Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Android ensi vuonna yli 10 prosentin markkinaosuuteen?

3
Markus Lehtiniitty

Googlen Android ensi vuonna yli 10 prosentin markkinaosuuteen?
Vuosi 2009 jää historiaan Googlen Androidin jonkinmoisena aloitusvuotena, vaikka toki ensimmäiset Android-puhelimet saapuivatkin markkinoille jo vuoden 2008 puolella. Tänä vuonna alusta on kuitenkin on ottanut merkittäviä askeleita eteenpäin niin julkistettujen kuin markkinoilla olevien laitteiden määrässä, alustan ominaisuuksien kehityksessä kuin myös markkinaosuuksissa.

Mutta miten Android tulee menestymään ensi vuonna? Tutkimusyhtiö Forrester Research on hiljattain arvioinut osana tuoretta Predictions 2010: Enterprise Mobility Accelerates Again -raporttia, että Android yltäisi ensi vuoden aikana yli 10 prosentin markkinaosuuteen älypuhelinmarkkinoista. Suomeksi asiasta ovat kertoneet verkossa muun muassa Tietoviikko ja Kauppalehti.fi.
10 prosentin osuus jo ensi vuonna kuulostaa äkkiseltään toki suurelta alustalle, joka vasta edellisenä vuonna kunnolla saapui markkinoille. 10 prosenttia ei kuitenkaan ole mahdottomuus. Tuorein tieto Androidin toteutuneesta markkinaosuudesta on vuoden 2009 kolmannelta neljännekseltä, eli heinä-syyskuulta, jolloin osuus oli Canalysin mukaan 3,5 prosenttia.

Ensi vuonna Forrester odottaa siis Androidin osuuden noin kolminkertaistuvan siitä, mitä se oli muutama kuukautta sitten. Arvio on rohkea, mutta sitä voidaan perustella Android-puhelinten huomattavasti laajenevalla esiinmarssilla. Jo nyt loppuvuodesta neljännen neljänneksen aikana markkinoille on tullut paljon lisää Android-puhelimia. Toistaiseksi ehdottomasti suosituin ja merkittävin Android-puhelin on ollut Motorolan DROID/MILESTONE. Sitä on tukenut puhelinta Yhdysvalloissa kauppaavan Verizon Wireless -operaattorin massiivinen markkinointikampanja.

Samsungilta on toistaiseksi nähty vasta pari Android-puhelinta, Sony Ericssonin ensimmäinen on tulossa markkinoille ensi vuoden puolella, Motorolalta on tulossa toistakymmentä uutta mallia ja LG:kin liittyy mukaan Android-markkinoille ensi vuoden aikana huomattavasti suuremmalla voimalla. Eikä toki sovi unohtaa maailman neljänneksi suurinta puhelinvalmistajaa, Android-pioneeri HTC:tä, jonka myynnistä Android-puhelimet tullevat ensi vuonna muodostamaan merkittävän enemmistön. Myös Googlen oman puhelimen mahdollinen tulo on ainakin hypeä ja keskustelua luonut Androidin ympärille valtavasti viime aikoina.

Täten ainakin itse uskon Forresterin ennustukseen Androidin 10 prosentin markkinaosuudesta ensi vuoden älypuhelinmarkkinoilla. Lisäksi uskon ja ennustan, että osuus on vähintään viisi prosenttia jo vuoden 2009 viimeiselläkin neljänneksellä. Häviäjiä älypuhelinkäyttöjärjestelmissä tulevat jatkossa lähitulevaisuudessa olemaan ennen kaikkea Microsoftin Windows Mobile sekä luultavasti yhä myös Symbian, jonka markkinaosuus pienenee suhteellisesti melko vähän, mutta absoluuttisesti yhä merkittävästi.

Kommentit (3)

Mobent (vahvistamaton)

1

Not gonna happen. Kauppakorkeakoulun pääsykoekirjat käteen mars mars. Ei tule tapahtumaan.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

tuossa alla on kerrottu nokian suunnitelmista s40:lle. miten s40 noiden jälkeen eroaa näistä muista älyluureiksi laskettavista laitteista? entä samsungin omaa käyttöjärjestelmää käyttävät, varsinkin badan jälkeen? olisiko aika heittää tuo koko älypuhelin nimitys roskiin. koskaan se ei ole ollut kovin hyvin määritelty ja raja on vain hämärtymässä

voi jopa olla mahdollista että androidia myydään ensi vuonna sellainen määrä joka myymällä olisi tänä vuonna päässyt 10% markkinaosuuteen, mutta ensi vuonna? analyysi perustuu siihen todennäköiseen skenaarioon että muut istuvat käsiensä päällä?

Vastaa
jepjep (vahvistamaton)

3

Jos vähäänkään on seurannut jenkkimarkkinoita, niin on aivan selvää, että tuo 10% ei ole mikään haaveuni. Siellä operaattorit puskevat kilpaa uusia Android-pohjaisia puhelimia, ja siellä jos
missä volyymit puhuvat. Symbian ja WM ovat auttamattomasti jälkijunassa. Sen näkee vaikka olisi tuuman paksut Nokia/Microsoft-lasit päässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja