Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Nexus One -puhelin myyntiin vain kutsujen voimalla?

12
Markus Lehtiniitty

Googlen Nexus One -puhelin myyntiin vain kutsujen voimalla?
Googlen omasta Nexus One -puhelimesta on jälleen saatu esiin uusia, erittäin mielenkiintoisia tietoja. Googlen oma puhelin saattaakin saapua markkinoille vain rajoitetusti kutsupohjalta. Tämän ohella Engadget-blogi on tuonut esille myös Nexus Onen tarkat tekniset tiedot.

Google on käyttänyt kutsumallia monien palveluidensa osalta niiden alkutaipaleella. Nyt Engadgetin mukaan Google aikoo tuoda myös oman puhelimensa aluksi, 5. tammikuuta, tarjolle vain kutsumilleen henkilöille. Toistaiseksi ei ole tietoa, ketä nämä kutsutut olisivat, mutta yksi vahva mahdollisuus on, että Google tulee tarjoilemaan Nexus Onea vain rekisteröityneille Android-sovelluskehittäjille. Ilmeisesti kutsumalli rajoittuisi myös vain Googlen kutsuihin, eikä puhelimen ostaneilla olisi esimerkiksi mahdollisuutta lähettää tiettyä määrää kutsuja itse - ainakaan heti aluksi.
Edellä mainitun kaltainen rajoitettu saatavuus laskisi myös selvästi Googlen puhelimeen ennakkoon liittynytttä hypeä sekä luultavasti myös sen vaikutusta Android-puhelinten markkinoihin. Kuten aiemminkin on tiedetty, on Googlen puhelin käytännössä vain lukitsematon HTC Passion. Passionin odotetaan edelleen tulevan saataville Yhdysvalloissa T-Mobile-operaattorin kautta.

Lisäksi Engadget on esitellyt Nexus Onen tarkat tekniset tiedot. Tiedot löytyvät kokonaisuudessaan jutun lopusta löytyvistä listauskuvista. Mitään suuria yllätyksiä uudet tiedot eivät aiempiin verrattuna tarjoa: Nexus Onen tärkeimmät ominaisuudet ovat Android 2.1 -käyttöjärjestelmä, 3,7 tuuman kapasitiivinen AMOLED-kosketusnäyttö WVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-kuvausvalolla, 512 megatavua sekä ROM- että RAM-muistia, neljän gigatavun microSD-muistikortti pakkauksessa mukana, 802.11n-WLAN-tuki, sekä tuki 3G/WCDMA-taajuuksille 900, 1700 ja 2100 megahertsiä HSPA-tekniikoiden kera. Paksuutta Nexus Onella on 11,5 millimetriä.

Aiempaan laajaan Nexus One -uutistarjontaamme voi tutustua "nexus one" -haulla.

Kommentit (12)

mikko (vahvistamaton)

1

onpa hyvä ettei laite sekoita android markkinoita. nokianhan tämä silti tappaa kertaiskusta.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

onpa hyvä ettei laite sekoita android markkinoita. nokianhan tämä silti tappaa kertaiskusta.

Vastaa
Stonik
Stonik

3

Kutsusta rekisteröitynelle Android-kehittäjille jaettava puhelin ei taida Nokiaa ihan kertaiskusta tappaa...

Vastaa
uggeli
uggeli

4

@Stonik

Nimenomaan. Muutoinkin tämä vain tekee todennäköisemmäksi esim. itseni kohdalla, että seuraava luurini on juurikin Nokia. Aiemmin kun lauta oli kallellaan Nexus Onen suuntaan koska huhuttiin tulevan myyntiin jo aikaisessa vaiheessa ja jos tämä Google vetoisuus näkyisi vielä hinnassakin. Jos nyt kutsua pitäisi odottaa about hetkeen, jolloin saa kaupan hyllyltä vähintään Symbian^3 luurin, niin mikseipä samantien napata mukaan se. Tai saman tien odottaa Symbian^4 tai Maemo 6 laitetta..


Toki täytyy todeta, että Android luureja on muitakin, mutta matkapuhelininfon foorumia kun selailee, niin Samsungin tekelettä ei tule heti mieleen ostaa. Itselleni varteenotettavaksi jäisi lähinnä HTC ja Motorola, miksei SE:kin jos saisi uudemmalla Androidilla olevan pukattua ulos.. Mutta kaikenkaikkiaan tämä oma Nexus One odotukseni on perustunut osittain Google vetoisuuteen, jonka olin toivonut näkyvän myös hintalapussa. Ehkä turha odotus tuon halvahkon hinnan suhteen siis.. Mutta ainahan nurkan takana on jo seuraava mitä odottaa.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

5

oli vähän niinkuin ironiseksi kommentiksi tarkoitettu tuo aloitusviesti. tämänhän nimeomaan on jo pari viikkoa kuulutettu olevan se viimeinen ruosteinen naula nokian arkkuun, joka vaikuttaa vain lievästi muihin android valmistajiin, eikä vaikuta ollenkaan mihinkään muuhun matkapuhelinvalmistajaan. jos siis on ollut uskominen suomen ykköstalousmediaan ja maan parhaimpiin sijoitusanalyytikkoihin.

Vastaa
cyka
cyka

6

On se erikoista, että Google käyttää kutsusysteemiä myös puhelmieensa. Tavallaan kiva ajatus, tuntee olevansa etuoikeutettu jos kutsun saa.

Ihminenhän tunnetusti haluaa enemmän asioita, jotka ei ole helppoa saada.

Katotaan, mielenkiintoista.

Vastaa
uggeli
uggeli

7

@mikko
No juu, pointtia kyllä tuossa mielessä. Itseltäni vaan meni tuo ironia ohi lähinnä siksi, että tuota kuullut niin usein huudettavan Nokian kohdalla. :)

@cyka

Mikseipä noinkin, mutta odotusajasta riippuen saattaa intokin laantua ja päätyä johonkin muuhun. Nimim. wave kutsua odotellessa.. :D Toki tässä nyt ei tämä kutsumenetelmäkään Nexus Onen suhteen ole vielä mitään satavarmaa.

Vastaa
omppu pomppu (vahvistamaton)

8

Samoin spotifyn kutsua on odotettu kohta vuosi. Onneksi kikkaillen sen sai heti.
Samaa yrittää Apple kun huhut uudesta mallista pyörii ja laitetta odotellaan kuumeisesti, vaikka muutokset on varmasti minimaaliset.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

9

Ei symbianii, en usko että mikään symbian olis niin hyvä että pärjäisi Androidille tai edes Iphonelle.
Niin kyllästyny tähän paskaan.

Vastaa
Stonik
Stonik

10

@5

Ups... kyllä vain. Ironia meni itsellänikin ohi "kertaiskusta". :)

Ei sen puoleen, kutsuja tai ei niin käytännössä identtinen puhelin tuon Nexuksen kanssa tulee olemaan HTC Bravo. Eli kaikilla on siis mahdollisuus saada tämä yhdysvaltalais-taiwanilaisen yhteistyöprojektin toistaikseksi mehukkain hedelmä taskuunsa. ;)

Vastaa
cyka
cyka

11

@10
Tuleeko Bravo sitten samaan aikaan markkinoille?

Outoa sinänsä, että sama puhelin mutta eri pakkauksessa ja eri nimellä markkinoilla. Voipi olla, että Bravo menee vain tiettyihin maihin, niihin ei sitten Google tungeudu?! Weird systeemi joka tapauksessa...

Vastaa
Stonik
Stonik

12

@11

Ainakin Engadgetin mukaan se olisi tulossa USA:n markkinoille HTC Passion -nimellä. Ja ajankohtana tuo tammikuu. Eurooppaan ehtisi vasta maalis-huhtikuussa. (http://www.engadget.com/2009/12/08/htc-bravo-pictured-more-lucidly/)

HTC:tä jaellaan jenkeissä varmasti perinteiseen tapaan operaattorikytkynä. Nexus Onesta on vasta villejä huhuja, alkuvaiheessahan tuota uskottiin olevan jaossa vain nettimyyntinä ilman operaattorisopimuksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja