Motorolan tulevista Android-puhelimista lisätietoa Kiina-versioiden kautta

4
Markus Lehtiniitty

Motorolan tulevista Android-puhelimista lisätietoa Kiina-versioiden kautta
Motorolan tulossa olevista Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetuista puhelimista on saatu uusia tietoja esiin kiinalaisten versioiden tarkkojen tietojen myötä. Tulevat Android-puhelimet tunnetaan kehitysnimillä Sholes Tablet ja Zeppelin, ja olemme kertoneet niistä jo aiemminkin.

Sholes Tablet tunnetaan Kiinassa XT701-mallinimellä (oheisessa kuvassa vasemmalla). Kyseessä on käytännössä näppäimistötön versio Motorolan tämän hetken DROID/MILESTONE-lippulaivamallista. Motorolan omien sivujen mukaan XT701:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Android 2.0 -käyttöjärjestelmä, 3G/WCDMA- ja HSPA-tuet, 3,7 tuuman kosketusnäyttö 480x854 pikselin tarkkuudella, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ksenonsalamalla, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka, FM-stereoradio, asianmukaiset tunnistimet, WLAN- ja Bluetooth 2.1+EDR -yhteydet sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.



Aiemmin Sholes Tabletin osalta on huhuttu myös kahdeksan megapikselin kameraa, mutta Kiinan versio siis ainakin tarjoaa vain saman kuin DROID/MILESTONE, eli viisi megapikseliä. Mahdollisesti länsimaiden versio samasta puhelimesta sisältää kuitenkin kahdeksan megapikselin kameran. Mielenkiintoisen puhelimesta tekee myös sen epäsymmetrinen muotoilu.

Zeppelin puolestaan vaikuttaisi ainakin Kiinan asussaan olevan sekä CDMA- että GSM-verkkoja tukeva kaksitoimipuhelin, eikä ainakaan verkkotueltaan samanlaisena versionaan tule Eurooppaan rantautumaan. Zeppelinin Kiinan mallinimi on XT800 (oheisessa kuvassa oikealla). Yhdysvaloihin Zeppeliniä/XT800:aa on huhuttu myös Titanium-nimellä. Sen ominaisuudet ovat hyvin pitkälle yhteneväiset edellä lueteltujen XT701:n ominaisuuksien kanssa, mutta ksenonsalama on vaihtunut kaksois-LED-kuvausvaloon ja lisäksi XT800:n yhteydessä mainitaan myös HDMI-ulostulo (720p), älykäs melunvähennystoiminto sekä sisäänrakennettu kompassi.

Tosin myös Sholes Tabletista, eli XT701:stä, on aiemmin huhuttu löytyvän myös HDMI-ulostulo.

Lisäksi oheisesta kuvasta keskeltä löytyvä malli tullaan tuntemaan Kiinassa MT710-nimellä. Se kuitenkin tullee jäämään lähinnä vain Kiinaan tarkoitetuksi malliksi. Kyseessä on China Mobilelle räätälöidyllä OPhone-alustalla varustettu puhelin, joka tukee myös kiinalaista 3G:tä, eli TD-SCDMA:aa. Lisätietoa MT710:stä löytyy Motorolan Kiinan sivuilta.

Motorola XT701:n ja Motorola XT800:n tiedto on sittemmin jo poistettu Motorolan omilta sivuilta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Ralle (vahvistamaton)

1

Lupaavalta vaikuttaa :) Ensi vuonna löytyy jokaiselle jotakin puhelinvalikoimasta. Toivottavasti Motorola saisi puhelimiinsa oled-näyttöjä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.