Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhone nyt suosituin puhelin Yhdysvalloissa

13
Markus Lehtiniitty

Apple iPhone nyt suosituin puhelin Yhdysvalloissa
Applen iPhone on kohonnut suosituimmaksi yksittäiseksi puhelinmalliksi Yhdysvaltain markkinoilla napaten 4,0 prosentin osuuden kaikista käytössä olevista puhelimista. Tieto on peräisin Nielsen-tutkimusyhtiön tuoreesta raportista. Lista Yhdysvaltain markkinoiden 10 suosituimmasta puhelimesta löytyy tämän jutun lopusta. Tutkimuksen tuloksista on kertonut muun muassa MobileCrunch-sivusto.

Nielsenin tutkimus käsittelee ajanjaksoa vuoden 2009 alusta lokakuun 2009 loppuun. Toiseksi suosituimmaksi puhelinmalliksi Nielsenin tutkimuksessa nousi RIM:in BlackBerry 8300 -laitteiden sarja. Kolmoseksi sijoittui yhä aikoinaan erittäin suosittu Motorolan RAZR V3 -mallisarja.
Kuten jutun lopusta löytyvä taulukko kertoo, on iPhone tutkimuksessa mukana Apple 3G iPhone -nimellä, mikä tarkoittaa, että mukaan on laskettu niin iPhone 3G:t kuin myös iPhone 3GS:t.

Viime viikolla kerroimme ComScoren tutkimuksesta, jonka mukaan iPhonen käyttäjämäärä oli ensimmäistä kertaa ylittänyt Yhdysvalloissa Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustettujen laitteiden käyttäjämäärän.

iPhonen suurimmat markkinat ovat toki sen Yhdysvaltain kotimarkkinoilla, mutta samalla Apple on onnistunut laajentamaan iPhonen menestystä tyylikkäästi myös laajemmin. Vuoden 2009 neljännen neljänneksen iPhone-toimitusten on arvioitu yltävän kenties jopa 10 miljoonaan kappaleeseen, mikä olisi selkeästi uusi ennätys iPhonen kvartaalimnyynnissä.

Nielsenin tuore tutkimus paljasti myös, että 21 prosentilla yhdysvaltalaisista kotitalouksista ei enää ole lankapuhelinliittymää, vaan vain matkapuhelin, sekä ainakin yhden älypuhelimen löytyvän 15 prosentista kotitalouksia. Suosituimmat puhelimilla käytetyt verkkosivut olivat Google, Yahoo Mail, Gmail, Weather Channel sekä Facebook.

Kommentit (13)

ssmies (vahvistamaton)

3

Eikähän noissa määrissä ole virheprosentti n. 4-5 %
eli kuka vain joka maksaa eniten voi tulla "voittajaksi"

Vastaa
Yesse
Yesse

6

@ Michelola, eiköhän nää meidän Nokia puhelimet ole nörtti puhelimia, mutta sehän on vaan hyvä asia.En itse iPhonea ikinä käyttäisi, kun osaa ammattimaisesti saada ohjelmia N900:seen esim.

Vastaa
superkick
superkick

7

jännää kuitenkin että osa ihmisistä pitää vielä applea "pienenä" indievalmistajana ja luulee olevansa jotain erilaista kun ostavat iphonea.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

8

Itse ainakin ostan kohta uuden iPhonen koska parempaa luuria pelaamiseen ei viellä löydy. Tykkään pelata kännykällä joten iPhone on ehdoton ykkönen. Enkä yhtään ihmettele että on noin suosittu luuri. Oikeastaan ihmettelisin jos ei olisi. Jotkut valittavat "moniajo puuttuu en osta" "joten ostan 5800 jossa on moniajo joka kaataa koko luurin koko ajan" Tuo vain esimerkki kun siitä aina valitetaan. btw Hyvää joulua kaikille :D

Vastaa
Stonik
Stonik

9

Listaykkönen toki kerää kaikki otsikot, se on selvää. Mutta listalla on myös eurooppalaisittain pari suurempaakin eroavaisuutta. LG:llä kun on neljä mallisarjaa top-10:ssä ja RIM:illä kolme. Nuo kun laskee yhteen, on valmistajilla jo aika mukavat siivut.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

10

kattokaa nyt niitä prosentteja applehörhöt. 4% on pieni indievalmistaja!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

11

@10
Jep, parissa vuodessa sellainen ~4% onkin todella, todella huono saavutus! Kyllä ne on sitten huonoja siellä Applella!

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

12

@11

hauska että applehörhöilijät muuttavat sujuvasti puheenaihetta aina kun edellinen väite osoitetaan hölynpölyksi :) ei kukaan ottanut mitään kantaa siihen onko saavutus hyvä vai huono vai jotain siltä väliltä. kunhan totesin että kun 96% matkapuhelinkäyttäjistä käyttää muuta kuin applen puhelinta niin kyllähän fakta on että apple on ihan puhdas nichepuhelinvalmistaja.

Vastaa
bloc
bloc

13

@12
Tarkoittaako applehörhöilijä sellaista, joka ei käy kitisemässä jotain joka Appleen liittyvässä uutisessa? Vai sellaista joka ei ole kanssasi samaa mieltä?

Oliko tuo nyt mielestäsi osoitettu hölynpölyksi? Jos ajatellaan, että luvuissa on mukana kaikki puhelimet niistä kolmenkympin ritsoista lähtien, niin mielestäni 4% on aika paljon. Merkkejä kuitenkin on jonkin verran. Mikä sitten on paljon? 50%? 90%? Mikä valmistaja sitten on suuri ja paljonko sen prosentit ovat? Ehkä olen vain "applehörhöilijä"?

Tuota indievalmistajaa en myöskään ymmärrä. Voisitko kertoa miten Apple on indievalmistaja?

> kyllähän fakta on että apple on ihan puhdas nichepuhelinvalmistaja.
-Hoe sitä vaan jos silloin tuntuu paremmalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja