Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia sulkee myös New Yorkin ja Chicagon lippulaivamyymälänsä

10
Markus Lehtiniitty

Nokia sulkee myös New Yorkin ja Chicagon lippulaivamyymälänsä
Nokia aikoo sulkea alkuvuodesta 2010 myös yhtiön Yhdysvalloissa sijaitsemat kaksi lippulaivamyymälää. Myymälät ovat sijainneet New Yorkissa sekä Chicagossa. Lisäksi Brasilian Sao Paulon lippulaivamyymälä vaihtaa sijaintia.

Hiljattain kerroimme Nokian aikovan sulkea Lontoossa Regent Streetillä sijaitsevan lippulaivamyymälän vuodenvaihteessa. Tuolloin kummastelimme Nokian päätöstä, sillä myymälä suljettiin sen kannattamattomuuden takia, vaikka kannattavuus ei alun perin ollutkaan lippulaivamyymälöiden ensisijainen tavoite. Nokia on kuitenkin nyt muuttanut strategiaansa, jonka myötä kauppoja menee kiinni siis ainakin kolme kappaletta.
Jatkossa Nokian lippulaivamyymälöiden täytyy pystyä toimimaan kannattavasti, kun tähän asti niiden strategiana on ollut toimia ennen kaikkea markkinointikanavana - paikkana, jossa ihmiset voivat kokeilla uusimpia Nokian laitteita ja palveluja. Myynnillisesti lippulaivamyymälöillä on ollut hyvin vähän merkitystä Nokialle - tusinalla myymälällä ei yksinkertaisesti voi olla kovin suurta roolia, kun niiden määrää vertaa Nokian jälleenmyyjien yli 600 000 myyntipisteeseen.

Liikkeiden sulkeminen on siis ehdottomasti uudistetun strategian mukaista ja varmasti ainakin lyhyellä aikavälillä myös kannattavaa. Mutta onko Nokian muutos myymälöiden strategiassa pidemmällä tähtäimellä järkevä? Sen tulee näyttämään vain aika, mutta ainakin tällä hetkellä ympäri maailmaa tapahtuvat Nokian myymälöiden sulkemiset eivät anna kovin positiivista kuvaa Nokiasta ja sen menestyksestä.

Nokia aloitti lippulaivamyymälöidensä perustamisen vain noin kolmisen vuotta sitten, joten nyt suuntaa vaihdetaan aika nopeasti. Säntäileekö Nokia nyt tarpeettomasti joka suuntaan muiden perässä? Onko Nokialla oma suunta hukassa? Mitä mieltä olette?

Jatkossa Nokia aikoo panostaa Yhdysvalloissa erityisesti operaattorimarkkinoihin, mikä onkin ainoa tie mahdolliseen menestykseen. Nokia on pitkään menestynyt heikosti Pohjois-Amerikan markkinoilla, eikä suuria muutoksia tilanteeseen ole ainakaan vielä toistaiseksi näkynyt horisontissa.

Kommentit (10)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Epäuskottavaa, että Nokia tulee saamaan yhtään enempää jalansijaa USA:ssa (saatika Kanadassa) lähitulevaisuudessa. Nokialla on olemattomat välit USA:n suuriin operaattoreihin, eikä ole mitään järkeä yrittää myydä ei-subventoituja puhelimia maassa jossa operaattorit halilitsevat 90% puhelintenmyynnistä. Kuka nyt haluaisi ostaa kalliilla puhelimen jonka kuitenkin vaihtaa parin vuoden liittymäsopimuksen päätyttyä? Tulee loppupeleissä siltikin halvemmaksi.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

nokialla vaihdettiin organisaatioiden vetäjiä tuossa joku aika sitten. asia taidettiin uutisoida näilläkin sivuille. ei kai voi tulle yllätyksenä että myös suuntaan tulee muutoksia? eikös noiden uudistusten perään ole huudeltu vaikka kuinka ja pitkään. sitten kun niitä tulee niin sekään ei ole hyvä?

Vastaa
... (vahvistamaton)

3

Lopun alkua Nokialle, ovat munineet hommansa niin monta kertaa jo.

Ovi store hyvänä esimerkkinä, piilottivat numerot paljoko sielä on ohjelmia kun applen storessa on reippaasti yli 100k... Nokialla n. 5600 kaikkinensa Sovellukset + Pelit + Äänet/Videot + Mukauttaminen yhteenlaskettuna. Sen siitä saa kun käyttäytyy ylimielisesti ja erittäin kehittäjävastaisesti kuten Nokia on tehnyt koko ajan. Ihan kuin tarkoituksella tahtoisivat munata hommansa niin lopullisesti että voisivat siirtyä valmistamaan kumisaappaita...

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

4

rehellisyyden nimissä on muistettava että joissain muissa ohjelmistokaupoissa kuten applellä lasketaan kirjat sovelluksiksi.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

7

Kertooko tämä Nokian halpapuhelimiin keskittymisestä? Noiden putiikkien idis taitaa kuitenkin olla edustamassa Armanin ja Guccin kauppojen välissä sitä kalliimpaa päätä puhelimista.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

8

@Tiimoo

Muistaakseni Ovi-storesta, kun valitsee puhelinmallin, niin jossain päin esittää tarjolla olevien sovellusten määrän. Muistan itse tarkastaneeni joskus asian.

@Mikko
Ja muutenkin on vaikea ulkopuolisen(siis ei iphone-omistajan) kartoittaa, että mitä kaikkea sieltä löytyy. En tiedä löytyykö vieläkin sieltä jonkun tietyn sivuston uutisia aggregoivia "sovelluksia".

Vastaa
SJobs
SJobs

9

Flagship storen ideahan on, että siellä on siis Flagship-tuotteita. Jos bugisella N97:lla yrittää vastata kadun toisella puolella olevaan hedelmä-liikkeeseen, jossa siis paljon muutakin kuin iPhoneja, niin eihän sellainen konsepti voi toimia?

Lippulaivamyymälä vaatii lippulaivatuotteita.

Vastaa
... (vahvistamaton)

10

Ovi Store näytti ENNEN määrät, mutta nyt tuo "ominaisuus" katosi. Nokiaa ilmeisesti hävetti luvut ja etenkin kun heidän "lupaus" 500 uudesta tuotteesta/viikko ei todellakaan ole toteutunut... Eli piilotetaan luvut ettei totuutta nähdä...

Olen pitänyt kirjaa Ovi store vs Apple Store sovellusten määrän kehityksestä muutaman kuukauden ajalta ja excel käppyrä siitä on ollut Nokialle säälittävää katsottavaa.

Mikko, ovi storessa on myös kirjat (lähinnä ilmeisesti guttenberg projektista materiaali joiden tekijänoikeudet ovat expiroituneet) "sovellutuksia" ja löytyvät kyseisen kohdan alta. Luvut vajaa kk. sitten olivat "sovellutuksia" (maksullisia sekä maksuttomia) oli n. 1530 kappaletta, pelejä n. 1425 tms, audiota+videota n. 800 ja loput vajaa 1900 olivat "mukauttamista". Yhteensä n. 5600 kaikkinensa.

Sisältöä/ohjelmia nokialle varmaan voisi löytyä mutta nokia on pitänyt huolen että tavalliselle pulliaiselle Ovi Storeen tuotteiden saattaminen on kuulemani mukaan niin hankala ja kallis kokemus että siihen ruljanssiin ei halua lähteä. Kuka täysijärkinen alkaa maksamaan siitä ilosta että voi tuottaa sisältö jolla nokia vain käärisi rahaa. Toisin on applen leirissä jossa toki on omat ongelmansa hyväksymis prosessin kanssa, mutta sielä sentään ei ole menty ihan nokian mielipuolisuuksiin asti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja