Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: selainvertailussa Applen iPhone 3GS ja HTC:n HD2

9
Markus Lehtiniitty

Videolla: selainvertailussa Applen iPhone 3GS ja HTC:n HD2
Tämänpäiväisessä Videolla-sarjamme artikkelissa käsittelyssä ovat kaksi huippupuhelinta, Apple iPhone 3GS ja HTC HD2. Videon aiheena on tämän kaksikon selainten vertailu.

HTC HD2:sta löytyy Microsoftin Internet Explorer Mobilen sijaan parempi Opera Mobile -selain, ja Apple luottaa iPhonessaan luonnollisesti yhtiön omaan Safari-selaimeen. Lisäksi puhelimet eroavat selainkäytössä erittäin merkittävän näyttöpuolen osalta merkittävästi: kun iPhone 3GS tarjoaa vain 3,5 tuuman näytön 320x480 pikselin tarkkuudella, lataaa HD2 pöytään valtavan 4,3-tuumaisen näytön ja 480x800 pikselin tarkkuuden.
Hieman yllättäenkin iPhone pesee testeissä HD2:n sekä sivujen latausnopeudessa että näyttötilojen vaihtojen vauhdikkuudessa. HD2:n kyvykkäämmästä näytöstä on kiistatonta etua, mutta iPhonen Safari-selain sovittaa myös sivut näyttöön sopiviksi erinomaisesti.

Alta löytyvä video on TechnoBuffalo-sivuston käsialaa ja pituutta sillä on reilut seitsemän minuuttia, jossa ajassa esillä olevan parivaljakon selainominaisuudet tulevat kattavasti läpikäytyä.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (9)

malagant
malagant

1

Näyttäisi siltä, että HD2:ssa ei saa koko sivun leveyttä näkymään niin millään, vaikka zoomaillaan pienemmäksi useaan otteeseen. Ei edes vaakanäytöllä selattaessa. Rasittavaa olisi ainakin omasta mielestäni.

Vastaa
kerbo
kerbo

2

Kuka käyttää tuota zoom toimintoa selaimessa? Missä olette tarvinneet? Itse en ole kertaakaan käyttänyt herossa tuota multitouch zoomaus juttua (muuta kuin testimielessä ;) )?

Minun mielestä hero ainakin skaalaa sivut hyvin omalla selaimellaan, eikä zoomailuihin ole tarvetta. Sama oli Nokia 5800:ssa.

Vastaa
käyttäjä111 (vahvistamaton)

3

Minä käytän zoomausta ihan aina. Iphonessa kun se zoomaus toimii niin loistavasti. :D

Vastaa
ville (vahvistamaton)

4

Joo tääl o kans zoomi koko aja käytös surffailles, kyl se vaa toimii niin upeesti <3 (iphone)

Vastaa
kerbo
kerbo

5

Skaalaako Iphone yhtä huonosti kuin tuoch? Koska Tuochia räplänneenä muistan, että silläkin jouduin zoomailemaan nettisivuja...

Nokia 5800 ja herossa ei ollut tarvetta zoomailuille, kaiken näki lukea ilman zoomailuakin. Nokiassahan zoomaus olikin aika vaikeasti toteutettu, mutta herossahan se toimii samallalailla kuin Iphonessa. Itse en sitä kyllä koskaan käytä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

>Skaalaako Iphone yhtä huonosti kuin tuoch? Koska Tuochia
>räplänneenä muistan, että silläkin jouduin zoomailemaan
>nettisivuja...

Iphone ei scaalasivuja näyttöön sopivaksi, vaikka sopisi (sivun ei estäisi), vaan jostain syystä herkestä scaalaa ylileveäksi. Samoin se ei scaalaa sivua vaka/pysty käänöksissä (tekee toki käännön nopeaksi). Sama ilmiö on möyös IEssä.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

7

iPhonessa zoomin parempi toimiakin kun näytön resoluutio on niin alhainen. Tuossa ovat molemmat valmistajat valinneet oman kompromissinsa. iPhonella näytetään sivu laidasta laitaan, mutta zoomailu pakollista. HD2:lla näytetään sivu heti luettavassa mallissa, mutta osa sivun leveydestä menetetään ensinäkymässä.

Vastaa
vilho (vahvistamaton)

8

Kyllä se iPhonen selain on vain niin kätevä käyttää!

Siihen ei muut mobiililaitteet ihan heti yllä vaikka on paljon isommat ja tarkemmat näytöt.

Vastaa
Stonik
Stonik

9

Näkyy HD2:ssa olevan vielä tuo vanhempi versio Operasta. Olisi ihan mielenkiintoista tietää miten Opera Mobile 10:n betaversio olisi testissä pärjännyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja