Nokialta useita NFC-laitteita ensi vuonna

6
Markus Lehtiniitty

Nokialta useita NFC-laitteita ensi vuonna
Nokialta on tulossa ensi vuonna useita lyhyen kantaman NFC-lähiyhteystekniikkaa (Near Field Communication) tukevia uusia puhelinmalleja. Toistaiseksi NFC-tekniikka on nähty vain muutamissa erikoismalleissa, mutta ensi vuonna sen pitäisi laajentua myös volyymimallien yhdeksi ominaisuudeksi. Asiasta on kertonut Mobile Magazine/MobileToday.co.uk.

NFC-tekniikan avulla puhelinta voidaan käyttää helposti muun muassa maksamiseen ja tunnistamiseen. Lisätietoa siitä löytyy muun muassa Wikipediasta sekä tästä jo melko iäkkäästä artikkelistamme.

Tietojen mukaan ensi vuonna markkinoille on tulossa NFC:llä varustettuja malleja niin edullisemmassa kuin kalliimmassakin hintaluokassa, sekä niin peruspuhelimia kuin myös älypuhelimia. Toistaiseksi Nokian kaikki NFC-puhelimet (6131 NFC (kuvassa), 6126 classic, 6212 classic) ovat olleet peruspuhelimia. NFC-tuki tulee Nokian älypuhelimissaan käyttämään Symbian-käyttöjärjestelmään sen Symbian^3-version yhteydessä.



"Nokia ennakoi useita NFC:llä varustettuja laitteita, joista kaikki eivät tule sijoittumaan markkinoiden huipulle. Suunnitelmamme on tuoda NFC useisiin laitteisiin, ei vain älypuhelimiin", Nokian johtoon kuuluva Mark Selby kertoi Mobile Magazinelle.

Mobile Magazinen epävirallisesta lähteestä saaman tiedon mukaan NFC-panostus keskittyisi vuoden 2010 toiselle puoliskolle, jolloin tulossa olisi useita NFC:llä varustettuja puhelimia.

Suurin ongelma NFC-tekniikankin kanssa tullee olemaan tuettujen käyttötarkoitusten saatavuus: NFC-tuella puhelimessa ei tee juuri mitään, jollei sitä voi käyttää monissa yhteyksissä. On mielenkiintoista nähdä, miten koko NFC-ekosysteemi tulee kehittymään muutaman seuraavan vuoden aikana - sillä vielä ensi vuonna ei laajenevasta laitetuesta huolimatta päästäne vielä kovin pitkälle. Nokian Mark Selbynkin mukaan laajamittaisesti NFC:tä käytettäneen vasta kenties vuonna 2012. Potentiaalia NFC:llä on valtavasti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

2

>Valtavasti? Mitkäköhän muut asiat kuin maksaminen?

Maksaminen on vain yksi sovelluskohde jossa voidaan käyttää, jos käytät mielikuvitusta mihin voidaan käyttää RFID tageja ja lukijaa, niin mahdollisuudet alkavat avatuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Eikö vastaavanlainen tekniikka ole ollut Japanissa käytössä jo vuosikausia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

5

> Eikö vastaavanlainen tekniikka ole ollut Japanissa käytössä jo
> vuosikausia?

RFID tageja käytetään ympärimailmaa, erilaisissa kohteissa. Kuluttajakäytössä tunentuimpia lyhyenkantaman toteutukset on tietenkin luotettavat matkakortit, kulkukortit jne ja tuoreempana biopassit.


Erilaisia varsinaisia NFC hankkeita on ollut Suomessa ja ympärimailmaa.

Japani on tunnettu 2D koodeista, joita NFC ei tule kokonaan korvaamaan, mutta joissain, ei niin hintakriittissä, kohteissa RFID tagit tietenkin tarjoaa lisäarvoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.