Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu: Nokialta tupla-SIM-puhelimia ensi vuonna

16
Markus Lehtiniitty

Huhu: Nokialta tupla-SIM-puhelimia ensi vuonna
Nokialta on tulossa kahdella SIM-korttipaikalla varustettuja puhelimia ensi vuonna, kertoo Mobile-review-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazin Twitter-palvelussa.

Murtazinin mukaan puhelimet tulevat sijoittumaan keskihintaluokkaan ja ovat tulossa markkinoille vuoden 2010 toisella neljänneksellä. Murtazin kertoo, että Nokian Venäjän edustaja Viktor Saijes vahvisti asian hänelle.
Myös Kasi Viswanath Intiasta toi oman lisänsä tupla-SIM-huhuun kertomalla, että asia oli vahvistettu Bangaloressa, Intiassa järjestetyssä Forum Nokia Developer Conference -kehittäjätapahtumassa. Viswanathin mukaan kahdella SIM-korttipaikalla varustettuja puhelimia olisi kuitenkin tulossa jo vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta tämän Murtazin kumosi myöhemmin kertoen puhelinten olevan vielä keskeneräisiä.

Eldar Murtazin on venäläisen Mobile-review-sivuston perustaja ja päätoimittaja, jolla on erittäin hyvät suhteet ja lähteet puhelinmaailmassa. Aiemmin tänä vuonna Murtazin on ollut esillä muun muassa kerrottuaan Foxconnin vastaanottaneen jo tilauksen Applen neljännen sukupolven iPhonesta sekä julkaistuaan useilla kuvilla varustetut kattavat esikatsausartikkelit muun muassa Nokia N900:stä ja Sony Ericssonin Kurarasta jo ennen niiden virallisia julkistuksia.

Kahdella SIM-korttipaikalla varustettujen puhelinten mukaantulo myös Nokian valikoimiin on mielenkiintoista, sillä jostain syystä Nokia on toistaiseksi sivuuttanut tämänkaltaiset puhelimet. Kahden SIM-korttipaikan löytyminen puhelimesta helpottaa kahden liittymän käyttämistä yhdessä puhelimessa. Lähes kaikki kahden SIM-korttipaikan puhelimet tukevat molempien SIM-korttien yhtäaikaista käyttöä, ja myös Nokian tulevien tupla-SIM-puhelinten voisi ehdottomasti olettaa olevan tätä mallia.

Muun muassa monista kiinalaisten pienvalmistajien puhelimista löytyy kaksi SIM-korttipaikkaa, ja suurimmista valmistajista muun muassa Samsung on ollut mukana näillä markkinoilla. Yksi Samsungin tupla-SIM-puhelimista on aiemmin esittelemämme Samsung C3212 DuoS, ja lisää Samsungin tupla-SIM-puhelimia löytyy muun muassa GSMArena-sivuston tietokannasta.

Kommentit (16)

Bluejack
Bluejack

1

Mielestäni tupla korttipaikat saisi olla vakiona joka puhelimessa mieluiten triplana. Työ ja koti yms numeroiden käyttö olisi niin vaivatonta ilman ylimääräistä kikkailua.

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

> Onpas Nokia ajan hermolla. Suomalaisessa Benefon Twinissä tuo
> ominaisuus oli jo vuonna 1999!

Onhan noita ollut, ja kiinalaiset nyrkkipajat noita takoo isoja määriä.
Tekemissä on pari ongelmaa, yksi on tietenkin operaattorien ajatukset ja toinen tekijä se että se on patentoitu, jota mm. Benefon aikoinaan rikkoi ja joutui siitä käräjille.

Vastaa
dual (vahvistamaton)

6

Benefon Twinissä piti käynnistyessä valita kumpaa korttia käyttää. Oikeassa dual-SIM puhelimessa molemma SIM kortit ovat käytössä samaan aikaan.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

7

@6

Missään puhelimessa ei ole mahdollista, että useampi SIM kortti olisi käytössä yhtäaikaa. Okei, jotain yhteistietoja voit (ehkä) mahdollisesti selata molemmista, mutta puhelua et pysty vastaanottamaan kummasta tahansa. Syy on yksinkertainen ja sitä ei pysty kiertämään; Samasta puhelimesta ei voi olla rekisteröitynä verkkoon kuin yksi SIM.

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

7@
> Syy on yksinkertainen ja sitä ei pysty kiertämään

Nyt puhutaan puhelimesta laiteena (ottamatta kantaa sisäiseen toteutukseen), mailmalla on ja on ollut laitteita joihin voi laittaa kaksi SIMiä, jotka kummmatkin käytössä ja verkossa, voivat olla jopa eri operaattorien verkot.

Perintieset totetukset ovat yksi SIM, kaksi numeroa, jotka käytettävissä yhtäaikaa, tätä toiminnallisuutta tukevat laitteet laajasti, mutta operaattori puolella harvinaisempi.

Toinen, Suomessa yleinen on, yksi kortti, jossa kaksi SIMiä, ja jompi kumpi käytössä kerralla.

Sitten tuo harvinaisemmat, eli että parikorttipaikkaa, joista valitaan yksi kerrallaan käytöön, tai pari korttipaikkaa joista kummatkin käytössä.

Jutussa mainitaan että EHDOTTOMASTI voidaan olettaa että kahtakorttia voi käyttää yhtäaikaa.

Vastaa
dual (vahvistamaton)

9

Kiinan nyrkkipajaversioiden tuplasim puhelimissa on kaksi imei koodia, joten molemmat sim kortit voivat olla yhtäaikaa verkossa. Puhelimessa on siis kaksi "puhelinta", joita käyttää sama UI. Uskoisin että tätä myös Nokia hakee/tekee.

Vastaa
Maxispin
Maxispin

10

> Aapeli (vahvistamaton) @ 18.12.2009 02:18
>@6
>Missään puhelimessa ei ole mahdollista, että useampi SIM kortti olisi käytössä yhtäaikaa.

Miksei muka?! Ihan yksinkertaisesti vaikkapa kaksi fyysistä kokoonpanoa yksissä kuorissa, jotka käyttöliittymä yhdistää "yhdeksi" puhelimeksi.

Hieman sofistikuiteneempia ratkaisuja on olemassa, mutta ihan esimerkkinä..

Sitä että joku Pystyisi ihmisenä käyttämään kahta Simiä yhtä aikaa on yhtä todennäköistä kuin piirtää vasemmalla ja oikealla kädellä samanaikaisesti (näitä ihmisiä tosin on yksi 'miljardista').

Riippuen systeemistä voidaan simejä kyllä käyttää yhtä aikaa ohjelmallisesti. Kaksi prosessia, kaksi simiä, kaksi verkkoa...jne.

Ärsyttää tällaiset "Ei ole mahdollista". Kaikki on mahdollista. Jos se ei ole sinulle mahdollista, niin se on naapurin Penalle mahdollista.

Vastaa
kosonpa1
kosonpa1

11

minnuukin ärsyttää tollaset pilkunn...at, miulla on kiinalainen halpis kahella simmillä, tosin sitä ilottelusimmiä on joutunut välillä leikkailemaan, mutta venäjältä niitä riipaitteja saa halvalla.

Vastaa
sam49
sam49

12

Ei kait se ole niin vaikeaa. Kaksi IMEItä ja kaksi korttia. Olen nähnyt jo muutama vuosi sitten viranomaispuhelimen prototyypin jossa oli kolme yhtäaikaista linjaa ja napit joilla valita se, millä puhui. Yksi linjoista oli Targan tapainen suljettu verkko ja kaksi muuta yleisiä. On sinällään keskinkertainen ihme, ettei Nokialla ole ollut kahden linjan puhelinta jo pitkään.

Vastaa
user (vahvistamaton)

13

> Ei kait se ole niin vaikeaa. Kaksi IMEItä ja kaksi korttia.

No tarvitaan vähän muutakin, rauta(softa) joka osaa kykeneen olemaan useammassa verkossa yhtäaikaa.

> Olen
> nähnyt jo muutama vuosi sitten viranomaispuhelimen prototyypin
> jossa oli kolme yhtäaikaista linjaa ja napit joilla valita se,
> millä puhui.

Jo vuosia sitten lähes kaikki puhelimet tuki useampaa linjaa, sen tuki oli vain operaattorien osalta hyvin harvinaista.

> On sinällään keskinkertainen ihme, ettei Nokialla ole ollut
> kahden linjan puhelinta jo pitkään.

Kaksi SIM paikkaa ei teknisesti ole ollut ongelma, hidasteet ovat aivan muualla.

> Yksi linjoista oli Targan tapainen suljettu verkko

Moni normi puhelimia jotka toimivat eri tekniikoissa toistaan riippumatta on markkinoilla ollut monenmoisia, mutta markinaalisesti ja eivät ole oikein kuuluneet massavalmistajien valikoimiin.

Vastaa
rizu (vahvistamaton)

14

Mikä siinä muka on niin monimutkaista?
Kaksi vastaanotinta, yksi käyttöliittymä. Softamielessä tuo ei ole mikään ongelma, ja koska molempiin liittymiin ei voida puhua samaan aikaan, tuskin akunkestokaan. Valmiusaikaa saadaan jo nykypuhelimille ihan mukavasti, ja tekniikka on koko ajan pienempää, akkutekniikka parempaa jne.

Vähän sama ku sanoisi että ei ole mahdollista toteuttaa autoradiota kahdella virittimellä sillä ihmisellä on kaksi kättä, yhtä loogista. Silti näitä tuplavirittimellisiä mankkoja on markkinat pullollaan, tosin en odottaisi että kaikki sitäkään ymmärtäisivät :D

Vastaa
jepjepjepjep (vahvistamaton)

15

Uudet dual sim mallit eivät tulekkaan suomen markkinoille, eli odotus on turhaa

Vastaa
jepjepjepjep (vahvistamaton)

16

Uudet dual sim mallit eivät tulekkaan suomen markkinoille, eli odotus on turhaa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja