Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone-pelifirma Tapulousin kauppa käy lähes miljoonan kuukausivauhtia

3
Markus Lehtiniitty

iPhone-pelifirma Tapulousin kauppa käy lähes miljoonan kuukausivauhtia
Applen iPhonelle ja iPod touchille sovelluksia, lähinnä erilaisia musiikkipelejä, kehittävän Tapulous-yhtiön myynti lähentelee miljoonan dollarin kuukausivauhtia. Asiasta on kertonut uutistoimisto Reuters.

Tapulous on yksi parhaista esimerkeistä yrityksistä, joita Apple on onnistunut App Store -sovelluskaupallaan ympärilleen synnyttämään. Tapulousilla on 20 työntekijää, ja se on kerännyt sijoittajilta 2,8 miljoonaa dollaria. Reuters kertoo, että Tapulousin toimitusjohtajan Bart Decremin mukaan yhtiö on myös jo voitollinen.
Tapulous on ennen kaikkea tunnettu mainiosta Tap Tap Revenge -pelisarjastaan. Kyseisissä peleissä pelaajan tehtävänä on naputella linjoja pitkin kohti tulevia palloja niiden saapuessa näytön alareunaan. Tapulousin mukaan sen Tap Tap Revenge -sarjan pelejä on asennettu jo yli 20 miljoonaa kertaa, ja niillä on pelattu kappaleita yli 600 miljoonaa kertaa. Tap Tap Revenge löytyy karkeasti ottaen jopa joka kolmannesta iPhone-käyttöjärjestelmän laitteesta.

Tällä hetkellä Tap Tap Revenge on saatavissa App Storen kautta kolmena eri pääversiona: alkuperäisenä Tap Tap Revenge1.7-versionam, Tap Tap Revenge 2:na 2.6-versiona sekä Tap Tap Revenge 3:na (linkit iTunesiin). Peleistä alkuperäisen sekä tuoreimman kolmosversion hinta on 0,79 euroa, ja peleistä löytyy myös mainoksia. Pääosan liikevaihdostaan Tapulous kuitenkin tekee joko myymällä lisää kappaleita edellä mainittuihin sovelluksiin tai erilaisia artistien mukaan teemoitettuja peliversioita, kuten esimerkiksi Lady Gaga Revenge. Lisäksi Tapulous on laajentanut naputtelupeliensä valikoimaa myös 3,99 euroa maksavalla Tap Tap Dance -pelillä.

Applen kesällä 2008 avattu App Store -sovelluskauppa aloitti mobiilien sovelluskauppojen trendin, ja on toistaiseksi menestynyt kaupoista selkeästi vahvimmin. Sovelluksia kaupasta löytyy jo yli 100 000 kappaletta, ja sovelluslatauksia on kertynyt jo yli kaksi miljardia. Maksullisten sovellusten osalta Apple ottaa itselleen 30 prosenttia myyntihinnasta lopun 70 prosentin jäädessä kehittäjälle.

Kommentit (3)

akse
akse

2

Guitar Hero 3 oli viimenen mitä on noista jaksanu koittaa. Vähä alko toistaa itteää noi pelisarjat. Tietysti uudet biisit mut eipä siin muuta.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

3

Hyvä esimerkki siitä millä tasolla ohjelmien pitää olla jotta niillä tekee rahaa ifone-kaupassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja