Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Swype-tekstinsyöttötekniikka Android-puhelimessa

6
Markus Lehtiniitty

Videolla: Swype-tekstinsyöttötekniikka Android-puhelimessa
Swype-tekstinsyöttötekniikka tullee tulevien vuosien aikana rantautumaan moniin kosketuspuhelimiin. Toistaiseksi se on saatavilla vasta Microsoft Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle, ja yhdessä puhelimessa, yhdysvaltalaisessa Verizon Wireless -operaattorin Samsung Omnia II -versiossa, se tulee esiasennettuna.

Swype-tekstinsyöttö toimii totutusta virtuaalinäppäimistön naputtelusta poiketen niin, että sormea vedetään virtuaalinäppäimistön päällä sanan kirjainten kautta. Tämä nopeuttaa kirjoittamista, sillä Swypen kanssa ei myöskään pidä olla niin tarkka kuin perinteisen virtuaalinäppäimistön kanssa.
Eilen kerroimme Nokian ja Samsungin sijoituksista Swypeen. Nämä sijoitukset antaisivat olettaa, että Swypen tekniikka tullaan näkemään jatkossa ainakin kyseisten valmistajien kosketuspuhelimissa. Lisäksi eilenkin mainitsimme Swypen olevan saapumassa myös Googlen Android-käyttöjärjestelmälle.

Toistaiseksi Swypen käytön laajentumisen suurin este lienee toistaiseksi melko suppea kielituki, mutta tämä on ongelma, joka tulee varmasti korjautumaan ajan kuluessa.

Tämän päivän videonostonamme on esillä MobileCrunch-sivuston lyhyehkö video Swypen käytöstä Android-käyttöjärjestelmällä varustetussa puhelimessa, tässä tapauksessa HTC:n valmistamassa Verizon Wirelessin DROID Erisissä. Tekniikka toimii myös Android-alustalla juuri niin kuin sopii odottaakin, vaikka videolla Swypestä nähty versio onkin vasta testiversio.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Kauankohan ottaa, että tota oppii käyttään sujuvasti?

Ja tällä videolla ei ainakaan kovin nopealta näyttänyt jos vertaa fyysiseen qwertyyn... Virtuaalinäppiksiä en oo käyttänyt, joten siitä en osaa sanoo...

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

3

Minusta kyllä näytti ihan toimivalta...ainakin kosketusnäppikseksi. Toivottavasti joku kokeilee kirjoittaa tuon FreeRunnerillekin (SHR:ään).

Vastaa
amtiainen
amtiainen

4

Jotenkin en oikein usko että tuo toimisi käytänössä yhtään sen paremmin kuin virtuaalinäppäimistö jossa on ennustava virheenkorjaus. Ihmiset ovat tottuneet käsinkin kirjoittamaan kirjain kerralla, joten mahtaako moni tottua swypeen?

Toinen asia joka vähän mietityttää on se, että kirjoitustestit on tehnyt usein sellainen henkilö joka on harjoitellut varta vasten kirjoittamaan swypellä. Kuinka hitaasti vasta-alkaja kirjoittaa swypellä ja millainen on todellinen ero swypeä ja virtuaalinäppäimistöä yhtä paljon käyttäneiden henkilöiden välillä?

Ja vähän off topikkina sen verran kommentoisin ettei se fyysinen qwerty näppis ole automaattisesti parempi vaihtoehto. Ainakin N900 kännykässä fyysinen näppäimistö ei loista kirjoituspuuhissa. Sen ainoa hyvä puoli lienee se että se vapauttaa tilaa käyttöliittymältä virtuaaliseen näppäimistöön verrattuna. En ole muita fyysisiä kännykän näppäimistöjä kokeillut, mutta ainakin N900 vaivaa se ettei nappeja voi mielestäni painella kovinkaan mukavasti peukaloiden kärjillä vaan vaan kirjaimia pitää näppäillä kynsillä. iPhonen kapasitiivisen monikosketusnäytön ansiosta virtuaalinäppäimistö toimii vaikka näppäintä painettaessa painaisikin vahingossa viereisiä nappeja (laskee keskipisteen). iPhonessa näppäimistön hatut eivät tunnu ahtailta kun näppäimistössä ei ole virtuaalisuuden ansiosta ahtauden tuntua korostavia fyysisiä reunoja. Itse kirjoittelen mielummin virtuaalinäppäimistöllä kuin pienellä fyysisellä qwerty näppäimistöllä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

Eihän toki mikään ole automaattisesti parempi tai paras kaikille. Itse oman kokemuksen perusteella tykkään enemmän taas fyysisestä näppiksestä. Tosin mulle N900:nen näppis sopii eikä ole liian ahdas. Näpytellä voin peukalon kärjillä/kynsillä tai päillä. Fyysisessä näppiksessä juurikin nappien reunat/välit on mun mielestä hyvä, koska tietää missä napit on...

Innolla toki menen kokeilemaan tätä swypee heti kun vaan sitä käyttävä luuri lähimpään kauppaan kokeiluun tulee... :)

Vastaa
bobi (vahvistamaton)

6

Samanlaisia ohjelmia on muitakin, kuten esim. SlideIT jonka saa Symbian ja Windows Mobile luureihin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja