Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Swype-tekstinsyöttö ladattavissa Android-puhelimille

4
Markus Lehtiniitty

Swype-tekstinsyöttö ladattavissa Android-puhelimille
Tekstinsyöttöä kosketuspuhelimissa helpottava Swype on tullut epävirallisesti saataville Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetuille puhelimile. Toistaiseksi ladattavissa on kuitenkin vain WVGA-tarkkuuden näyttöjä tukeva versio, mikä rajoittaa tuettujen laitteiden määrää.

Kun nykyisin ilman fyysistä näppäimistöä varustettujen kosketuspuhelinten tekstinsyöttö perustuu näytöllä näkyvän virtuaalisen QWERTY-näppäimistön näppäinten naputteluun, niin Swypessä käyttäjän tarvitsee puolestaan vain vetää sormea vastaavan näppäimistön päällä.
Virallisesti Swype on vasta saatavilla Yhdysvalloissa Verizon Wirelessin versiossa Samsungin Omnia II -mallista. Nyt siitä on kuitenkin tullut epävirallisesti saataville esiversio DroidMuff.in-sivuston kautta myös Android-puhelimille, ja on ladattavissa täältä.

WVGA-tarkkuusvaatimus tarkoittaa, että Swypen kokeilun mahdollistavat ovat vielä hyvin vähissä. Toistaiseksi tarkemmalla näyttötarkkuudella varustetuista Android-puhelimista on markkinoilla vasta Motorola MILESTONE. Lisäksi lähiaikoina markkinoille ovat tulossa muun muassa Acer Liquid A1 sekä Sony Ericsson XPERIA X10. Lisäksi toistaiseksi myös Swypen kielituki on suppea, mikä rajoittaa käyttömahdollisuuksia toistaiseksi.

Olemme aiemmin kertoneet myös videosta, jolla Swypen toimintaa esitellään Android-puhelimessa, sekä Samsungin ja Nokian Swypeen tekemistä sijoituksista. Swype tullee jatkossa löytymään erittäin monista kosketusnäyttöisistä puhelimista. Tämän vuoksi sen kehitystä on erittäin mielenkiintoista seurata.

Kommentit (4)

Atjabec
Atjabec

2

Testasin tänään jo aiemmin Acer Liquidilla, eikä toiminut sillä. "Ei yhteensopiva paketti". Vaatii vähintään Android 2.0 (Liquidissa 1.6). 2.0 lähtee kyllä itsellä vaihtoon pian, tänään sain jo rootattua puhelimen :)

Vastaa
jep (vahvistamaton)

3

Pystytilassa toimii ainakin rootatulla Liquidilla. Puoli näppäimistöä tosin :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja