Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin jakautuu eri Android-versioiden suosio

2
Markus Lehtiniitty

Näin jakautuu eri Android-versioiden suosio
Google on hiljattain alkanut tarjoamaan uutta tietoa Android-käyttöjärjestelmän eri versioiden suosiosta. Jatkossa varmasti säännöllisesti päivittyvä tilasto löytyy Androidin kehittäjäsivujen alta uudesta Device Dashboard -osiosta.

Googlen mukaan tilasto perustuu 14 päivän jakson aikana kerättyyn tietoon alustan Android Market -sovelluskauppaa käyttäneistä laitteista. Ensimmäiset ja vielä toistaiseksi tuoreimmat tiedot ovat saatavilla 14. joulukuuta päättyneeltä kahden viikon jaksolta. Tilasto on tarkoitettu lähinnä kehittäjille kehityspäätöksiä tukemaan.
Tilaston mukaan ehdottomasti suosituin Android-versio on Android 1.6, joka löytyi 54,2 prosentista Android Marketissa käyneistä laitteista. Toiseksi suosituin oli vanhempi Android 1.5 27,7 prosentin osuudellaan - sen sijaan Android 1.1 löytyi enää vain 0,3 prosentista laitteista.

Merkittävää tilastossa on Android 2.0:n ja sen pikkupäivitetyn Android 2.0.1 -version melko suuri yhteisosuus: 17,7 prosenttia. Android 2.0 löytyy toistaiseksi vasta yhdestä laitteesta, eli Motorolan Yhdysvalloissa DROID:ina ja muualla MILESTONE:na tunnetusta puhelimesta, verrattuna aiempien versioiden osuuksien muodostumiseen erittäin useista eri puhelinmalleista. Tilaston mukaan käytössä olevista Android-puhelimista siis jopa lähes viidennes olisi jo näitä Motorolan lippulaivamalleja.

Tilaston tulkinnan osalta täytyy kuitenkin muistaa, että uusilla laitteilla käytäneen Android Marketissa useasti aivan alussa, ja Motorolan lippulaivamallin myynnin sujuessa juuri nyt hyvin on se tietenkin merkittävässä asemassa tilastossa. Lisäksi edellä mainitun ohella DROID/MILESTONE-käyttäjät saattavat olla muita aktiivisempia Android Market -käyttäjiä yleisestikin ottaen. Joka tapauksessa Motorolan lippulaivamallin suosio vaikuttaisi ihan mukavalta.

Tiedot eri versioiden jakautumisesta muistuttavat myös Androidin mahdollisesti jatkossa sovelluskehityksen osalta kohtaamasta ongelmasta, eli eri versioiden erilaisista ominaisuuksista. 1.5-versioon asti alusta pysyi varsin yhtenäisenä, mutta jo Android 1.6:n myötä muun muassa näyttötarkkuuksiin liittyvät mahdollisuudet jo lisääntyivät. Jatkossa Androidin hajautuminen ominaisuuksien suhteen tullee vain jatkumaan, ja ajan myötä siitä voi muodostua erittäin merkittävä ongelma Androidille.

Kommentit (2)

bfr
bfr

1

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti afterdawn:

Tilaston mukaan käytössä olevista Android-puhelimista siis jopa lähes viidennes olisi jo näitä Motorolan lippulaivamalleja.

Ei nyt ihan noinkaan. Ainakin Herolle 2.x on ollut saatavilla jo jonkin aikaa. Vaikkei reitti olekaan virallinen, veikkaisin aika monen Heron siirtyneen jo tuonne kakkosversion puolelle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja