Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Myöhästyykö Windows Mobile 7?

8
Markus Lehtiniitty

Myöhästyykö Windows Mobile 7?
Microsoftin Windows Mobile 7:n myöhästymisestä on uutisoitu taas viime päivinä, muun muassa Digitoday kertoi asiasta eilen. Tiedot perustuvat jo joulukuun alulta peräisin olevaan Microsoftin Ison-Britannian mobiililiiketoiminnanjohtaja Phil Mooren kommentteihin, joista on kertonut muun muassa Mobile News -sivusto.

Näin Moore kommentoi Windows Mobile 7:ää: "Sitä on siirretty taaksepäin myöhäiseen ensi vuoteen, mutta se on ehdottomasti tulossa. Tulette näkymään paljon enemmän Windows Mobile 7:stä. Yrityskäyttäjien ja kuluttajien halujen täyttäminen tulee olemaan osa Windows Mobile 7:ää. Se tulee olemaan muokattavampi helpommalla kosketuskäyttöliittymällä."
Mooren mukaan Windows Mobile 7:ää on siis siirretty myöhemmäksi. Tähän asti yleinen arvio Windows Mobile 7:n saapumisesta on ollut valmistuminen RTM-vaiheeseen joskus keväällä 2010 ja markkinoilletulo syksyllä 2010. Mooren kommenttien perusteella Windows Mobile 7:n voisi odottaa saapuvan markkinoille vasta aivan loppuvuodesta. Myöhästyminen ei siis välttämättä ole kokonaisuuden kannalta kovin merkittävä, ainakaan siinä mielessä, että alun perin Windows Mobile 7:n julkaisun piti tapahtua jo tänä vuonna.

Voi myös kysyä, että kuinka hyvää tietoa asiasta Moorella edes on. Ison-Britannian mobiililiiketoiminnanjohtaja ei kuitenkaan ole aivan sieltä korkeimmasta päästä organisaatiossa. Joka tapauksessa Moore kuitenkin myös painotti, että Windows Mobile 7 on ehdottomasti tulossa. Päinvastaisiakin mielipiteitä on ollut liikkeellä eikä Windows Mobilen suosion uuteen kasvuun enää uskota. Yksi Windows Mobilea kritisoivista on ollut Mobile-review-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazin, joka on ottanut kantaa myös Mooren tuoreisiin kommentteihin.

Windows Mobile 7:stä on toistaiseksi varsinaista tarkkaa tietoa hyvin niukasti julkisuudessa, mutta sen pitäisi edustaa suurempaa hyppäystä eteenpäin Windows Mobilen kehityksessä. Uudistuksiin lukeutuisivat käyttöliittymän päivitykset sekä ilmeisesti myös vahva panostus verkon yhteisöpalveluihin. Windows Mobile 7:n odotetaan muuttavan Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän vihdoin kauttaaltaan sormikosketukselle ystävälliseksi.

Pitkällä aikavälillä Microsoftin mobiilistrategia ei kuitenkaan vaikuta. On vaikea keksiä syitä, miksi laitevalmistajat haluaisivat maksaa jossain 5-15 dollarin välillä per puhelin liikkuvia lisenssimaksuja vaihtoehtoisia lisenssimaksuttomia käyttöjärjestelmiä (esimerkiksi Googlen Android ja Symbian) heikomman Windows Mobilen käyttämisestä.

Kommentit (8)

Rauno (vahvistamaton)

1

Hyvä vain jos myöhästyy. Kukapa inhaa Windowsia puhelimeen edes kaipaisi.

Vastaa
jussi (vahvistamaton)

2

Eiköhän WinMon voi laittaa jo kuolleiden tuotteiden listalle kun yhtiön omatkin bisnesyksiköt ovat etsimässä exit-strategioita tekemällä ohjelmat Symbianille ja Iphonelle. Jatkuvat uutiset myöhästymisestä kertovat vain sitä että yhtiössä on vedetty liinat kiinni ja mietitään nyt että mitäpä tässä oikeastaan tehtäisiinkään.

Vastaa
Stonik
Stonik

4

Mielenkiintoista, että media ja analyytikot elävät niin usein tässä hetkessä, ja unohtavat sen että kehitys ei koskaan pysähdy. Samalla perusteella esimerkiksi Android tai iPhone OS olisivat olleet myöhässä, sillä S60:n jalansija markkinoilla oli tuolloin täysin ylivertainen. Kävi kuitenkin niin, että uudet tulokkaat onnistuivat luomaan erinomaiset alustat.

Microsoftin näytöt mobiilipuolella ovat toistaiseksi varsin keskinkertaiset, mutta laitteita ostetaan myös vuoden 2010 jälkeen. Mikäli Microsoft onnistuu luomaan markkinoiden parhaan alustan, sillä on täydet mahdollisuudet menestyä. Resurssit ovat ainakin valtavat.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

5

iphonella oli usan markkinan mentävä aukko kun jenkkioperaattoreilta ei hellyyttä nokialle riittänyt eikä riitä vieläkään. esim euroopassa iphone tosiaan oli myöhässä ja markkinaosuus jämähtänyt 4% tienoille.

android puolestaan näyttää olevan myöhässä joka puolella, melko vaatimattomaksi tuon menekki on kaikesta puhkumisesta huolimatta jäänyt.

ylipäätään kyse on paljon, joku voisi jopa sanoa että pääosin, muusta kuin kenellä sattuu olemaan "markkinoiden paras alusta".

Vastaa
EmDzei
EmDzei

6

Luonnollisin jatke PC:n käytölle on Windows Mobile. 5 - 15 dollarin lisenssimaksu käyttöjärjestelmästä ei tunnu älypuhelimen hinnassa enää ja koska kaupanpäällisiksi saa yleensä täydellisen Mobile Officen ja täydellisesti toimivat sähköpostiominaisuudet synkroneillaan.

Miksi Microsoft sitten hieroo Windows Mobile 7:aa näin julmetun kauan? Ehkä ovat huomanneet, että valmistajien muokatut käyttöliittymät ovat paljon edellä siitä mitä he itse tarjoavat. Toisekseen heidän omilla markkinoillaan Amerikassa RIM porskuttaa yrityspuolella ja juuri sähköposti- ja PIM-ominaisuuksillaan.

Microsoftin tulisi kehittää myös sellainen SDK, jolla tuotettaisiin yhtenevän näköisiä sovelluksia, josta mm. PC-koneiden käyttöliittymät tunnetaan. Ts. uuden sovelluksen kanssa olisi heti sinut aiemmista sovelluksista tutulla käyttöliittymällä. Tämän teki oikein jo Apple iPhonelleen.

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

> Luonnollisin jatke PC:n käytölle on Windows Mobile.

WinMobile on tietyissä kohteissa erittäin vahvoilla nykyään ja tulevaisuduessa.

> 5 - 15 dollarin lisenssimaksu käyttöjärjestelmästä ei tunnu
> älypuhelimen hinnassa enää.

Riippuu aivan tuotteesta, joissain tuo on halpa hinta, mutta jos haarukka on kymmennen taalaa, jos maksaa kymmenentaalaa enemmän, niin massatuotteissa se raha pitää pystyä säästään jossain muualla.

Valmistajan kannattaa kuitenkin maksaa Winmobilesta jotain vähän riippuen millaista laitetta aikoo.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja