Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Venäläisguru: Apple tilannut jo uuden iPhonen

20
Matti Vähäkainu

Venäläisguru: Apple tilannut jo uuden iPhonen
Puhuttaessa mobiilimaailman huhuista, sisäpiiritiedoista, testilaitteista ja tuotejulkistuksista, usein nousee esiin nimi Eldar Murtazin. Venäläisen Mobile-review.com-sivuston päätoimittajana leipätyötään tekevä herra on kenties maailman suurin kännykkäguru, jonka huhuilut pitävät keskimäärin paikkansa. Eldar tweettasi muutama tunti sitten lyhyesti, mutta ytimekkäästi "Foxconn received order for next generation iphone."

Vapaasti suomennettuna viesti tarkoittaa, että "Foxconn vastaanotti tilauksen seuraavan sukupolven iPhonesta." Luotettavan lähteen lisäksi uskottavaa kommentissa ovat mainittava yritys, joka on jo aiemmin toiminut Applen sopimusvalmistajana iPhonelle, sekä ajankohta, joka sopii hyvin Applelta totuttuihin, vuoden keskivaiheille sijoittuviin iPhone-lanseerauksiin.
Eldar Murtazinin lisäksi useat analyytikot ovat arvioineet, että uusi iPhone on tulossa ensi vuonna. Syitä epäillä suositun iPhonen neljättä tulemista ei juurikaan tule mieleen, joten jäämme odottamaan kenties alkuvuodesta tapahtuvaa julkistusta.

Kommentit (20)

fsdfsdfsdasd (vahvistamaton)

1

Jännä nähä mitä sieltä tulee. Ovatkohan jopa muuttaneet iphonen muotoilua.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Tuleekin sitten vaikea valinta iPhonen ja Bravon välillä.
Itselleni tosin riittää jo se, että puhelimen näytön koko kasvaisi, mutta vain vähän. AMOLED sen soisi olevan, ja näytön resoluution parempi. Tätä nykyistä Nokiaa ei enää kauan kestä käyttää.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

3

Jotenkin tuntuu, että jotain varsin uutta sieltä tulee. Heti kun Nokia on kuromassa Applea kiinni, Apple vastaa nostamalla riman taas Nokialle tavoittamattomiin. Tai kuka tietää. Ehkä sieltä tulee vain "iPhone 3GMS"(3G Mega Speed) tjsp.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

Niin kauan kuin fyysinen qwerty uupuu, puhelin on operaattorilukittu ja Applen diktaattorin ottein hallitsema, voivat pitää tunkkinsa. Ei siinä auta vaikka kuinka hipaisuun reagoisi tai omenan kuvia on kyljessä, kun hinnat ovat taivaissa ja käyttövapaus nollissa.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

7

Jos muotoilu on vieläkin sama, niin hohhoijaa. Ja kuten sanottu, lukitukset hiiteen ja vapautta kehiin muutenkin, niistä on pienet pojat tehty. :)

Vastaa
amtiainen
amtiainen

8

Seuraava iPhone tulee olemaan varmasti yhtä hyvä kuin ennenkin kun Applella ei ole ollut tapana tehdä huonompia malleja. Uusi malli on aina ollut halutumpi ja viimeistellympi.

Muotoilua on voitu ehkä hieman uudistaa, mutta ei se uusi muotoilu ole mikään pakollinen uudistus jos nykyinenkin on kerran hyvä. Applen muotoilemat tuotteet kun tuppaavat olla sen verran hyvin viilattuja ettei ainaiselle uudelleenmuotoilulle ole tarvetta.

Ja ennemmin helvetti jäätyy kuin Apple ottaa jonkun tilaa vievän fyysisen ja vanhanaikaisen näppäimistön puhelimeensa. Se fyysinen qwerty on joidenkin vanhanajan tekniikalle tukevien firmojen juttu, kuten Nokialle.

Saisivat nämä iPhone antifanitkin vähän tehdä jotain muutakin kuin aina valittaa jokaisessa iPhone uutisessa. Applelle on joka tapauksessa tärkeämpää että kuluttajat ovat tyytyväisiä Apple tuotteisiinsa kuin siihen että kilpailijoiden käyttäjät ovat katkeria ja kiukkuisia.

Vastaa
Abexi
Abexi

9

No siitä voisi pyytää ainakin 100 € lisää et saisi sen moniajon :S ja sitten tietenkin vakiovarusteena tulisi sellainen pehmeä kumisuojus puhelimelle ettei sen hienoa muotoilua näe ja ettei ne hienosti muotoillut kuoret mene naarmulle. (<- millään muulla puhelimella ei törmää tällaiseen yhtä yleisesti kuin iphonella)

Vastaa
Skkx (vahvistamaton)

10

iPhonen Muotoilu on edelleen omaa silmää hyväilevä. Kilpailijoilta ei ole edelleenkään tullut yhtä "suoraan sanottuna" kaunista perheenjäsentä.

Itse en tiedä yhtään haluaisinko esim. 3,7" näyttöä ja isompaa resoluutiota. Nykyinenkin on sen verran upea ja selkeä näyttö. Olen onnellinen että Apple päättää näistä asioista puolestani.

Nämä edellä mainitut asiat ovat tietenkin makuasioita ja pinttyneet symbian fanit tietenkin haluavat isoa, paksua, sekavaa ja säätämistä luvassa olevaa yksilöä. Jokaisella on omat makunsa mutta tässä kohtaa herääkin kysymys ?! Eikös iPhone suljetulla alustana juuri tuo tätä säätämisen iloa murtojen osalta jne ?
- tietenkin nämä valittajat foorumeilla jakautuu aikalailla kahteen ryhmään: (a) valittajiin ja kritisoijiin jotka eivät silti asenna koskaan omia tai kolmannen osapuolen softia edes vahingossa. Ja (b) niihin jotka todellakin haluaa laittaa oman osaamisensa ja intonsa säätämiselle.

Asiat joita kyllä haluaisin seuraavaan iPhoneen:

+ lisää suorituskykyä
+ ensisijaisesti parempiakku
+ pro-feature (hohtava/sykkivä Apple-logo "toimii vaikka tarvittaessa salamana"
+ n-sarjan wlan-tuki (vaikka 150mt)
+ sim-vapaa versio ympärimaailmaa
+ max samat hinnat ku nykysetkin

+/- isompi resoluutio. (Apple tietänee paremmin)
+/- uusi muotoilu. (Apple tietänee paremmin)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

11

Mihinkäs porukka muuten tuota moniajoa käyttää? ku se tuntuu olevan toisille niin iso asia, olis kiva kuulla et mitä käyttöö sille on. Itse en ole juurikaan osannut kaivata kyseistä ominaisuutta, koska iphonesta löytyy omille softille jonkun sortin moniajo ja sitten löytyy push ilmoitukset, näillä olen itse päässyt ainaki aika pitkälle, eikä siitäkää haittaa oo, että iphonella softat aukee sekunnissa :)

Vastaa
SJobs
SJobs

12

- Muotoilu ei muutu mihinkaan;
- Parempi kamera;
- iPhone OS4;
- Parempi akunkesto;
- Parempi puhelujen laatu;
- Moniajo

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

13

> joten jäämme odottamaan kenties alkuvuodesta tapahtuvaa
> julkistusta.

apple on itse todennyt että on oikein tyytyväinen tuotteidensa nykyiseen julkaisusykliin (iphone kesällä, ipodeja syksyllä, jne). toiveikasta odottaa siihen muutoksia.

moniajoa iphoneen ei ikävä kyllä voi toteuttaa alunperin tehdyn suunnitteluratkaisun takia. moniajoa tarvitsee vaikka siihen että kuuntelee spotify:ta samaan aikaan kun editoi office dokkareita.

Vastaa
user (vahvistamaton)

14

>Mihinkäs porukka muuten tuota moniajoa käyttää? ku se tuntuu olevan
>toisille niin iso asia, olis kiva kuulla et mitä käyttöö sille on.
>Itse en ole juurikaan osannut kaivata kyseistä ominaisuutta

Moniajoa tarvitaa sovelluksissa jotka eivät ole UI keskeisiä, sovelluksia joilla voi luoda jotain lisäominaisuuksia laitteseen (vaatii toki rajapintojakin) jne. Monet softat joita käyttäjät käyttävät jatkuvasti ja kokevat tuovan lisäarvoa ovat tuollaisia.

Sitten on tietenkin jotkin IM, ym sen tyyppiset softat, joissa ongelmaa voi vähän kiertää noilla Applen herätteillä.

Kolmasryhmä on nuo Spotifyn, flicker jne. tyypiset sovellukset, eikä pidä unohtaa monia GPS sovelluksia , joita voi käyttää aktiivisenakin, mutta joiden käytettävyyden todellisen hyödyntämisen kannalta olisi toivottavaa että toimisivat myös taustalla. Tähänkin ryhmää kuuluu monia sovellusia jotka tekevät älypuhelimiin todelista lisäarvoa.

WWW selaimella ei ole niin väliä vaikka ei toimisi taustalla, muttas sillekkin voi olla tarvetta joissain WWW pohjaisissa sovelluksissa. samoin osoitekirjalla ei väliä vaikka ei toimi taustalla, jos vain rajapinnat toimii, monen pelin osalta tausta-ajolla ei meritystä, mutta osalle sekin olisi tarpeen,

Vatupassi ja laasermiekka softat eivät ole monellekkaan niin tärkeitä lisäarvon tuottajia että niiden tarvitsisi toimia taustalla.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

16

Päivitetty softa.
5.0 Mpix kamera.
Hieman ohuempi ja täten minimaalinen muutos muotoilussa.
Parempi akunkesto.
Enemmän muistia!!

Kuorrutetaan ylisanoilla
http : //www. youtube.com/watch?v=Nx7v815bYUw

Myy kuin häkä ja muissa firmoissa ihmetellään miten tämä on mahdollista.

Moni sanoo, että ei ne speksit vaan ne appstoren softat. Oman kokemuksen perusteella tämä ei pidä laajemmin paikkansa. ~Samat hyödylliset softat saa myös muille alustoille. Erittäin moni ostaa iPhonen tärkeimpänä perusteena sen omena logo ja toisena muotoilu. Ei edes kauheasti väliä onko 3G vai 3GS kunhan se omena logo löytyy.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

17

Uusi iPhone on tietenkin iPhone 4G

iPhone 4G uusia ominaisuuksina ovat:
- tuplaprossa, heidän itsensä kehittämä (ostivat viime vuoden puolella PA Semin)
- AM OLED ja 480 X 800 WVGA resoluutio
- Micro SD muistikorttipaikka
- 8 MPix kamera auto focuksella ja 720p (AVCHD formaatilla) videokuvauksella, Xenon ja tupla-LED valoilla
- mini- tai micro-USB:n korvaa Intel Light Peak liitin (= valokaapeli)
- "4G" viittaa LTE:een (Long Term Evolution)
- radio RDS tuella
- mobile OS X 4.x

Lisäksi tulee sosiaalisten verkostojen integrointia yhteystietoihin (naamakirja, piipitys, mese jne.).

Toiveena operaattori- ja SIM-lukittomuus ja vapautuminen raskaasta iTunesista. Kaksi edellistä toteutunee automaagisesti, koska TeliaSoneralla ei ollutkaan yksinmyyntioikeutta Suomessa.

Vastauksia:

Moniajo on rajattu vain Applen omille sovelluksille. Jailbrakella saa moniajon ja ohjelman Cydiasta (vastaa Applen App Storea). Moniajon haittapuolia on tietenkin resurssien menetys: vapaan muistin määrä, rajaa toisen ohjelman ajoa (muistimäärä, ei mahdukaan enää speksien mukaisesti), akun lisääntynyt virrankulutus ja mahdollisen datan kulun estymisen riippuen operaattorista (esim. AT&T:llä ei voi puhua ja dataliikennöidä samanaikaisesti; Soneralla voi).

Minulla ei ole Applen iPhonea juuri tuon TeliaSoneran vuoksi.

Vastaa
hann (vahvistamaton)

18

720p .mov formaatissa saattaapi jopa tulla. Kilpailijat ajavat iphoneen luultavasti 480x800 resoluution.
Ja toivon että seuraavan sukupolven iPhonessa on Applen kehittämä suoritin joka parantaa (tietenkin) suorituskykyä ja virrankulutusta. Rammit voisi myös tuplata/nopeuttaa joka edes auttaa moniajoa joka on puhtaasti mahdollista.

Parempi suorituskyvyn ja virran optimointi sekä lisä rammi mahd. Mobile OSx 4.xx moniajon Uutena hienona ominaisuutena vain uusimmalle iphonelle.

Vastaa
Michelola
Michelola

19

fullhd resoluutio ja OLED näyttö pitäs olla imo....ja neliydinprosessori ~4GHz, rammia 8Gt, snow leopard käyttis olis kova sana kans, hd5890 näytönohjain, 12Mpix järjestelmäkamera, tera tallennustilaa

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

Toiveet:
- moniajo
- parempi akkukesto
- parempi suomenkielen sanakirja

Muuten laite on jo nykyisellään varsin mainio.

> moniajoa iphoneen ei ikävä kyllä voi toteuttaa alunperin tehdyn suunnitteluratkaisun takia

Kertoisitko hieman tarkemmin tuosta suunnitteluratkaisusta joka estää moniajon? Käsittääkseni tälläkin hetkellä osa Applen sovelluksista ja jailbreakin kanssa kolmannen osapuolen sovelluksetkin moniajavat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja