Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraavassa Apple iPhonessa viiden megapikselin kamera?

11
Markus Lehtiniitty

Seuraavassa Apple iPhonessa viiden megapikselin kamera?
Applen odotetaan julkistavan ja tuovan markkinoille seuraavan sukupolven iPhonen aiempien vuosien tapaan joskus kesällä 2010. Pikku hiljaa tulevasta iPhonesta on jo alkanut valumaan erilaisia, hajanaisia pikkutietoja julkisuuteen - ja yksi näistä kertoo, että tulevasta iPhonesta tulisi löytymään tarkkuudeltaan viiden megapikselin kamera.

Asiasta on kertonut DigiTimes-uutispalvelu. Sen mukaan jo iPhone 3GS:ään 3,2 megapikselin kamerasensoreita toimittanut OmniVision Technologies on varmistanut viiden megapikselin CMOS-kamerasensorien toimittamissopimuksen seuraavan sukupolven iPhonen osalta. OmniVision Technologies nousi iPhonen kameratoimittajaksi nykyisen iPhone 3GS:n yhteydessä - iPhone 3G:hen kahden megapikselin kamerasensorit toimittaa Aptina Imaging.Lisäksi DigiTimes kertoo, että OmniVisionin kameratoimitukset kasvaisivat ensi vauhdilla paljon: tämän vuoden 20-21 miljoonasta jopa 40-45 miljoonaan kappaleeseen. Tämä tarkoittaisi, että iPhone-myynnin odotetaan jopa tuplaantuvan ensi vuonna tähän vuoteen verrattuna.

DigiTimesin mukaan seuraavan sukupolven odotetaan saapuvan markkinoille joskus vuoden 2010 toisen neljänneksen aikana. OmniVisionin kerrotaan nostavan kamerasensorien piikiekkojen tuotantoa Taiwan Semiconductor Manufacturing Companylla jo pian vuodenvaihteen jälkeen.

Aiemmin seuraavan sukupolven iPhonesta on tihkunut tietoja muun muassa Foxconnin valmistustilauksen ja todennäköisen julkistusajankohdan osalta. Lisäksi seuraavan sukupolven iPhonen odotetaan jälleen tuplaavan saatavilla olevien tallennusmuistivaihtoehtojen määrät, jolloin huippumallista löytyisi tallennusmuistia jo 64 gigatavua.

Toistaiseksi julkisuuteen tulleet tiedot seuraavan sukupolven iPhonesta ovat olleet kaikki hyvin uskottavia. Sekä kameran tarkuuden nostaminen että muistikapasiteetin kasvattaminen ovat erittäin helppoja tapoja Applelle parantaa iPhonea - ja näin iPhonen nousee jälleen kameran osalta ainakin tämän hetken tärkeimpiä kilpailijoita vastaavalle tasolle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
Hannu (vahvistamaton)

1

"ja näin iPhonen nousee jälleen kameran osalta ainakin tämän hetken tärkeimpiä kilpailijoita vastaavalle tasolle."

Jälleen? Eipä ole iphonen kamera ollut koskaan kilpailijoiden tasolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Riku (vahvistamaton)

2

Joo, todellakin.. Vaikka tykkäänkin iPhonesta ni täytyy sanoa että Applen "aikaero" kilpailijoihin kameran osalta on abouttirallaa 5-10 vuotta.. ja tosiaankin jäljessä, vanha ja uskollinen SonyEricssoni K750 tehty vuonna 2005 ottaa parempia kuvia kun 3Gs... ja tuskin tuolla 5llä megapixelillä tuo asia mihinkään paranee..

Vastaa
Stonik
Stonik

3

Ihan normaalia kaavaa. Nyt kun suosio on taattu, voidaan parantaa entistä mallia aina hieman kerrallaan, jolloin saadaan ihmiset vaihtamaan uuteen versioon parin vuoden välein. Ei ole mitään järkeä hypätä nyt 8.6 megapikseliin, vaan se tulee vuoden 2011 mallissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

4

"iPhonen nousee jälleen kameran osalta ainakin tämän hetken tärkeimpiä kilpailijoita vastaavalle tasolle."

eikös tää luuri ollut monta vuotta kilpailijoitaan edellä? mitenkäs tuossa nyt on noin päässyt tapahtumaan että on jäänyt kehityksestä jälkeen? ja jos sitä optiikkaa ei paranneta niin ihan sama minkä verran megapikseleitä linssin taakse laitetaan, lopputulos on heikkolaatuista.

ja miten apple vasta ensi vuonna pääsee 40m laitteeseen, tuon verranhan niitä piti myydä analyytikkojen mukaan jo tänä vuonna. nojoo, nopeasti unohtuu noi pieleen menneet vanhat hypetykset uuden tieltä. rdf:ssä on mukava elellä :)

suosittelen muuten sen strand consultingin tutkimuksen lukemista. paras objektiivinen analyysi iphonesta tähän mennessä.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

5

Näin hypetys pääsee taas omenapuhelimen kanssa vauhtiin. Faktoja ja "faktoja" tiputellaan vähän kerrallaan. Nimi pysyy kaikenaikaa ilmoilla ja ihmisten tieodssa=ilmaista mainosta firmalle.

Mutta mikäs siinä. Antaa ihmisten ostaa. Kaippa tuo kamera sinällään on kiva parannus, mikäli linssi on mistään kotoisin ja puhelimeen on tajuttu lisätä salama.

Vastaa
bloc
bloc

6

Mihin niitä pikseleitä vielä tarvitaan? Kaksi megapikseliä riittäisi vallan mainiosti jos kamera muuten saataisiin paremmaksi. Kännykkäkameroiden säälittävillä linsseillä noista pikseleistä ole muuta kuin haittaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ahh (vahvistamaton)

7

Joo o enkyl usko että laadussa paHemmin huomaa. Jos tuo kameran fyysinenolemus pysyy samana kärpäsenpaskana edelleen, upgradena toivotaan Applen takakuoren logo, toimisi salamana sekä "sykkii" valmiudessa halutessaan pro-feature.

:) joka tapauksessa rakastan puhelintani vaikki tässä onkin paskakamera, toisaaltaan loistava nettisivu blogeihin ja naamakirjaan.

menneet - iPhone 2G, - iPhone 3G & NykyääniPhone 3GS onneksi en ostanut n900 ihan hirvee vehje kun työkaverilla kokeilin.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

8

@7 itellä ollut iPhone 2g ja siinä ainakin on ihmeen hyvä kamera 2 megapikseliksi ja 3gs:ssä on ainakin tarpeeksi hyvä kamera kun sitä testasin. Jos kameraa tarvitsee niin ostakaa semmoinen älkääkä itkekö että jossain kännykässä on huono kamera.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
määkin haluun (vahvistamaton)

9

Helppohan tuo on arvata mitä uusi laite pitää sisällään, viileemmät piirit, parempi kamera, suurempi muisti, helpompi ohjelmien osto. Eli seuraavan sukupolven sama malli.
Kaikki puhelin valmistajat parantaa malleja elinkaaren aikana n. 2 kertaa, Apple muuttaa kameraa ja nimeää sen uudeksi malliksi, karkeasti sanottuna.

Vastaa
kikuu
kikuu

10

Jos ne nyt väkisin uuden mallin haluavat tehdä, niin saisi se kamera olla sen _vähintään_ 5mp hyvällä linssillä. Seuraavassa iPhonessa kamera nousee jo 8mp varmaankin. Tuollaisilla mitättömillä muutoksilla ihmiset saadaan ostamaan aina uusi iPhone.
Hullua!

Vastaa
Ilborg
Ilborg

11

Hyvä esimerkki omasta nokialaisesta: 2Mpx ja kuva täynnä vihreää kohinaa vielä suhteellisen kirkkaassakin säässä(valotusaikaa ei voi käsin säätää). Muutenkaan tuollainen muovilinssi ei ole erityisen terävä kuvien ottamiseen, kun siinä ei ole edes suojusta edessä.

Puhdas markkinakikkahan noiden pikseleiden lisääminen on.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja