Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia laittaa Ovi Storen uusiksi keväällä

10
Markus Lehtiniitty

Nokia laittaa Ovi Storen uusiksi keväällä
Nokia tulee julkaisemaan rajusti uudistetun version Ovi Store -sisältökaupastaan ensi vuoden keväällä. Asiasta ovat kertoneet muun muassa Financial Times sekä Casualgaming.biz-sivusto.

Alun perin Nokia avasi Ovi Storen tämän vuoden toukokuussa. Mobiilien sovelluskauppojen trendin aloitti vuoden 2008 kesällä Apple iPhonen App Store -kaupallaan. Tämän jälkeen käytännössä kaikki merkittävimmät puhelinvalmistajat ja käyttöjärjestelmätoimittajat ovat seuranneet Applen esimerkkiä tällä osa-alueella. Kilpailu puhelimissa on siirtynyt laiteominaisuuksista yhä enemmän ohjelmistoihin ja palveluihin.
Nokian kauppaa on toistaiseksi kritisoitu muun muassa heikon käyttökokemuksen tarjoamisesta, varsinkin Applen App Storeen verrattuna. Tähän kritiikkiin Nokia yrittää vastata ensi keväänä tulossa olevan uudelleensuunnitellun Ovi Storen myötä. Ovi Store tulee käytännössä uudistumaan koodiltaan täysin, sillä heti 2.0-version myötä noin 75 prosenttia koodista pitäisi olla nykyiseen verrattuna uutta ja tulevien päivitysversioiden myötä loppujenkin vanhojen komponenttien pitäisi kadota.

Nokian mediayksikön johtaja George Linardos totesi Financial Timesille ympäröivän kilpailuympäristön muuttuneen radikaalisti Applen tultu markkinoille omalla sovelluskaupallaan.

Ovi Storen uusi versio tulee tuomaan uudistetun käyttöliittymän ja nopeamman toiminnan ohella mukanaan myös muutamia uusia merkittäviä ominaisuuksia, kuten sovellusten sisäiset ostot. Lisäksi tulevaisuudessa Ovi Storeen on suunnitteilla myös käyttäjien latauksiin perustuva suositusominaisuudet sekä yhä enemmän paikallista sisältöä.

Linardoksen mukaan merkittävästi uudistettu versio Ovi Storesta on ollut suunnitelmissa alusta asti. Alkuperäisen Ovi Storen tehtävä oli yhdistää Nokian useat aiemmat sovelluspalvelut ja vastata Applen heittämään haasteeseen mahdollisimman nopeasti.

Ovi Storen päivittäisten sisältölatausten määrä liikkuu nykyään noin miljoonassa kappaleessa ja kasvaa Financial Timesin mukaan kuukausittain noin 100 prosenttia. Heikon alun jälkeen Ovi Store on siis pystynyt nousemaan jo melko suosituksi, tosin täytyy muistaa, että esimerkiksi verrattuna Applen App Storeen, joka tarjoaa vain sovelluksia Ovi Store tarjoaa myös muuta sisältöä, kuten taustakuvia ja videoita.

Kommentit (10)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Hah hah, eikös OPK reilu vuosi sitten sanonut, että "Täältä pesee, Apple"?

Ovi vol. 2, tervetuloa vaan! Eli tämä nykyinen "uusi" Ovi pärjäsi vuoden, mitään käyttäjätilastoja ei julkaistu, ja nyt todettiin että ketuiksi meni. Ja eikun "uusisuusi" Ovi kehiin. Ja sitten ihmetellään kun ihmiset eivät "löydä" tätä jo käsitteenä vitsiksi muuttunutta paikkaa. Itse en ole onnistunut lataamaan Ovesta vielä yhtään mitään maksullista ohjelmaa kun aina on jäänyt kiinni johonkin virheeseen. Ja eikun asiakaspalauterumba käyntiin aina jokaisen tuotteen kohdalla.

Kaiken lisäksi tämä oli sitten oikein suunniteltu juttu, just just. Minkähän takia sitä ei sitten palvelua julkistettaessa julkistettu, että tämä on vain hätäisesti kokoon kyhätty viritelmä "jotain", että kukaan ei pääse sanomaan ettei meillä ole tämmöistä?

Onpa todella hyvää imagon rakennusta.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

2

@1
Näytät käyvän ihan työksesi pasteilemassa samaa sontaa eri sivustojen kommentteihin.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

@2
Voipi olla.
Mutta missä kaikki Nokian puolustajat nyt ovat? Kaljalla?

Vastaa
MaMaDoG
MaMaDoG

4

@3
Niin, normaalit Nokiaa käyttävät ihmiset viettävät iltaa ystävien kanssa, toisin kuin eräät. :)

Mutta uutiseen, mukava kuulla tämän tulevan. Onhan tuolla ihan mukavasti kaikkea kivaa ladattavaa. :)

Vastaa
candyking
candyking

5

Itse sain ladattua hyvin Farm Frenzy pelin xm5800 puhelimeeni :) Itse käyttöliittymä voisi tietysti olla parempi ja eipä tuosta ovi-brändistä hirveästi positiivista sanottavaa ole, varsinkaan tuon ovi music playerin suhteen.. :(

Vastaa
akse
akse

6

no nuo itunesit ja sun muut musiikkisoittimet nyt onkin aika kuraa aina. käyttää vaan jotain parempaa.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

7

Olisi huomattavasti huolestuttavampaa jo palveluita ei kehitettäisi vaan luotettaisiin vain vanhaan. Eikös tässä ole kyseessä ihan normaalia kehitystyötä?

Vastaa
amtiainen
amtiainen

8

@2
Jaa väität että Ovi Store on jollain tapaa hyvä niin et ole tainnut siinä tapauksessa testannut Nokian Ovi Storea ja Applen AppStorea. Vaikka Nokia kuinka parantaisi Ovi Storea niin itse en kyllä voi väittää Ovi Storea hyväksi ja reiluksi softakaupaksi ennen kuin muuttavat ohjelmien lisenssejä.

Nythän Ovi Storen käyttäjät ostavat tuotteet vain yhtä ainoaa puhelinta varten jolloin ostetut softat ei toimi uudessa/toisessa puhelimessa. Itse pidän reilumpana että käyttäjä oikeasti omistaa lisenssin ohjelmaan ja voi käyttää ostettuja ohjelmiaan vaikka 5 laitteessa yhtä aikaa eikä uuden puhelimen osto tarkoita ohjelmien maksamista toiseen kertaan.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

9

@8 Itse en ole muuta kuin ovistoren tullessa kerran sitä testannu, mutta eikös juuri vähän aikaa sitten uutisoitu, että ovistoreenkin tuli tai ainakin oli tulossa tuo uudelleenlataus mahdollisuus? Vai onko muistikuvani nyt aivan väärällä pohjalla?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja