Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Myykö Apple yli 10 miljoonaa iPhonea tällä neljänneksellä?

4
Markus Lehtiniitty

Myykö Apple yli 10 miljoonaa iPhonea tällä neljänneksellä?
Vuotta 2009 on jäljellä enää 15 päivää. Vuoden viimeinen, neljäs neljännes on tyypillisesti puhelinvalmistajille vuoden parasta aikaa - joulupaketteihin kääritään paljon puhelimia. Neljännellä neljänneksellä ylletään yleensä vuoden korkeimpiin myyntimääriin.

Arviot ennustavat Applen neljännen neljänneksen iPhone-myynniksi jopa yli 10 miljoonaa kappaletta. Asiasta ovat kertoneet taiwanilaiset komponenttivalmistajia seuraavat markkinatutkimuslähteet, joita DigiTimes-uutispalvelu on artikkelissaan lainannut.
Mutta miltä näyttävät näyttävät iPhonen mahdollisuudet yltää yli 10 miljoonan puhelimen myyntiin, mikä olisi myös Applen historian paras yhden neljänneksen iPhone-myyntitulos. Näin iPhone-myynti on sujunut koko sen vuoden 2007 toisesta neljänneksestä alkaneen historian aikana:

Q2/2007: 0,3 miljoonaa
Q3/2007: 1,1 miljoonaa
Q4/2007: 2,3 miljoonaa
Q1/2008: 1,7 miljoonaa
Q2/2008: 0,7 miljoonaa
Q3/2008: 6,9 miljoonaa
Q4/2008: 4,3 miljoonaa
Q1/2009: 3,7 miljoonaa
Q2/2009: 5,2 miljoonaa
Q3/2009: 7,4 miljoonaa

Historiallisten tilastojen perusteella on siis hyvin vaikea vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä vuoden 2009 neljännen neljänneksen mahdollisista myyntimääristä. iPhone-myynti on toistaiseksi ollut hyvin volatiilia uusille markkina-alueille laajentumisen sekä ennen kaikkea malliuudistusten takia.

Vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Apple toimitti siis toistaiseksi suurimman määrän iPhoneja vuosineljänneksessä. Samalla Apple kuitenkin kertoi myös toimitusvaikeuksista, jotka olivat aiheutuneet komponenttipulasta. Näistä vaikeuksista kerrottiin päästyn eroon vasta aivan kolmannen neljänneksen lopussa, mikä antaisi olettaa neljännelle neljännekselle jonkinlaista lisämyyntiä tarjonnan yltäessä vihdoin kysynnän tasolle. Lisäksi jonkinlaista lisää lienee odotettavissa myös iPhonen laajentumisesta uusille markkinoille, kuten Kiinaan ja Etelä-Koreaan, sekä saatavuuden laajentumisesta vanhoilla markkinoilla kattamaan useampia operaattoreita.

Valtaosa analyytikoista on aiemmin ennustanut neljännen neljänneksen iPhone-toimitusten asettuvan noin 8-9 miljoonaan kappaleeseen. Tähän Apple tuleekin melko varmasti yltämään, mutta 10 miljoonan rajan ylittäminen voi olla jo hankalampaa mutta ei toisaalta myöskään mahdotonta.

Kommentit (4)

roka (vahvistamaton)

1

Kyllä myy. Enemmänkin. Tosin vain jos valmistuksessa ei ilmene ongelmia.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

tarkkana, tarkkana, myy on eri asia toimittaa. monet näyttävät odottavan että apple toimittaisi 11m luuria, mutta myisi vain 7.2m. siinäpä olisi talveksi sulattelemista ennen seuraavan mallin lanseerausta kesällä.

jos saisin vielä esittää kehitysidean niin käyrä voisi olla havainnollisempi kuin lista lukuja?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja