi toiminto tulee erikseen ladata sovellukseen Android Market -sovelluskaupan kautta. Lisäksi vastaava toiminnallisuus tullaan muutaman seuraavan viikon aikana tuomaan myös google.com-verkkosivulle Applen iPhonelle ja Androidille.

Google Goggles -hakutoiminto puolestaan muistuttaa ideltaan Nokian kehittämää Point & Findia. Perusajatus siis on, että puhelimen kameralla kuvataan jotain, mistä halutaan lisätietoa, ja sovellus yrittää tähän haasteeseen vastata. Toistaiseksi Google Goggles tunnistaa maamerkkejä, taideteoksia sekä tuotteita. Goggleskin on toistaiseksi saatavilla vain Android 1.6:lla tai korkeammalla varustettuihin puhelimiin. Gogglesia esitellään tämän jutun lopusta löytyvällä videolla.

Toistaiseksi Goggles on siis varsin rajoittunut sovellus, mutta tulevaisuudessa Googlen tavoitteena on tarjota korkealaatuisia hakutuloksia mille tahansa kuvalle. Nokian Point & Findista Goggles eroaa myös siinä, että Goggles vaatii vielä käyttäjää ottamaan kuvaan, kun Nokian ratkaisussa riittää jo pelkkä osoittaminen.

Lisätietoa Googlen mobiilihakuihin liittyvistä uutuuksista löytyy Google Mobile Blogin tästä merkinnästä. Lisäksi Google Mapsiin liittyvistä uudistuksista löytyy tietoa myös Google Lat Long Blogin merkinnästä.

Kommentit (1)

MoZar
MoZar

1

Olipas hauska näköinen hakutoiminto :O tuskin hirvittävän usein tulisi käyttöä.. mutta mistä sitä tietää, voisi joskus osoittautua käteväksikin.. Varsinkin se yhteystietojen lisääminen. xD vielä kun onnistuisi käsinkirjoitetuista numeroista

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja