Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhonen Kiinan myynti ylitti 100 000 puhelimen rajan

8
Markus Lehtiniitty

Apple iPhonen Kiinan myynti ylitti 100 000 puhelimen rajan
Applen iPhone-puhelimen myyntimäärä on ylittänyt 100 000 kappaleen rajan Kiinan markkinoilla. iPhone saapui Kiinassa virallisesti markkinoille lokakuun lopulla, ja ensimmäisenä viikonloppuna sitä myytiin vain 5 000 kappaletta, mitä pidettiin erittäin suurena pettymyksenä.

100 000 iPhonen myyntimäärääkään ei voida pitää kovin vakuuttavana, sillä esimerkiksi iPhonea Kiinassa myyvällä China Unicom -operaattorilla on 144 miljoonaa asiakasta ja yhteensä Kiinassa mobiilikäyttäjiä on jo yli 700 miljoonaa.
Toinen vertailukohta iPhonen Kiinan myyntimenestystä arvioitaessa on tietenkin Applen iPhone-myynti. Viimeisimmällä vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Apple toimitti yhteensä 7,4 miljoonaa iPhonea, joten kovin merkittävältä ei 100 000 puhelinta tälläkään mittarilla vaikuta. iPhone on ollut Kiinassa markkinoille reilun kuukauden ja tasaisella tahdilla sen neljännen neljänneksen myynti siellä yltänee jonnekin noin 200 000 puhelimeen.

Totta toki on, että jokainen uusi markkina auttaa Applea kasvattamaan iPhone-myyntiään. Kiinasta on kuitenkin hyvällä syyllä voitu odottaa merkittävämpää lisäystä. Itse asiassa iPhone ei luultavasti ole edes menestynyt Kiinassa heikosti, vaan vain virallinen myynti on sujunut heikosti. Jo ennen virallisen myynnin aloitusta Kiinassa on arvioitu olleen käytössä yli miljoona muualta tuotua iPhonea.

iPhonen heikkoon Kiinan myyntiin on etsitty edellämainitun harmaatuonnin ohella syitä myös liian korkeasta hinnasta, langattoman WLAN-lähiverkkoyhteyden puutteesta sekä yleisesti ottaen Applen haluttomuudesta sopeuttaa toimintamalliaan Kiinan markkinoiden vaatimuksiin paremmin vastaavaksi.

Toisella tuoreella iPhone-markkinalla, Etelä-Koreassa, menestys on ollut Kiinan menoa vahvempaa. Aiemmin on kerrottu Etelä-Koreassa ennakkotilatun yli 60 000 iPhonea markkinoilletuloa edeltäneen viikon aikana.

Analyytikoiden ennusteet kuluvan vuoden 2009 neljännen neljänneksen iPhone-toimitusmääristä ovat yleisesti ottaen liikkuneet yhdeksän ja kymmenen miljoonan välimaastossa.

PÄIVITYS: Alkuperäinen artikkeli sisälsi virheen iPhonen markkinoillaolon pituudessa, mikä johti myös virheeseen arviossa neljännen neljänneksen myyntimääristä. Virheet on nyt korjattu.

Kommentit (8)

iphonefanboy4ever (vahvistamaton)

1

"Itse asiassa _ei iPhone ei_ luultavasti ole edes menestynyt Kiinassa heikosti, vaan vain virallinen myynti on sujunut heikosti."

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

kun iphone on nyt ollut 2.5 vuotta saatavilla niin vaikka kiinassa olisi se miljoona epävirallista iphonea ei tuo nyt niin kamala suksee ole, vaan vastaa noin 25 000 kpl:een kuukausimyyntiä. vai onko tuo hyvä koska ovat "epävirallisia"? no kai iphanipoijilla on tähänkin jokin rationalisuuden rajoja rikkova selitys joka perustuu applen asemaan universumin ytimessä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Jos kerta ensimmäisenä viikonloppuna myytiin se arvioitu 5000 kappaletta, ja nyt jo 100 000 kappaletta, eikö olisi oikeutettua sanoa, että myynti on nyt räjähtämässä käyntiin?

Vastaa
perhana
perhana

7

Ehkä kiinalaiset ovat tottuneet saamaan 100 dollarin hinnalla puhelimen josta löytyy 2 sim-kortti paikkaa ja televisio, kuten heidän omista 'kopioistaan' löytyy. Jos virallinen merkkituote ei näitä ominaisuuksia tarjoa, voi olla että se ei vaan kiinnosta.
Voi myös olla todennäköistä että myyntiluvut ovat vasta lähtemässä kasvuun.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Ei sentään niin suuri fail kuin Nokian "menestyminen" Japanissa, E-Koreassa tai Pohjois-Amerikassa. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja