Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Neljännen sukupolven Apple iPhonen julkistus 28. kesäkuuta?

38
Markus Lehtiniitty

Neljännen sukupolven Apple iPhonen julkistus 28. kesäkuuta?
Applen neljännen sukupolven iPhonen julkistus tulee näillä näkymin erittäin todennäköisesti tapahtumaan 28. kesäkuuta 2010. Spekulaatiot lähtivät liikkeelle, kun Apple Insider -sivusto kertoi San Franciscossa sijaitevan Moscone Centerin Moscone Westin olevan varattu 28.6.-2.7.2010 julkisen kalenterin mukaan "Corporate Event" -nimikkeen alla.

Apple järjestää vuosittain keskikesäisin Worldwide Developer's Conference -tapahtuman (WWDC). WWDC on aiemminkin järjestetty juuri Moscone Westissä, ja lisäksi viime vuosina tapahtuma on Apple Insiderin mukaan varattu myös juuri samalla "Corporate Event" -nimikkeellä kuin nytkin. Lisäksi kahden aiemman sukupolven osalta iPhone-julkistukset ovat tapahtuneet juuri WWDC:n aloituspäivänä.
Neljännen sukupolven iPhonesta tai samassa yhteydessä julkaistavasta iPhone OS 4.0 -käyttöjärjestelmäversiosta ei vielä toistaiseksi tiedetä juurikaan mitään. On äärimmäisen mielenkiintoista seurata, mitä uutta Apple on mahdollisesti keksinyt, sillä helppojen uudistusten tie on jo kuljettu loppuun sekä rauta- että ohjelmistopuolen osalta. Jännää on myös, miten Apple tulee uutuutensa nimeämään.

Seuraavan sukupolven iPhoneen liittyväksi tärkeimmäksi uudistukseksi ollaan oltu nostamassa operaattorikumppanin vaihtumista tai laajentumista Yhdysvalloissa Verizon Wirelessiin, joka on maan suurin operaattori ja jonka verkkoa pidetään yleisesti nykyisin iPhonea myyvän AT&T:n verkkoa kattavampana ja luotettavampana. Applen ja AT&T:n iPhone-yksinoikeussopimus päättyy tietävästi juuri ensi kesänä, mikä on lisännyt vettä spekulaatiomyllyyn. Suomi-näkökulmasta Yhdysvaltain operaattorikuviot eivät kuitenkaan ole kovin kiinnostavia.

Applella on haastetta uudistaa iPhonea tarpeeksi, jotta se pystyisi houkuttelemaan ostajia myös aiempien iPhone-mallien käyttäjistä. iPhonen tulevaisuuden kannalta on myös mielenkiintoista, milloin Apple aikoo siirtyä tarkempaan näyttöön, sillä kaikkien iPhone-mallien tähän asti tarjoama 320x480 pikselin tarkkuus on jäänyt jo merkittävästi kaikista tärkeimmistä kilpailijoista jälkeen. Näytön tarkkuuteen liittyvät uudistukset kuitenkin saattaisivat johtaa merkittäviin yhteensopivuusongelmiin aiemmille iPhoneille kehitettyjen sovellusten kanssa. Aiempina vuosina Apple on kertonut iPhonen ohjelmistouudistuksista jo marraskuussa järjestetyssä tilaisuudessa, ja kenties näin toimitaan myös tänä vuonna.

Huhuja seuraavan sukupolven iPhonesta on varmasti kiihtyvässä tahdissa luvassa riittävästi kesäkuun loppua kohti kuljettaessa. Toistaiseksi on kuultu vasta Foxconnin jo vastaanottaneen tilauksen neljännen sukupolven iPhonesta.

Kommentit (38)

Stonik
Stonik

1

Taitaa myynti olla sen verran kovaa, että tässä vaiheessa veikkaisin itse seuraavaa:
- Parannettu kamera, led
- Kamera myös laitteen etupuolelle
- Lisää ram-muistia (384Mt?)
- 900MHz-verkkojen tuki, 10Mbit HSDPA
- AMOLED-näyttö (sama resoluutio)
- Enemmän tallennustilaa
- Radio

Ja jos nyt aivan villiksi peli menee, niin tulisiko tuohon jo kolmansien osapuolien moniajo? Esimerkiksi kolme sovellusta yhtäaikaa? ;)

Vastaa
TemeTee
TemeTee

2

Itse ainakin toivon:
Paremman akkukeston
900mhz 3G
hieman uudistettu ulkonäkö.

Nuo jos tulee niin voin harkita iPhone 3G:stä luopumista :)

Vastaa
jalo (vahvistamaton)

3

Flash-tuki olisi kova sana heti alkuun. Ja tuo ohjelmien moniajo.

Vastaa
 (vahvistamaton)

4

Hehe. Kyllä on jälkeenjäänyt vekotin kun vasta ensi kesänä tulossa ominaisuuksia, jotka kilpailijoilla ollut jo kauan

Vastaa
masa (vahvistamaton)

5

kaikista paras ja tärkein uutus olis fyysinen qwerty. sen kun laittavat saatan hankita sueraavan iphonen ostoa.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

6

toivottavasti ei apple lähe pelleilee minkää fyysisten näppisten kanssa ja tuskin lähtee, ku ei iphone kaipaa sellasta!, on se jännä ku aina ku tulee luuri missä ei ole fyysistä näppistä siitä kirjoitetaan, että miksei ole ja että sais tulla. sehän kasvattaa ainoastaan luurin kokoa ja ei ole millää tavalla tarpeellinen, tai onhan se varmaa joilleki, mut ostaa sit vaikka sitä n900 ne tyypit! tai muuta, mut toivottavasti apple ei lähde luuriaan millää näppiksil pilaa

Ja mitä flashiin tulee ni aika vaikee voi olla sellasta saada, flash on turhaa luuria hidastavaa tekniikkaa, ite ny voisin flashia haluta esim nettitv:n katseluun kuten esim ruutu.fi ym. sit aattelin et n900:llahan niitä ny sit voi katsella, mutta no todellisuus ei ollutkaa iha sitä mitä aatteli, eihä ne mihkää pyöriny, joten aika vähäiset ovat hyödyt flashista ainaki jos ei niitä pysty sitten 100% pyörittää, apple ei varmastikkaa lähde luuriinsa hankkimaan mitään hidastelevaa tekniikkaa, tosin jos apple iskee jonku tuplaprossun luuriinsa ni asia voi olla iha toine :) Mielenkiinnolla kyllä odottelee, että mitä sieltä tulee, toisaalta en tarttis mitää mullistavaa iha muutaman perus asian paremmaks ni luuri olisi itselle ainakin täydellinen jo pienillä parannuksilla

Vastaa
larson80
larson80

8

Mistä kiikastaa kun Apple ei suostu laittamaan Safariin Flash-tukea? Kun ilmeisesti homma olisi helposti hoidettavissa selaimeenkin, mutta Apple ei ole antanut lupaa. Miksi?

Vastaa
keke (vahvistamaton)

9

Voihan se olla, että apple julkistaa jonkin mullistavan uutuuden. Esim. Applen patentoiman moniajo(tm):n?

Mitä resoluutioon tulee: Ihan hyvin voisi Apple nostaa resoluution vaikka 640x960:ksi. Vanhat ohjelmat skaalautuisi ongelmitta koko näytölle.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

10

koska se ei pyöri? ja se tappelee applen luomaa imagoa vastaan sulavasta ja nopeasta luurista?

N900 taas myy pätkivää flashia, okei en tiedä miten sitten flash pelit pyörii en ole nähny, tai no farmtownin näin joskus jollai esittelyvideolla ja se esim ei pyöriny mihinkää ja nettitvt ei pyöri, ja tämmöinen ei ole apple tapaista, ne haluaa että luuri toimii kauttaalta yhtä nopeasti, tai ainaki tämmöne fiilis mulla on tullu

ja tosi hyvi voi ilma fyysistä näppistä irkata, tai ei mulla ainakaa oo ollu mitää ongelmia ja päivittäin tulee facebook chatissa kirjoteltua, enkä usko, että kirjottasin juurikaan nopeammin fyysisellä näppiksellä, tai siis sen kokoisella

varmaa tosin se, että jos hallitsee koneella nopean kirjoittamisen se varmaan myös edesauttaa luurilla kirjottelua, muistan kyllä ku tuon iphonen sain ja oli niin vaivalloistava kirjoittaminen aluksi, mutta nykyään sormet osuu kuin taika oikeisiin paikkoihin :), kyllä sen liikeradan sitten oppii aika nopeastikin

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

> Flash-tuki olisi kova sana heti alkuun

Ei ole tulossa. h264- ja mpeg4-videoiden toistaminen .flv containerista on mahdollisuuden rajoissa, mutta täysi flash ei niin pitkään kun Stevessä henki pihisee. Eikä todennäköisesti kovin pian sen jälkeenkään.

Myöskin fyysinen näppis kuulosta aika hullutukselta. Sillä mä irkkaan päivittäin, toimii oikein hyvin.

> Mistä kiikastaa kun Apple ei suostu laittamaan Safariin Flash-tukea?

Siitä että Apple haluaa tukea avointa standardia, html5:tta flashin kustannuksella. Eikä tietenkään pyyteettömästi, etuna on se että tekniikka ja sen toteutus ei ole kiinni kolmannesta osapuolesta (Adobe).

iPhonen ja iPod Touchin määrät alkavat olla sellaisia että videosaitit jenkeissä tarjoavat videoita Applen tukemissa muodoissa. Ja nämä muodot ovat tietenkin rautakiihdytettyjä, ja täten pyörivät sulavammin ja säästävät akkua. Samalla myös flashin tarve desktopeissa vähenee.

Asiaan vaikuttaa myös se että Flashin toteutus OS X:lle on aivan kammottava, on hidas, pistää prosessorin tappiin ja pitää siellä. Ei siis sovi iPhoneen, akku loppuu jo nyt liian nopeasti. Apple ei voi laittaa flashia puhelimeen ja vain hiljaa toivoa että Adobe ei mokaa hommaa jossakin vaiheessa. Ominaisuuksia voi lisätä milloin vain, niitä on paljon vaikeampi poistaa. Riski on tällä hetkellä turhan suuri.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

13

Pienet on pyynnöt. Noille lisäyksillä saataisiin ok speksit vuodelle 2009, mutta ei enää 2010 ja 2011 joille puhelin on tarkoitettu. Siis vielä vuonna 2011 premium luokan puhelimessa muka olisi kolmanneksen vähemmän pikseleitä mitä 170E halpis kosketunäytöissä(Nokia 5230) vuonna 2009. Nooh eipä iPhoneja ennenkään ole myyty spekseillä, mutta tätä en voi millään uskoa. Applen on pakko laittaa parempi näyttö. Tämä taas lisää murheita applikaatioiden kanssa. Saa nähdä miten homman hoitavat.

Tulee mitä tulee niin eiköhän iPhone edelleen myy ihan mukavasti.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

15

@11 vääntää itkua kurkussa, hmm miksi?

no sit kyl voisin kyyneleen tirauttaa jos apple menee ja laittaa fyysisen näppiksen seuraavaan luuriin, taitais olla luurin vaihto eessä

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

16

@14 Jos sulla on jo iPhone ja siinä ei fyysistä qwertyä ole, niin miksi luurin vaihto olisi edessä jos se uudesta iPhonesta löytyisi? Kai se vanhemman mallinen iPhone siitä huolimatta edelleenkin toimii vaikka uusi malli tuleekin.. Kovin on vaikea ymmärtää, että mikä siinä näppiksessä on joillekkin niin kamalaa. Tämä N900 on huomattavisti miellyttävämpi käyttää kun iPhone oli, kun saa paremman otteen johtuen paksuudesta ja on koko näyttö käytössä koko ajan kirjoittaessa.

Vastaa
kiki (vahvistamaton)

17

Aika utopista odotella mitään uutta Applelta.. Samaa kaavaa varmasti toteuttavat kuin iPodien kanssa eli ei juurikaan muutoksia ja silti suosia säilyy.. :/ Taitaa moni tulla pettymään kesällä, näin itse luulisin...

Vastaa
ville (vahvistamaton)

18

@15 joo siis tajusin myös ton myöhemmin ku olin tuon kirjottanu, että oha mulla edellee se oma vanha luuri :) mut eihä sitä tiä miten tekniikka eteenpäi menee, kyl mä oon on ainaki jo aika varma, että vaihdan tulevaan iluurin vaikka just melkein omani ostin, kuitenkin siinä joku aika iso koukku tulee olee millä saadaan edellisen mallin ostajat myös ostamaan se :)

se että jos on fyysinen näppis se kasvattaa pakosti luurin kokoa/painoa ja toiseksi en tykkää mistään liukujutuista, tykkään että puhelin on yks kiintee osa ja nykyisillä suurilla koko puhelimen täyttävillä kosketusnäytöillä tämä yhtälö on mahdoton fyysisellä näppiksellä, ja tykkään, että luuri on mahdollisimman pieni, olihan toi iphone edelliseen luuriini verrattuna tosin aika iso, mut kyl sen oon jo antanu anteeks :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

20

> Siitä että Apple haluaa tukea avointa standardia, html5:tta
> flashin kustannuksella. Eikä tietenkään pyyteettömästi,

Muutenkin Apple on ollut piittaamaton monista avoimuutta lisäävistä standarteista, aivan pakollisia lukuunottamatta ja lopuilla pyrkii tietenkin edistaa Apple riippuvuutta.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

21

Itse toivon ettei moniajoa tule sen takia että on tässä lähiaikoina ollut mm. BlackBerry storm 9500 ja Nokia 5800 käytössä ja kummatkin on kaatuillut ja pätkinyt sen takia että yhtäkkiä on huomannut että oho. Kamerat ja kaikki pyörii taustalla kun itse olen tottunut menemään punaisella luurilla pois. Jos tulee niin toivottavasti se on Apple maisesti suunniteltu eli helppo ja selkeä :) Resoluution nostoa en ymmärrä? Mitä väliä sillä resoluutiolla on kun se on jo nyt todella hyvä. Mutta ainahan sitä voisi nostaa kun jotkut katsovat vain specsejä eikä käyttistä etc.

Btw aina puhutaan Apple faneista. Ja itse niihin kai kuulun? Minulla oli meinaan iPhone 2g jonka BlackBerryyn vaihdoin ja totesin että puhelin tuntuu todella tylsältä ilman hyviä pelejä. Sitten latasin BB:Hen parit pelit niin ne olivat joltain 2000 alkupuolen tasoisia. Apple on siis todellakin oikeastaan kaikkia muita paitsi ehkä N900 Edelllä peleissä. Koko ajan enemmän ja enemmän porukkaa siirtyy Applen faneihin ja ostaa lisää Apple kamaa koska ne ovat yksin kertaisesti hyviä mutta kalliita :/ Suurin osa ketä täälläkin Apple faneja haukkuu ei ole Applen tuotteita edes kokeillut.

Vastaa
EL5
EL5

22

"Aiempina vuosina Apple on kertonut iPhonen ohjelmistouudistuksista jo marraskuussa järjestetyssä tilaisuudessa, ja kenties näin toimitaan myös tänä vuonna. "
:D

Moniajo luurista loytyy jo, sen kaytto on vaan estetty. Harva ohjelma sita kuitenkaan oikeasti tarttee.
Joten kyse on puhtaasti hyoty vs. haitta.

Flash on hidas ja buginen paska. Taitaa olla taman hetken suurin tietoturvariski, koska samat reijat toimivat kayttiksesta riippumatta.


"Applen ja AT&T:n iPhone-yksinoikeussopimus päättyy tietävästi juuri ensi kesänä, mikä on lisännyt vettä spekulaatiomyllyyn. Suomi-näkökulmasta Yhdysvaltain operaattorikuviot eivät kuitenkaan ole kovin kiinnostavia. "
Kylla tuolla voi olla vaikutusta tannekkin, muistetaan kuitenkin etta moni keinotekoinen rajoitus luurissa on peraisin AT&T:n sopparista..

Vastaa
bfr
bfr

23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti afterdawn:

sillä helppojen uudistusten tie on jo kuljettu loppuun sekä rauta- että ohjelmistopuolen osalta.

Kiitos vain päivän nauruista. Mikähän kohta tuossa surkeassa softassa on millään tavalla ajan tasalla? Eletään webbiaikaa ja tuo roska ei integroidu siedettävästi mihinkään muuhun iTunesiin!
Moniajokaan ei ole vieläkään edes samalla tasolla kun ikivanhoissa nokialaisissa, puhumattakaan oikeista puhelimista.

Vastaa
bfr
bfr

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti afterdawn:

sillä helppojen uudistusten tie on jo kuljettu loppuun sekä rauta- että ohjelmistopuolen osalta.

Kiitos vain päivän nauruista. Mikähän kohta tuossa surkeassa softassa on millään tavalla ajan tasalla? Eletään webbiaikaa ja tuo roska ei integroidu siedettävästi mihinkään muuhun iTunesiin!
Moniajokaan ei ole vieläkään edes samalla tasolla kun ikivanhoissa nokialaisissa, puhumattakaan oikeista puhelimista.

Vastaa
teosto
teosto

26

eiköhän sekin luuri ole vain varastettuja patentteja muilta valmistajilta.
nyt kun monet valmistajat ovat tuoneet uusia luurimalleja ulos on applen helppo kopioida ominaisuudet ja väittää niitä omikseen.

Vastaa
Lerppu86
Lerppu86

27

Minun puolesta Iphone voitaisiin heittää vaikka jordaaniaan asti. Sen hinnalla kun saa paljon järkevämmänkin puhelimen. Äidin pikku riston pitää vain saada se kun se nyt vain on niin "siisti"

Sitten siinä äidin pikku Riston puhelin liittymässä on saldoraja eikä se muutenkaan tee sillä mitään muuta kuin kirjoittaa jotain maratooni tekstiviestejä kun puhuakkaan ei osaa tai uskalla.

Sitten on vain näitä tukka silmillä kulkevia sählynpelaajia jotka käärivät housun lahkeensakkin sukan punttiin. Ja nämä kaverithan laittavat vaikka viimeiset euronsa puhelimeen jota on sitten kiva esitellä muille.

Valtaosa ihmisistä ostaa puhelimensa kaiken muun kuin järjen kanssa. Järjellä ei ole mitään tekemistä puhelimen kanssa jos hintaa on enemmän kuin 250e. Sillä rahalla saa jo puhelimen jossa on kaikki mitä PUHELIMELTA vaaditaan. Ja turha sanoa että kun niissä on niin paljon hyödyllisiä, hyviä ohjelmia ja ominaisuuksia

Siihen ei tarvitse partakonetta, kahvinkeitintä, kiihtyvyys anturia, vatupassia, kompassia, officea tai muuta käsittämättömän turhaa kapistusta. Kamera on jees mutta jo video puhelu ominaisuus on jotain niin käsittämättömän turhaa. No.. se on tätä päivää pakkohan sen kanssa on elää. :)

Rahat meni mutta paskaa haukkasit. Eikö maistukkin hyvältä?

Hyvää joulua ja järkevämpää vuotta 2010

PS: Ilman sarvia ja hampaita. Nythän on joulu joten ollaan kiltisti :)

Vastaa
Saas nähä (vahvistamaton)

28

Mielenkiintoinen kesä tulossa puhelinten saralla. Applen uutuuden lisäks symbianin pitäisi uudistua symbian ^3 myötä aika lailla. En usko iphonen uudistuvan hirveästi. Uskon toisaalta että symbian uudistuu, mutta sitä riittääkö etulyöntiaseman saamiseksi se sittenkään epäilen myös.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

30

@ 27

no ei riitä kummankaan osalta kun markkina-alueet on ihan eri. iphone on big in yankeeland, olematon ulkopuolella. symbian on taas big everywhere (pl. p-amerikka). ei tuota asetelmaa muuteta käyttis ja rautaväkerryksillä vaikka nörttiblogit ja niiden lukijat eivät moista halua uskokaan.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

31

Lerppu86, kehitys menee eteenpäin mene sinäkin, helpottaa kummasti elämää :)

Vastaa
bfr
bfr

32

@26
Tervetuloa 2000-luvulle, eikö olekin kaunista ja kiiltävää!
Puhelimia saa toki halvalla, mutta itse en jaksa mokomaa taskunpohjallani raahata. Niinpä vaadin mobiilitietokoneeltani myös vähintään auttavat puheominaisuudet, vaikken konettani niiden perusteella valitsekkaan.

Vastaa
bfr
bfr

34

@32 tarkoitat ilmeisesti että tuolla korvaisi pc:n kiinteän liittymän?
Perussurffailuun ehkä, mutta ei noi yhteydet ainakaan omaan käyttöön riittävän vakaita ole.

Vastaa
salamijak
salamijak

35

En tarkoita korvata kotiliittymää, tai kai sekin kävisi, vaan kun reissussa olen alati niin toimii mokkulana loistavasti ympäri Suomea.

Vastaa
Sepi (vahvistamaton)

36

Ennuste:

Nimi: iPhone 4 NFC multitask

Uudet ominaisuudet: NFC-lukija ja moniajo

Vastaa
Thomashamka (vahvistamaton)

37

Flash-tuesta. Skyfire.com toimii s60 puhelimissa. Täys flash tuki joka toimii. Selain on muuten ihan paska.

Vastaa
Puppek
Puppek

38

En jaksa uskoa, että neljäskään iPhone olisi minua varten, vaikka varmasti houkuttelevia juttuja sisältääkin.

Siinä pitäisi olla:

-Parempi näyttö esim. tuo 640x960 -> kaikki näyttää paremmalle

-Ihan oikea moniajo -> voin kuvitella miten ärsyttävää on olla ilman

-Divx/Xvid-tuki (tai miksei tuki asennettaville koodekeille?) -> Loppu videoideiden konvertoinnille

-Normaalisti toimiva bluetooth-tiedonsiirto -> Yksinkertaisesti mahdollisuus vaihtaa tiedostoja vaikka Samsung-puhelimen kanssa

-Liitettävyys massamuistina -> Jos pitää siirtää tavaraa ja koneessa ei ole itunesia

-Riittävästi vääntöä -> että jutut pyörivät sulavasti


Jos saa haaveilla niin:

-Led-kuvausvalo/taskulamppu -> todella hyödyllinen pimeän yllättäessä

-Etupuolen kamera -> videopuhelut, silloin harvoin kun tarvitsee

-Flash -> vaikkapa AVGN:n videot näkyviin gametrailers.com:sta


Siinä ei pitäisi olla
-Appstore-pakkoa -> on kuitenkin, joten pakko jailbreikata

-Sonera (tai mitään muutakaan) -pakkokytkyä -> En ikinä lähde mukaan kytkysopimuksiin - se on loputon suo

-Itunes-pakkoa -> vaan mahdollisuus massamuistitilaan ja 3. osapuolten ohjelmiin -> tiedostonsiirto koneelta, jossa ei ole itunesia

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja