Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi-synkronointipalvelu vaipunut unholaan

18
Markus Lehtiniitty

Nokian Ovi-synkronointipalvelu vaipunut unholaan
Nokian Ovi-palvelukokonaisuuteen kuuluva osoitekirja- ja kalenteritietojen synkronoinnin mahdollistava palvelu ei ole kehittynyt odotusten mukaisesti - tai oikeastaan se ei ole kehittynyt elinaikanaan juuri ollenkaan. Asiaan on ottanut kantaa myös Symbian-Guru.com-sivusto, joka uudelleennimesi artikkelinsa otsikossa Nokian synkronointipalvelun hauskasti Unohtaneet Synciksi.

Omien heikkojen kokemusteni vuoksi päätin myös itse nostaa asian esille: Nokian synkronointipalvelun tila on heikko ja huolestuttava, ja asialle pitäisi tehdä jotain.
Alun perin Nokia julkaisi synkronointipalvelunsa elokuussa 2008, jolloin se vastasi hyvin monien tarpeisiin ja jopa toimikin kohtuullisesti. Nyt reilu vuosi palvelun avaamisen jälkeen Nokia näyttäisi täysin unohtaneen synkronointipalvelunsa jatkokehityksen.

Vaihdoin taannoin puhelimeni Nokia N97:stä Nokia N900:aan, jossa yhteydessä törmäsin Ovi-synkronoinnin ongelmiin ikävällä tavalla. Yleisesti ottaen tiedot siirtyvät tuoreiden Nokia-puhelinten välillä helpoimmin Bluetooth-yhteyden yli suoraan puhelimesta puhelimeen Siirto-sovelluksella. Tämä toimii hyvin myös N97:n ja N900:n välillä. Miksi en sitten käyttänyt Siirto-sovellusta Ovi-synkronoinnin sijaan? Syy on, että N97:ni oli juuri tuolloin huollossa, joten Siirto-sovelluksen käyttäminen tietojen siirtoon ei olisi ollut mahdollista.

Ennen N97:n huoltoon viemistä tutkin läpi vaihtoehdot tietojen siirtoon N900:aan. Ovi-synkronointi olisi voinut olla yksi vaihtoehto, mutta homma tyssäsi pikaisesti: palvelu ei toistaiseksi tue lainkaan N900:aa, tosin tämä johtuu laitteesta - N900 ei tue palvelun käyttämää SyncML-protokollaa. Toinen ongelma oli raadollisempi: en saanut tietojen synkronointia onnistumaan myöskään N97:n kanssa ja kaiken lisäksi synkronoinnin yrittäminen jopa hävitti joskus aiemmin E90 Communicatorista palveluun synkronoimani tiedot. Kokonaisuutena Ovi-synkronointi jätti siis itsestään hyvin heikon kuvan.

Symbian-Guru.com-sivuston artikkelissa nostetaan esille myös synkronointipalvelun puuttuvat ominaisuudet (ei esimerkiksi automaattista synkronointia), palvelun piilottaminen uusimmissa Symbian-puhelimissa liian syvälle valikkojen uumeniin sekä täysin olematon integrointi Ovi Mail -sähköpostipalvelun kanssa.

Ovi Sync on loistoesimerkki Nokian heikosta suoriutumisesta palvelurintamalla. Epäonnistumiset ovat kuitenkin korjattavissa, ja Ovi Syncin osalta muutoksen voisi olettaa olevan jopa melko kevyt. Nokia, korjatkaa Ovi-synkronointi ja nopeasti!

Kommentit (18)

Tuomas (vahvistamaton)

4

Hieman samanlaisia kokemuksia tuon synkronoinnin kanssa. Ideahan on mielestäni loistava, mutta toteutus heikko. Itsekin onnistuin poistamaan tiedot kerran ovi-palvelusta mutta sitten tarkkana poikava huomasin että ovin netti palvelusta on erikseen valittavissa tietojen palautus synkronoinnin sijaan jolloin yhteysja kalenteritiedot saa "uuteen tyhjään" puhelimeen hävittämättä hävittämättä köpelösti toimivassa synkronoinnissa.

Muita parannusehdotuksia olisi itselle tärkeä kalenterin printtaus mahdollisuus. Jolloin saisi kuukauden kaikki tapahtumat paperilla nenän eteen. Tätä kun hieman pitemmälle kehittelee niin tästähän saa hauskan toimivan idean, kun yhdistäisi kuvien liittämisen mahdollisuuden siihen Tällöin voisi printata kalenteritiedot omine tapahtumineen (ja syntymäpäivineen) kuvakalenterin muodossa. En usko että olisi vaikea toteuttaa. Näin saisi palvelusta varmasti suositumman ja vastaavaa ei ole muilla.

Vastaa
Tuomas (vahvistamaton)

5

Parannusehdotukset jatkuvat :)
Nokia voisi yrittää, jotenkin saada netin tapahtumia ja kellon aikoja ja yhteystietoja yhdistettyä ovi-palveluunsa. Tekniikasta en tiedä paljon, mutta tällä hetkellähän facebook tapahtumat ja puh numerot saa uuden Nokia Messaging for Social Networks Betan kautta puhelimen kalenteriin synkattua. Ehkä yksi ratkaisu voisi olla jokin plug in (lisäosa) ratkaisin selaimeen, jolloin maalaamalla ja painetua hiiren oikeaa näppäintä tulisi valikkoon vaihtoehto, josta saisi vietyä tiedot ovi palveluun. Ovi palvelusta yksinkertaisesti tiedot päivittyisi synkronoinnin kautta puhelimeen. En usko että tämääkään olisi mahdoton idea toteuttaa. Uskoisin että tulevaisuudessa tulee enemmän tälläisiä palveluita. Nyt Nokia tekemään tämä vain ensimmäisenä!!

Vastaa
LaruX (vahvistamaton)

6

Sinällään tasokkaassa artikkelissa on asiavirhe. N900 tukee SyncML protokollaa, mutta ei tue SyncML/http-protokollaa. Eli voit (kuten kuvasit) synkata kaksi puhelinta keskenään tai tietokoneen ja puhelimen keskenään, mutta et voi synkata N900:sta ja www-pohjaista SyncML palvelua keskenään.

SyncML pohjaisia www-palveluitahan on OviSyncin ohella paljon muitakin. En näe mitään syytä käyttää Nokian palveluita, kun maailmalla on tukuttain paljon parempia toteutuksia.

Vastaa
0132
0132

7

"Muita parannusehdotuksia olisi itselle tärkeä kalenterin printtaus mahdollisuus. Jolloin saisi kuukauden kaikki tapahtumat paperilla nenän eteen. Tätä kun hieman pitemmälle kehittelee niin tästähän saa hauskan toimivan idean, kun yhdistäisi kuvien liittämisen mahdollisuuden siihen Tällöin voisi printata kalenteritiedot omine tapahtumineen (ja syntymäpäivineen) kuvakalenterin muodossa. En usko että olisi vaikea toteuttaa. Näin saisi palvelusta varmasti suositumman ja vastaavaa ei ole muilla."

Paitsi jokaisessa Macissa. ;)

Vastaa
Noksu huoltaja (vahvistamaton)

9

@8: olet oikeassa - kyllähän PC:lle asennettava Nokia Ovi Suite -ohjelmisto osaa tuon automaattisen syncronoinnin (jonka otin kyllä itse pois käytöstä, koska n 500 yhteystiedon synkronointi joka yhteyskerralla vei turhan paljon aikaa (3-5min), suhteessa siihen, ettei muutoksia yleensä montaa ollut viime kerran jälkeen tullut.
Tuo Ovi suite toimiikin melko hyvin ja tiedot on tallennettu nettipalveluun. N900 kanssa toimivuudesta ei ole kyllä kokemuksia. Mielelläni kuulisin myöskin siitä kommentteja.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

10

@9

Liian hidas toi on vielä mutta tossa juuri luvattiin että parannusta on tulossa, jopa että nopeaksi muuttuu...

N900:n kanssa pitää vielä valitettavasti käyttää PC Suittea...

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

11

Ja mitäs sanotte liiallisesta resurssien käytöstä? Oman dual core 3.0 Mhz prosessori joutuu yhtämittaa 100% käyttöön jos OVI on päällä. Muiden muassa OVI sisältää jonkun NokiaMsync joka tökkii koko ajan... ja mistään ei löydy edes jotain setup vaihtoehtoa. Jouduin poistamaan koko OVEN kahdesta tietokoneesta ja toisiin sitä en pistä! Nokia PCsuiten päivitettyä se toimii hyvin N97Minin kanssa :D

Vastaa
user (vahvistamaton)

12

> SyncML pohjaisia www-palveluitahan on OviSyncin ohella paljon
> muitakin. En näe mitään syytä käyttää Nokian palveluita, kun
> maailmalla on tukuttain paljon parempia toteutuksia.

On parempiakin, mutta tarjonta yllättävän vähäistä.

Oven ongelma on se että sinne ei sallita muiden asiakasohjelmien sykronointia kuin Nokian luurien.

Etuna tietenkin parempi tunnettavuus ja lokalisointi kielellisesti, ja SMS asetukset, ja ilmaisuus, SMS asetuksia saa joiltain muiltakin palveluilta, jotka lisäksi eivät rajoita asiakas ohjelmia.

Riippumatta ovesta, niin luureissa saisi olla asetukset sykronointi ajastukseen SyncMLn osalta. Mutta linja näyttää menevän kohti Mfe:tä.

Vastaa
viljameh
viljameh

13

Itsellä kun on ollut parhaimmillaan 4 symbianpuhelinta aktiivikäytössä multiSIM:llä niin niissä tuo OVIsync toimi ihan kiitettävästi. Tai ainakin yhteystiedot ja kalenteri pysyivät syncronissa, jos vain muisti niitä päivitellä.

Melkein tuo vaatisi ihan jotain omaa ohjelmaa jossa olisi juurikin nuo automatisoinnit kunnolla tuettuina. Niin ja N900:lle myös.

Vastaa
user (vahvistamaton)

14

>Tai ainakin yhteystiedot ja kalenteri pysyivät syncronissa, jos
>vain muisti niitä päivitellä.

3rd koneissa Swim auttaa.

Vastaa
bfr
bfr

15

Kannattaisi ottaa Androidista mallista, ei tarvitse paljoa synkkausksesta huolehtia kun kaikki kontaktit, kalenteridata yms. synkkaavat automaattisesti googlen palveluihin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

17

> Palvelu olisi pitänyt tehdä niin, että se tekee kaiken taustalla
> automaattisesti. :)

Palvelu ei tuohon ota kantaa, tukee taustalla toimivista.

> Kannattaisi ottaa Androidista mallista, ei tarvitse paljoa
> synkkausksesta huolehtia kun kaikki kontaktit, kalenteridata yms.
> synkkaavat automaattisesti googlen palveluihin.

Googlen kalnteripalvelut eivät tarvitse Android puhelinta, toimivat suurella osalla muitakin alustoja, mukaanlukien monet Symbian luurit.

Vastaa
bfr
bfr

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user:

Googlen kalnteripalvelut eivät tarvitse Android puhelinta, toimivat suurella osalla muitakin alustoja, mukaanlukien monet Symbian luurit.

Toki saa toimimaan, mutta integrointi webbipalveluihin on androidilla(tai ainakin HTC Herolla, muista ei kokemusta) ihan omaa luokkaansa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja