Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Testissä Nokia N900:n yhteystieto- ja keskustelusovellusten Twitter-lisäosa

1
Markus Lehtiniitty

Testissä Nokia N900:n yhteystieto- ja keskustelusovellusten Twitter-lisäosa
Nokia N900:lle on tullut saataville Twitter-palvelun laitteen Maemo 5 -käyttöjärjestelmän Yhteystiedot- ja Keskustelut-sovelluksiin yhdistävä lisäosa. Päätimme testata tuoretta lisäosaa pikaisesti - tässä ovat kokemuksemme muutaman kuvankaappauksen kera.

Twitter plugin for Contacts and Conversations -nimellä kulkeva lisäosa on vielä toistaiseksi varhaisessa kehitysvaiheessa - testaamamme versio oli numeroinniltaan 0.1.3-1maemo1. Lisäosa on saatavilla Maemon Sovellusten hallinnan kautta Extras-devel-luettelosta, josta löytyy kehityksensä alkuvaiheessa olevia, vielä mahdollisesti paljonkin ongelmia aiheuttavia sovelluksia. develistä sovellusten tie kulkee Extras-testing-luettelon kautta vasta varsinaiseen Extras-luetteloon.
Extras-devel-luettelon sovellusten asentamista ei voi suositella peruskäyttäjille, mutta ainakin erittäin lyhyen testin perusteella nyt käsittelyssä oleva Twitter-lisäosa ei aiheuttanut mitään normaalista poikkeavaa, ja toimi myös yllättävän vakaasti. Kehittymisen myötä siitä tulee varmasti "pakkoasennus" niille Twitterin käyttäjille, joilta myös N900 taskusta löytyy. Tämän lisäosan ohella Twitterin peruskäyttöön tarvitaan kuitenkin yhä myös jokin perussovellus, kuten Mauku tai witter.

Tässä vaiheessa Twitter-lisäosa on jo ihan mukava lisä, vaikka onkin vielä keskeneräinen ja ominaisuuksiltaan puutteellinen. Alla käydään toimintaa läpi kuvien kanssa.Testin kohteena olevan Twitter-lisäosan asennustiedostolla on kokoa 1,9 megatavua. Sovellus integroituu asennuksen yhteydessä Maemon VoIP- ja pikaviestitilit -valikkoon, eikä siis ole varsinaisesti erillinen sovellus vaan vain lisäosa.Tarjolla oleva ennakkokuvaus on kattava, mutta lupailee ainakin toistaiseksi ilmeisesti hieman liikaa. Itse en ainakaan keksinyt miten yksityisviestejä (DM), eivätkä ne myös ilmeisesti välity laitteeseenkaan päin. Myöskään tallennetut haut eivät tule näkyviin Keskustelut-sovelluksessa. PÄIVITYS: Twitter-hakuja voi tehdä Keskustelut-sovelluksen kautta näin: yläpalkista Pikaviestitä, jonka jälkeen vastaanottajakohtaan kirjoitetaan #hakutermi, eli jos haluu hakea vaikkapa n900, niin kohtaan kirjoitetaan #n900. Käytettäväksi tiliksi valitaan luonnollisesti Twitter.Henkilökohtaiset @-viestit välittyvät Keskustelut-sovellukseen ja niihin voi myös vastata tätä kautta helposti. Lisäosan ensimmäisen käytön yhteydessä ladataan vanhat @-maininnat myös, mutta ne päiväytyvät lataushetkeen.Keskustelut-sovelluksen Uusi IM -toiminnon kautta pääsee helposti valitsemaan kenelle haluaisi lähettää @-maininnalla alkavan viestin, yksityisviestien lähettämiseen en ainakaan toistaiseksi keksinyt mitään keinoa. Kaikkien Twitter-kontaktien tilana näkyy vihreä Online.Yhteystiedot-sovelluksessa tiedot Twitteristä tulevat näkyviin näin - mukana on siis kuva, viimeinen tweetti sekä mahdollisuus pikaviestitykseen (@-maininta).Manuaalisesti Twitteristä peräisin olevat tiedot saa yhdistettyä muihin yhteystietoihin.Tältä näyttää Twitterin kautta lähetetty viesti laitteessa. Ja alta näkyy sama viesti Twitter-palvelun kautta.Kokonaisuutena Twitter-lisäosatoteutus on mielenkiintoinen, vaikkakin on vielä hieman vaiheessa. Trendinä erilaisten yhteisöpalveluiden mukaantulo myös puhelimiin on erittäin vahva, ja palveluiden integroitumista tiukasti kiinni puhelinten peruskäyttöliittymään tullaan jatkossa näkemään yhä enemmän. On mukavaa, että myös N900:n Maemo-käyttöjärjestelmä tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Jos itse haluaa Twitter-lisäosaa jo nyt kokeilla on ensimmäinen Extras-devel-luettelon asentaminen laitteeseen. Siitä lisätietoa löytyy täältä. Peruskäyttäjien kannattaa vielä toistaiseksi odottaa ratkaisun parantumista, mutta liekö kyseisiä peruskäyttäjiä kovin montaa N900:n käyttäjissä...

PÄIVITYS: Lisäosan kehittäjä, joka itse löytyy Twitteristä rabbitrun84-tunnuksella vahvisti, että yksityisviestit (DM) eivät vielä ole mukana. Lisäksi hän korjasi tallennettuihin hakuihin liittyneitä virheitä alkuperäisestä artikkelistamme. Tallennetut haut ilmestyvät myös Osoitekirjaan, jonka kautta niihin pääsee helposti käsiksi painamalla Twitter-pikaviestin painiketta - tätä en itse heti tajunnut. Lisäksi hakutoiminto toimii ylle juttuun nyt päivitetyn kaltaisesti myös Keskustelut-sovelluksesta.

Kommentit (1)

akse
akse

1

Okei, no tommosella vois ehkä twitteriä jaksaa käyttää. Tosin ei ole kyllä ketään kavereita twitterissä et viestit menis ihan hukkaan :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja