Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mikä on Nokia 5233?

2
Markus Lehtiniitty

Mikä on Nokia 5233?
Nokialta on vuotanut julkisuuteen uusi 5233-puhelinmalli. Kyseessä on yksi variantti lisää 5230:sta, mutta vielä toistaiseksi tiedetä, millä tavalla 5233 ja 5230 eroavat toisistaan.

Oheisen kuvan 5233:sta julkisuuteen toi venäläinen Mobile-review-sivusto. Mobile-review ei kuitenkaan kertonut 5233:sta juuri mitään muuta, vaan totesi vain, että "5233 ei totta tosiaan ole kovinkaan paljon erilainen kuin 5230". Hyvin mahdollista on, että 5233 tulee olemaan vain joillekin markkinoille suunnattu erikoispainos 5230:sta.
Nokia on käyttänyt 5800 XpressMusicia jo useiden mallien pohjana: siitä on esitelty 5800 Navigation Edition -versio, minkä ohella myös 5230 ja 5235 Comes With Music pohjautuvat vahvasti 5800 XpressMusiciin ja jakavat sen kanssa hyvin pitkälti yhteneväisen muotoilun. Lisäksi aiemmin julkisuuteen on vuotanut 5800i XpressMusic -nimellä tunnettu malli, joka kuitenkin vaikuttaisi olevan suunnattu lähinnä Kiinan markkinoille.

5230:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3G-verkkotuki HSDPA-datayhteyksien kera, 3,2 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö 360x640 pikselin tarkkuudella, kahden megapikselin kamera, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth-yhteys sekä 3,5 millimetrin standardi kuulokeliitäntä. 5233 tulee varmasti noudattamaan hyvin pitkälti samoja linjoja.

Ulkoiselta olemukseltaan monet 5800-pohjaiset eri versiot ovat hyvin lähellä toisiaan, niin myös 5233. Mallien pohjautuminen samaan perusrakenteeseen sekä teknisesti samanlaiseen alustaan laskee kehityskustannuksia, mutta johtaa myös melko sekavaan kokonaisuuteen, kun mallistosta löytyy useita hyvin samalta näyttäviä ja vain pienillä ominaisuuserolla varustettuja malleja.

Kommentit (2)

keke (vahvistamaton)

1

Alkaa kyllä mennä hieman yli tämä Nokian harjoittama itsensä kopioiminen. Ei 5800 ole edes niin silmää hivelevän näköinen, että siitä kannattaisi jatkuvasti tehdä uusintapainoksia. Tosin ehkä Nokia alusta alkaen suunitteli 5800:n mahdollisimman halvaksi valmistaa, jolloin määrällisesti on katettava suunnittelukulut. Ja uusintavedoksissahan suunnitteluun ei käytännössä kulu ollenkaan rahaa.

Vastaa
Puppek
Puppek

2

Ihmeellistä, että Nokia työntää 5800:aa muistuttavia kevytversioita ulos, mutta on unohtanut alkuperäisen 5800:sen kokonaan. Päivityksiä siihen ei ole tullut enää kuukausiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja