Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan Backflip-Android-puhelimen erikoinen rakenne kuvissa

9
Markus Lehtiniitty

Motorolan Backflip-Android-puhelimen erikoinen rakenne kuvissa
Motorolan yhdestä tulossa olevasta Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetusta puhelimesta on saatu julkisuuteen uutta tietoa sekä ennen kaikkea kuvia. Backflip-nimen ohella uutuusmalli tunnetaan myös Motus- ja Enzo-nimillä sekä MB300-mallikoodilla. Uudet kuvat laitteesta toi esiin Phandroid-sivusto.

Backflipin erikoisuus on sen rakenteessa. Kyseessä on eräänlainen käänteinen simpukkapuhelin, mikä tarkoittaa sekä puhelimen kosketusnäyttö että täysnäppäimistö ovat koko ajan esillä, mutta tarvittaessa näppäimistö vain käännetään käyttöasentoon. Lisäksi tällöin paljastuu myös puhelimen näyttöosan takapuolelta löytyvä kosketusalusta. Rakenteen myötä Backflipin kamera on myös erikoisesti sijoitettu näppäimistön yhteen kulmaan.
Teknisiltä ominaisuuksiltaan Motus/Backflip ei ole järjettömän erikoinen, ennemminkin sitä voisi kutsua mukiinmeneväksi. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 3,1 tuuman kosketusnäyttö 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin kamera LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 528 megahertsin Qualcomm MSM7201A -suoritin, 512 megatavua ROM-muistia, 256 megatavua RAM-muistia sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Motuksessa käytössä oleva Android-versio on 1.5 (ei siis uudempi Android 2.0), jonka päällä pyörii MOTOBLUR-käyttöliittymä.

Backflipin julkistusaikataulusta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Yhdysvalloissa se on tulossa AT&T-operaattorin kautta saataville kyseisen operaattorin ensimmäisenä Android-puhelimena.

Backflip, tai minkä nimen se ikinä Yhdysvaltain ulkopuolella tulee saamaankaan, on yksi Motorolan monista tulossa olevista Android-puhelimista. Ainakin rakenteeltaan Backflip tulee olemaan varmasti yksi mielenkiintoisimmista.

Kommentit (9)

keke (vahvistamaton)

2

Pelikännykkänä tuo saattaisi toimia mainiostikin. Jos näppäintuntuma on hyvä, ei kai sillä niin väliä onko näppäimet näkyvissä vai ei.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Aivan kamala. Näppäimistön pehmeä muovi on varmaankin todella altis naarmuuntumaan ja väliin menee ties mitä roskia. Muutenkin näppäimistön asettelu on ehkä yksi surkeimmista tilantuhlausratkaisuista.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

5

En olisi kyllä uskonut että Motorola olisi alentunut muotoilun suhteen tuollaiseen kopiointiin. Puhelin muotoilu on etupuolelta kuin iPhonen vain tosin sillä erotuksella että iPhonen design on pilattu ylimääräisillä näppäimillä ja Motorolan savunharmaalla logolla. Muotoilu on kopioitu puhelimesta jonka muotoilun juju on nimenomaan pelkistetty design ja siihen on lisätty kaiken maailman sälää. Myös hopeanharmaa muovikuori ei ole enää tätä päivää ja tekee puhelimesta hieman lelun näköisen. Puhelimesta tulee mieleen väkisinkin joku halpa kiinalainen kopio.

Puhelin näyttää myös uskomattoman paksulta. iPhone on melkein tuon paksuinen mitä Motorolan etupuoli/kansiosa. On muotoilultaan ja kooltaan valovuoden päässä Motorolan Droid/Milestone mallista. Toivottavasti puhelin jääkin Yhdysvaltoihin sillä tuollainen puhelin tuskin menee Euroopassa kaupaksi.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

7

Ennustan että tämä tullaan tuntemaan Motorolan vastineena "sidetalking"ille, muotoilun häpeäpilkku joka yritetään unohtaa jälkeenpäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja