Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google-puhelintarina jatkuu - uusia kuvia ja tietoja myynnistä

6
Markus Lehtiniitty

Google-puhelintarina jatkuu - uusia kuvia ja tietoja myynnistä
Hyörinä Googlen oman puhelimen ympärillä ei ota laantuakseen - olemme jo kahtena edellisenä päivänä julkaisseet laajat katsaukset saatavilla olleisiin tietoihin perustuen Googlen mahdollisesti tulossa olevasta, omalla brändillä myytävästä ja HTC:n valmistamasta Android-puhelimesta. Jälleen tänään palamme kuitenkin asiaan uusien tietojen kanssa.

Uutistoimisto Reuters on raportoinut lähteensä tietoihin perustuen tulevasta Google-puhelimen olevan tulossa kaksi versiota: Googlen suoraan myymä, lukitsematon malli sekä Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin kautta myytävä versio.
Reutersin lähteen mukaan lukitsematon versio puhelimesta saattaisi tulla saataville jo 5. tammikuuta Googlen verkkosivujen kautta. Lisäksi toinen versio puhelimesta tulisi saataville siis T-Mobile-operaattorin kautta, kenties myöhemmin.

Reutersin raportti on mielenkiintoinen, mutta ei tarjoa juurikaan kuitenkaan varsinaista uutta tietoa. Mitä ilmeisimmin raportissa viitataan Googlen myymällä versiolla Nexus Onena nyt tunnettuun puhelimeen. Lisäksi raudaltaan sama laite on aiemmin tunnettu myös joko HTC Dragonina tai HTC Passionina - ja tämä on luultavasti se T-Mobilen kautta myyntiin tuleva versio. Tämän version kanssa Googlella voisi olettaa olevan yhtä vähän tekemistä kuin minkä tahansa muun Android-puhelimen kanssa.

Soppaa sekoittavat kuitenkin Reutersin lähteen lausunnot. "Pidemmällä tähtäimellä Googlesta tulee myyjä ja se tulee saamaan komissiota operaattoreilta", lähteen väitetään kertoneen. "Applella oli puhelin, joka oli niin houkutteleva, että se muutti liiketoimintamallia ja sai operaattorit hyväksymään liikevaihdonjakosopimukset. Tämä tulee muuttamaan bisnestä myös."

Edelleenkin niin sanottua Google-puhelinta ympäröi siis jonkintasoinen sekavuus. Pikku hiljaa on kuitenkin varmistumassa, että Googlelta todellakin lienee tulossa vain sen omalla brändillä varustettu ja sen suoraan myymä laite. Näin paljoa savua ei synny ilman tulta.

Uusien tietojen ohella The Boy Genius Report -sivusto on tuonut julkisuuteen kaksi uutta, korkealaatuista ja tarkkaa kuvaa Nexus Onesta:

Lisäksi alta löytyy loppukevennyksenä erityisesti Googlen Nexus Onelle luotu käynnistysanimaatio:

Kommentit (6)

Dollarinen (vahvistamaton)

2

Yksinkertainen voi olla kaunista, mutta tämä on jo vähän liian koruton. Speksit on enemmän kuin hyvät, mutta kieltäydyn edelleen hankkimasta mitään Android -laitetta, koska en halua Googlen keräävän tietoja jokaisesta liikkeestäni.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

4

afaik iphonen liikevaihdonjakamisvaatimukset eivät menneet läpi kuin ensimmäisen generaation luurin osalta (att:llä, o2:lla briteissä ja t-mobilella saksassa). noiden innoittamina eu-operaattorit hinnoittelivat sekä laitteen että paketit ihan poskettomiksi ja myynti floppasi. seuraavana keväänä jokaikinen noista euro-operaattoreista laittoi iiluurin pika-aleen kun varastot olivat mädäntyä käsiin ja uusi iiluuri lurahtamassa ulos putkesta. att:llä voi vielä olla tuollainen sopimus, mutta ei muilla operaattoreilla.

reuters ei muutenkaan ole ollut ihan kamalan luotettava lähde matkapuhelinasioissa ainakaan tänä vuonna. ei tarvinne muistuttaa kun näilläkin sivustoilla noita reuterssin uutisankkoja on julkaistu?

Vastaa
R31N4R
R31N4R

5

@dollarinen. Harrastatko kenties laittomuuksia kun et voi antaa googlen parantaa hakutuloksia yms. selvittamalla milla sivuilla olet esim vieraillut?

Vastaa
plg (vahvistamaton)

6

Vanha kunnon "jos et tee mitään laitonta, niin ei sinulla ole mitään salattavaa" -kortti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja