Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

BooxTV tuo TV-ohjelmat kännykkään

3
Matti Vähäkainu

BooxTV tuo TV-ohjelmat kännykkään
Suomalainen Screenpeak on lanseerannut uuden mobiilitelevisiopalvelun, joka on yrityksen mukaan eräänlainen "äänittävä mobiili digibiboxi". Maksullisen booxTV-palvelun avulla käyttäjä voi valjastaa kännykästään tallentavan digiboksin, josta ohjelmien katsominen onnistuu striimaten eli suoratoistona tai aiemmin ladatuista tallenteista, jolloin internet-yhteyttä ei tarvita.

Käyttäjä asettaa ohjelmaan haluamansa kanavat noin kymmenen ilmaisen, suomalaisen kanavan joukosta, joihin kuuluvat muun muassa YLE TV1, YLE TV2, MTV3, Nelonen, Sub, JIM ja Voice. Tämän jälkeen päivitys tuo televisiosta jo tulleet ohjelmat listaukseen, josta ohjelmat on mahdollista ladata, suoratoistaa sekä merkata suosikiksi. Palvelu toimii hyvin pitkälti samaan tapaan kuin TVkaista, joka on saatavilla tietokoneiden lisäksi muun muassa iPhonelle. BooxTV:n valttikorttina on tuki Nokian puhelimille, vaikkakin tuettujen laitteiden joukosta ei löyty toistaiseksi yhtäkään S60 5th Edition -kosketuspuhelinta.
Pikaisen testin perusteella palvelun ilmainen 14 päivän kokeiluversio toimii varsin hyvin. Lyhyidenkin ohjelmien lataaminen on kuitenkin hieman hidasta, mutta suoratoistoon pääsee suhteellisen nopeasti. Lataus- ja striimausajat riippuvat yhteyden nopeudesta. BooxTV toimii sekä 3G-yhteydellä että WLAN-lähiverkkoyhteyksillä. Puhelimen muistikortin on hyvä olla vähintään muutaman gigatavun kokoinen, sillä ohjelmien lataaminen vie nopeasti tilaa. Gigatavuun mahtuu noin 15 tuntia ohjelmaa.

Palvelun hinta vaihtelee sopimuskauden pituudesta. 28 päivän lisenssi maksaa 5,95 euroa (puhelinlaskua käyttämällä 7 euroa), mutta kestotilaajalle kuukauden hinta on 4,94 euroa. Ilmaisen 14 päivän kokeiluversion voit ladata kännykkääsi osoitteesta www.booxtv.fi.

Jäämme odottamaan mielenkiinnolla milloin Screenpeak saa laajennettua tuen kosketusnäyttöpuhelimille, joiden näyttö soveltuu 3rd Edition puhelimia huomattavasti paremmin videotoistoon.

Kommentit (3)

THM
THM

2

Nyt kuulemma on tuki kosketusnäytöllisille puhelimille. Beta-asteella vasta mutta on sekin enemmän kuin ei mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja