Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

BlackBerry-RIM:iltä vahva tulos, Palm puolestaan yhä tappiolla

1
Markus Lehtiniitty

BlackBerry-RIM:iltä vahva tulos, Palm puolestaan yhä tappiolla
Kanadalainen BlackBerry-laitteiden valmistaja RIM julkaisi myöhään eilisiltana Suomen aikaa tilikautensa kolmannen neljänneksen tuloksen, joka oli vahva ja ylitti odotukset. Yhdysvaltalaisen älypuhelinvalmistaja Palmin neljännestulos sen sijaan oli yhä tappiollinen. Sekä Palmin että RIM:in nyt julkistamat luvut olivat syys-marraskuulta.

RIM:in liikevaihto oli menneellä neljänneksellä 3,92 miljardia dollaria ja osakekohtainen tulos 1,10 dollaria. Analyytikoiden konsensusennusteet ylittyivät molempien osalta, sillä analyyttien estimaatit oli asetettu 3,78 miljardin liikevaihtoon ja 1,04 dollarin tulokseen. RIM lisäsi neljänneksen aikana 4,4 miljoonaa tilaajaa omaan BlackBerry-palveluunsa ja toimitti 10,1 miljoonaa laitetta.

BlackBerry-laitteiden kumulatiiviset toimitukset ylittivät neljänneksen aikana 75 miljoonan kappaleen rajan.
Myös RIM:in ohjeistus joulu-helmikuun käsittävälle neljännekselle oli odotuksia korkeampi: liikevaihdokseen RIM ennustaa 4,2-4,4 miljardia 4,11 miljardin analyytikkoennusteeseen verrattuna ja osakekohtaiseksi tulokseksi 1,27 dollaria 1,12 dollarin konsensusta vastaan. Uusia palvelutilaajia RIM odottaa saavansa 4,55 miljoonaa kappaletta.

Kokonaisuutena RIM:in BlackBerry-laitteiden kysyntä näyttäisi siis pysyneen vahvana muutamista heikommista ennustuksista huolimatta. Yhdysvaltain markkinat ovat RIM:ille todella tärkeät, ja siellä sen on jatkossa arvioitu kärsivän koventuvasta kilpailusta älypuhelimissa - muun muassa useiden Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvien puhelinten saapuessa markkinoille.

Yhdysvaltalaisen Palmin nettotulos menneellä neljänneksellä oli virallisesti GAAP-kirjanpitosääntöjen mukaan 85,4 miljoonaa dollaria tappiolla - tämä oli kuitenkin parannus vuodentakaiseen 164,5 miljoonan dollarin tappioon verrattuna. Kertaeristä ja erilaisista kertaluonteisista poistosta puhdistettuna (non-GAAP) tulos oli 5,5 miljoonaa dollaria voitolla, missä oli myös kasvua edellisen neljännekseen 2,8 miljoonaan dollariin.

Palm kertoi myyneensä neljänneksellä 784 000 puhelinta, missä oli laskua edellisen neljänneksen 823 000 puhelimeen verrattuna viisi prosenttia, ja toisaalta kasvua 41 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Käteistä ja siihen verrattavissa olevia rahoitusinstrumentteja yhtiön taseessa oli 590 miljoonan dollarin edestä, eli Palmin ei tarvitse hakea lisää pääomaa ainakaan vielä aivan lähiaikoina. Pitkällä tähtäimellä yhtiön tulevaisuus ei kuitenkaan näytä vieläkään kovin ruusuiselta.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja