Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Fonecta julkaisi hakusovelluksensa Applen iPhonelle

12
Markus Lehtiniitty

Fonecta julkaisi hakusovelluksensa Applen iPhonelle
Suomalainen Fonecta on julkaissut yritystietojen hakusovelluksensa Applen iPhone- ja iPod touch -laitteissa käytössä olevalle iPhone OS -käyttöjärjestelmälle.

Fonectan nyt julkaisema sovellus ei siis mahdollista yksityishenkilöiden puhelinnumeroiden hakemista, vaan vain yritysten, kuten esimerkiksi ravintoloiden, hotellien ja muiden palveluiden, yhteystietojen hakemisen.
Sovellus osaa hyödyntää iPhonen paikannustoimintoa, joka käyttää sijainnin määrittämiseen niin GPS:ää, puhelinverkkoa kuin myös WLAN-tukiasemiin perustuvaa mittausta. Tämän myötä sovellus mahdollistaa käyttäjää lähimpänä sijaitsevien palveluiden helpon löytämisen.

Fonectan mukaan etsittyjen yhteystietojen löytymisen jälkeen sovellus mahdollistaa soittamisen, siirtymisen internetsivuille, sijainnin paikantamisen, reittiohjeiden hakemisen, sähköpostin lähettämisen kuin myös tulosten tallentamisen ja tietojen jakamisen ystävien kanssa.

Sekä sovelluksen lataaminen että sen käyttö on maksutonta. Sovelluksen lataaminen onnistuu Applen App Storesta - tässä iTunes-linkki.

Sovelluksen arvioiden keskiarvo on tällä hetkellä kaksi ja puoli tähteä 69 lähetetyllä arviolla. Totutusti useimmin esiintyneet arviot ovat ääripäät, yksi ja viisi tähteä.Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

iKnow (vahvistamaton)

1

Onko tässä applikaatiossa jotain ihmeellistä? Vähän vastaavia tulee pilvin pimein. Tuntuu enemmän mainokselta kuin uutiselta.

Vastaa
Nutipää
Nutipää

3

pakollinen paikannuksen päällelaittaminen applikaation käyttämiseksi sai poistamaan asennuksen samantien. Kokeilut jäi siihen.

Vastaa
user (vahvistamaton)

4

> Onko tässä applikaatiossa jotain ihmeellistä?

Ehkä ihmeellistä on se että, ohjelma ei hae automaattisesti tuntemattomia numeroita (no tässä vehkeessä vähän vaikeampi toteuttaa), mutta kuvauksen perusteella ei hae edes manuaalisesti.

Fonectan softa on muissakin alustoissa vuosien saatossa lässähtänyt, ja Pomopalvelu on monella napannut sen paikan.

Jutun perusteella "ohjelma" vaikuttaa enemmänkin widgetiltä

Vastaa
bloc
bloc

5

@3

Miksi paikannusta ei saisi laittaa päälle? Miten ohjelma tietää lähimmät kohteet ilman paikkatietoa?

Vastaa
JuuCo
JuuCo

6

Nutipää @ 16.12.2009 08:48

pakollinen paikannuksen päällelaittaminen applikaation käyttämiseksi sai poistamaan asennuksen samantien. Kokeilut jäi siihen.

Taidat vaan evottaa siellä, hyvin pelittää ilman paikannusta

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Perustoiminnallisuus tuntui olevan kunnossa. Haut riittävän nopeita ja tarkkoja. Toteutus oli kuitenkin hieman erikoinen, monellakin eri tavalla.

Sovellus piilotti yläpalkin, joka tietenkin lisää hieman pystytilaa, mutta ei ole yleensä tarpeellista kuin peleissä ja vastaavissa. Sovellus käytti huomattavan paljon kustomoituja nappeja ja muita kontrolleja, jotka sekä näyttivät että toimivat hieman kummallisesti. Myös joitakin hieman erikoisia ratkaisuja trabsitioideb suhteen oli tehty. Softa oli myös hauskasti monikielinen. Suomea ja englantia sekaisin.

Ei mikään helmi, mutta ihan hyvä alku.

Vastaa
Nutipää
Nutipää

8

JuuCo @ 16.12.2009 17:16

No mulla se ei hakenut mitään ilman sitä, palasi aina pääikkunaan. Kenties evotin tai sitten en, mutta oli pakko asentaa uudestaan ja kokeilla taas. Sama tulos, mitään ei hae jos ei laita paikannusta päälle.

bloc @ 16.12.2009 16:25

Jos mä haluan hakea tietoa jostakin yrityksestä niin en tee omalla sijaintitiedollani mitään sillä hetkellä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8

Jos et laita paikannusta päälle ja haluat etsiä omalla lokaatiollasi ei se onnistu, mutta jos kerrot kaupungin mistä etsit onnistuu se kyllä.

Kieltämättä ei ihan paras käyttökokemus.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

10

@8
Kirjoita siihen "Lähin:" lomakkeeseen kaupunki josta haluat etsiä hakemaasi palvelua/yritystä niin johan rupeaa toimimaan. Itselläni Fonecta toimi vallan mainiosti vaikka kytkin iPhonen sijaintipalvelut pois iPhonen asetuksista.

Näköjään jo kahden lomakkeen täyttäminen (hakusana & kaupunki) on joillekin liian työlästa :-) Tosin mistä se Fonecta osaisi tietää mistä kaupungista haluat palvelua/yritystä etsiä, jos et sitä itse kerro?

Vastaa
user (vahvistamaton)

11

> Tosin mistä se Fonecta osaisi tietää mistä kaupungista haluat
> palvelua/yritystä etsiä, jos et sitä itse kerro?

Miksi aina pitäisi hakea jostain tietystä kaupungista ? jos ei hae jotain lähi palveluita niin koko maa on ihan hyvä haku kriteeri.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

12

@11
Eipä tullut ajatelleeksi. Toisaalta * laittaminen "Lähin:" -lomakkeeseen laajentaa haun koko maan kattavaksi. Ohjelman pitää edelleenkin tietää mistä haluat palvelua hakea. Lähiympäristöstä (oletus), kaupungista (esim. helsinki) vai koko maasta (*).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja