Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin bada-käyttöjärjestelmästä ensimmäiset kuvat

9
Markus Lehtiniitty

Samsungin bada-käyttöjärjestelmästä ensimmäiset kuvat
Samsung on kertonut tulevasta bada-mobiilikäyttöjärjestelmästään jo julkistuksen sekä myös Lontoossa myöhemmin järjestetyn tilaisuuden merkeissä paljastamatta kuitenkaan juurikaan tarkempia tietoja. Samsung ei myöskään ole toistaiseksi virallisesti esitellyt esimerkiksi kuvankaappauksia tulevasta käyttöjärjestelmästään.

Nyt badasta on kuitenkin saatu lukuisia kuvankaappauksia julkisuuteen useista eri lähteistä. Samsung on aiemmin kertonut käyttöjärjestelmän pohjautuvan yhtiön aiemmalle TouchWiz-alustan perustalle, joten uusien kuvien esittämä badankin ulkoasu seurailee melko pitkälti samoilla linjoilla.
Kuvissa näkyvän käyttöliittymän fontin on nähty olevan melko lähellä Symbian S60 -alustasta tuttua fonttia. Asiasta on kertonut muun muassa MobileCrunch-sivusto. Fontti ei kuitenkaan ilmeisesti ole kuitenkaan aivan sama, ja asiassa lienee kyse vain merkityksettömästä samankaltaisuudesta.

badan tarkoista teknisistä tiedoista on yhä melko vähän tietoa, mutta melko odotetusti se sisältää tuen esimerkiksi 3G-verkolle, WLAN-lähiverkkoyhteydelle, GPS-paikannukselle sekä erilaisille antureille, joista tärkein tietenkin on kiihtyvyysanturi. Lisäksi bada tukee monikosketusta sekä ainakin aluksi tuetut näyttötarkkuudet ovat ilmeisestikin WQVGA (240x400 pikseliä) sekä WVGA (480x800 pikseliä). badan käyttöliittymä on toteutettu Flash-tekniikalla ja nykyhengen mukaisesti myös sovelluskauppa tulee olemaan tärkeä osa alustaa.

Ensimmäisen bada-puhelimen pitäisi aiempien tietojen mukaan saapua markkinoille vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla, ja useampia bada-laitteita olisi tulossa vuoden 2010 toisen puoliskon aikana.

Kuvia badasta on tullut julkisuuteen kolmesta eri lähteestä. Näistä alta löytyvät ensimmäiseksi Engadget Germanyn kuvat:









Seuraavat kuvat ovat puolestaan Samsung Flash Wikin julkisuuteen tuomia:



Ja vielä viimeisenä GSMArena-sivuston blogissa esitellyt kuvat:



Kommentit (9)

psp (vahvistamaton)

3

näyttää todella tyylikkäältä ja nykyaikaiselta mobiilikäyttöjärjestelmältä sekä onhan tässä selvästi ajateltu myös tuotteen käyttäjää... onnittelut tähänastisesta onnistuneesta suorituksesta... jatkakaa samaan malliin.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
bnm (vahvistamaton)

4

Jaa että hyvältä.. Näyttää ihan samalta ku Noksun kosketusnäyttö-Sympparit. Vanhanaikainen ulkonäkö heti startista, nyt ei mene putkeen.

Vastaa
Mata
Mata

5

Olen bnm:n kanssa samaa mieltä, aika symbian tyylinenhän tuo on.. Ihmiset vain tuntuvat pätevän symbiania kun jotkut muutkin sitä pätevät (ollankseen tasavertaisia)

Itse pidän Symbianiakin ihan käytettävänä alustava, vaikka myönnän sen olevan hieman tahmea joissain osissa ja jonkinverran vanhahtava..

Eli mitä eroa badalla ja symbianin seuraavilla versioilla on? Loppujen lopuksi aikalailla samantyyliset, mutta symbiani saa haukut ja bada kehut..

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

@4 Veit sanat suustani. Näyttää eilisen sopan jälleenlämmitykseltä.

Toisaalta eipä silmäkarkki meikäläistä puhelimessa kiinnosta. Huumetta hölmöille. Lähinnä olisi kiva tietää, mihin kyseinen käyttöjärjestelmä kykenee, eli moniajot jne.

Vastaa
Nks123
Nks123

7

@4,5,6: Tottakai pitää trendikkäästi haukkua Nokiaa ja Symbiania, vaikka tekisi mitä. Siis kunhan valmistaja ei ole Nokia, niin kilo paskaakin on upea uutuus.

Vastaa
bnm (vahvistamaton)

8

@7

Niinhän se taitaa valitettavasti olla, että Nokiaa pitää haukkua joka käänteessä. Onneksi Symbian-puolella Nokia on nyt menossa parempaan suuntaan Symbian^3, ^4, ja Qt:n ansiosta. Tai ainakin toivossa on hyvä elää..

Tästä badasta en kyllä näiden kuvien perusteella innostunut yhtään. Mutta tosiaan odotellaan ennemmin sitä mihin tämä pystyy eikä takerruta siihen miltä tämä näyttää.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

9

Symbian^3, ^4, ja Qt nokialaiset tulee olemaan ihan p*skoja noiden trollaajien kommenteissa. ihan sama millaisista laitteista on kyse. sen sijaan esimerkiksi samsungin symbian-laitteet on "hämmästyttäviä multimediakokemuksia","tyyliä ja hienostuneisuutta", innovatiivisia laitteita joissa yhdistyy "käytettävyys ja viihde".

badabum on ihme hypeä, ensimmäinen laite on tulossa ensi vuoden puolessa välissä, mistähän nämä ruutukaappaukset ovat? jostain simulaattorista vai onko kyseessä taiteilijan näkemys siitä mitä se voisi olla?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja