Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vähävirtainen Bluetooth otti askeleen eteenpäin

7
Markus Lehtiniitty

Vähävirtainen Bluetooth otti askeleen eteenpäin
Langattoman Bluetooth-tiedonsiirtoteknologian kehityksestä vastaava Bluetooth Specia Interest Group on julkistanut virallisesti Bluetooth Low Energy -teknologian, eli vähävirtaisemman Bluetoothin, mukaan tekniikan määrittelyyn,. Virtapihi Bluetooth tulee olemaan osa Bluetooth 4.0 -määrittelyä.

Bluetooth-laitteiden energiavaatimusten pudottaminen mahdollistaa "ultra-alhaisen" huippu-, keski-, ja tyhjäkäyntitilan virrankulutuksen, vuosien toiminnan pienilläkin kolikkoparistoilla, edulliset kustannukset, eri valmistajien laitteiden yhteensopivuuden sekä parantuneen kantaman. Valmistajilla on myös mahdollisuus käyttää nykyisiä Bluetooth 2.1+EDR - ja Bluetooth 3.0+HS -siruja matalan virrankulutuksen ratkaisun kanssa.
Lisäksi Bluetooth SIG:in mukaan virtapihi Bluetooth voi lähettää hyvin pieniä paketteja yhden megabitin sekuntivauhdilla, hyppiä eri taajuuksien välillä, sisältää vain kolmen millisekunnin latenssin ja on turvallinen. Aiemmin vähävirtaisen Bluetoothin käyttö on vaatinut myös niin sanotun normaalin Bluetoothin tuen, mutta jatkossa markkinoille vuodaan tuoda vain myös vähävirtaista Bluetoothia tukevia laitteita.

Bluetooth SIG odottaa ensimmäisten virtapihiä Bluetootk-teknologiaa tukevien laitteiden tulevan saataville kesällä 2010.

Virtapihi Bluetooth perustuu Nokian alun perin kehittämään Wibree-tekniikkaan.

Kommentit (7)

BaldAngel
BaldAngel

1

ei toi nykyisen bluetoothin virran kulutus haittaisi niin paljoa, jos sen saisi helposti päälle ja pois halutessaan, mutta kun joutuu saatana kymmenen valikon kautta räpläämään...tai ainakaan en ole omistanut koskaan kännykkää jossa sen saisi helposti aloitusruudusta yhdellä painalluksella päälle ja pois

Vastaa
liiranen (vahvistamaton)

2

1. Onha ainaki n97 ja 97 miniin alotusnäyttöön wigetti jota painamalla saa bt päälle ja pois

Vastaa
tila
tila

4

taitaa saada kyllä ihan s40 kännynkin alotusnäytölle napin josta saa bluetoothin pois/päälle. jossain e sarjan noksuissa sen saa päälle pitämällä tähteä pitkään pohjassa. että ei se nyt niin hankalaa ole tai vaadi kallista puhelinta.

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

> ei toi nykyisen bluetoothin virran kulutus haittaisi niin paljoa,
> jos sen saisi helposti päälle ja pois halutessaan,

Aktiivikäytössä olevassa puhelimessa BTn idle virrankulutus ole ongelma, siellä isot akut jota ladataan säännöllisesti. ongelma se on niissä pienissä laitteissa jossa virtaa ei ola rajattomasti saatavilla. näissä kohteissa tuo lisää kummasti sovellusmahdollisuuksia.

> mutta kun joutuu saatana kymmenen valikon kautta
> räpläämään...tai

BT valikot saa yleensä pikavalintoihin, ja osassa laitteissa sille on näppäinoikotie.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja