Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera Mobile 10 valmistui laitevalmistajille ja operaattoreille

2
Markus Lehtiniitty

Opera Mobile 10 valmistui laitevalmistajille ja operaattoreille
Norjalainen Opera Software on saanut uuden Opera Mobile 10 -mobiiliselaimensa valmiiksi. Toistaiseksi sitä tarjotaan kuitenkin vain laitevalmistajille sekä operaattoreille hyödynnettäväksi, ja yksittäisille kuluttajille uusi versio mobiiliselaimesta on tulossa saataville vasta myöhemmin - toistaiseksi julkisesti on saatavilla vasta toinen beetatestiversio Symbianille ja ensimmäinen Windows Mobilelle.

Uusimpien mobiiliselaintensa, Opera Mobile 10:n ja Opera Mini 5:n, yhteydessä Opera on tähdännyt käyttöliittymien yhdistämiseen niin eri selainten kuin myös eri laitealustojen välillä. Uusissa selaimissa käytössä on alustariippumaton käyttöliittymärajapinta, joka mahdollsitaa myös operaattoreille ja laitevalmistajille samanlaisen käyttöliittymän helpon käyttoonoton riippumatta laitteesta löytyvästä alustasta.
Opera Mobile 10 Symbian S60:lle, Microsoftin Windows Mobilelle, Googlen Androidille sekä Qualcommin BREW-alustalle. Androidille ja BREW:ille Opera Mobile on saatavilla vain operaattoreiden tai laitevalmistajien esiasentamana. Java-perustaisella Opera Minillä puolestaan katetaan yksinkertaisemmat, suljetut alustat.

"Koska yksikään operaattori ei tarjoa vain yhden tyyppistä puhelinta, Opera on kehittänyt uuden käyttöliittymäratkaisun, joka voidaan levittää kattamaan useita puhelimia ja alustoja. Puhtaan monimuotoisuutensa ansiosta alustariippumaton käyttöliittymärajapinto voidaan kustomoida Operan toimesta vastaamaan erilaisia brändivaatimuuksia", totesi Operan pääjohtaja Jon von Tetzchner Operan tiedotteessa. "Mobiilikäyttöliittymämme on jo käytössä miljoonissa puhelimissa, ja saamamme ylistävät arvostelut kertovat meille, että Opera on onnistunut luomaan uniikin ja visuaalisesti vaikuttavan verkkokokemuksen, joka on helppo ja houkutteleva käyttäjille kautta linjan."

Käyttöliittymäuudistusten ohella uuden Opera Mobile 10 -version mukanaan tuomiin uusiin toimintoihin lukeutuvat useiden sivujen auki pitämisen mahdollistavat välilehdet, Speed Dial -sivupikavalinnat, salasanojen hallinta sekä Opera Turbo -ominaisuus, joka nopeuttaa sivujen lataamista kierrättämällä ne Operan palvelinten kautta, jonka myötä ladattavaa kertyy vähemmän.

Lisätietoa asiasta löytyy Operan lehdistötiedotteesta.

Kommentit (2)

Thomas S. (vahvistamaton)

1

Mutta saako turbon pois päältä, itseä se ainakin hidastaa!! Ja kun on rajaton data ei tarvetse siinäkään säästellä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja