Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta uusi kokeellinen Image Space -palvelu

7
Markus Lehtiniitty

Nokialta uusi kokeellinen Image Space -palvelu
Nokia on esitellyt Nokia Beta Labs -testausyhteisönsä kautta uuden Nokia Image Space -palvelun. Kyseessä on jälleen yksi kuviin liittyvä uusi kokeellinen palvelu Nokialta.

Nokia Image Spacen pääidea on yhdistää useiden eri käyttäjien samasta paikasta olevia kuvia yhteen yhtenäiseksi 3D-kuvaksi. Palvelu toimii yhteistyössä Yahoon omistaman Flickr-kuvapalvelun kanssa. Palvelun käyttämiseen tarvitaan siis myös Flickr-tili. Puhelimelta Image Spacen hyödyntämiseen puolestaan vaaditaan sisäänrakennettua digitaalista kompassia. Näin ollen testattuja malleja ovat toistaiseksi muun muassa N97, N97 mini, 6210 Navigator, 6710 Navigator ja 6720 classic. N97:n osalta sovelluksessa kerrotaan vielä olevan joitakin ongelmia kuvaa otettaessa.
Nokia Image Space tallentaa kuvaa puhelimen vakiokamerasovelluksella otettaessa kuviin GPS-paikkatiedon ohella myös kompassiin perustuvan tiedon kuvan suunnasta.

Image Spacen puhelinsovellus, Nokia Image Space Capture for S60, on ladattavissa täältä. Itse verkkopalvelu löytyy puolestaan osoitteesta imagespace.nokia.com/beta/. Verkkopalvelussa kuvia voi katselun ohella myös merkitä, kommentoida ja kuvailla.

Alta löytyvällä videolla Nokia Image Spacen kehityksessä mukana ollut Severi Uusitalo kertoo palvelusta:

Kommentit (7)

Abexi
Abexi

1

Vaatii varmaan kuitenkin aika paljon noiden kompassipuhelinten yleistymistä ennen kuin tuosta tulee hieno ohjelma.

Tuli tuosta videon musiikista joku kummeli-pätkän musiikki :D

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Turhia ideoita Nokian Beta Labsista tuntuu tulevan aika hyvällä vauhdilla. Kauheasti on esiteltävää, mutta hyvin harva niistä päätyy itse laitteisiin.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

6

Liittääköhän se tietoihin myös kiihtyvyysanturin antaman asentotiedon?

Toivottavasti Nokia on patentoinut nuo. Muuten googlepuhelin tai iPuhelin julkaisee tuon mullistavana uutena uraa uurtavana teknologiana ja Nokia jää taas jalkoihin kun kehittää softiansa niin hitaasti.

Perjaatteessahan tuosta olisi parhaimmillaan Google street viewin tappajaksi.

Vastaa
Sepi (vahvistamaton)

7

Offtopicia ääntämykseen liittyen...

Yesse:
Ei mun mielestä herran englannin kielessä mitään vikaa ollut. Hyvinhän tuo puhui.

Sitten kun joskus pääset töihin, niin huomaat, että siellä on eri maiden kansalaisia, joista jokaisella on omanlaisensa aksentti. Vain jenkit puhuvat amerikanenglantia.

Se voi tuollaisesta yläastelaisesta kuulostaa, että kaikki puhuvat jenkkienglantia, kun elokuvissakin niin puhutaan. Englannintunnillakaan et kuule muuta kuin opettajan puhetta, koska te murrosikäiset istutte vain hiljaa nurkassa peläten omaa huonoa ääntämystänne ja kurkusta pääseviä kiekuvia ääniä. Mutta ei se mitään. Tuo ujous menee vielä ohi ja äänenmurroskin sinulle vielä tulee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja