Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Duke Nukem 3D -peli Nokia N900:ssa

15
Markus Lehtiniitty

Videolla: Duke Nukem 3D -peli Nokia N900:ssa
Nokia N900:aan on tuotu jo nyt useita vanhoja, erittäin legendaarisia tietokonepelejä. Tänään Videolla-sarjassamme näistä esillä on Duke Nukem 3D -peli. Alun perin peli julkaistiin jo vuonna 1997.

Jutun lopusta löytyvän videon perusteella N900 vaikuttaisi pyörittävän Duke Nukem 3D:tä varsin mallikkaasti ja sujuvasti.
Mikä parasta, Duke Nukem 3D on jo saatavilla kaikkien ladattavaksi. Sen voi ladata N900:n Sovellusten hallinnan kautta tai suoraan tästä linkistä (.d eb-asennustiedosto). Pelistä on saatavilla kaksi versiota: Shareware-versio, jonka mukana toimitetaan tai CD-versiona, johon pelitiedostot tulee ladata Duke Nukem 3D -peli-CD:ltä.

Alta löytyvän reilun minuutin mittaisen videon on YouTubeen ladannut drolyag11-niminen käyttäjä.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (15)

ristusperkele
ristusperkele

1

Ja voisi samalla kertoa mitä muuta luuriin pitää asentaa että tota saa pelattua!! Tuosta linkistä kyllä pelin sain ladattua, mutta ei se siitä käynnistynyt!

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

2

ristusperkele:
Varmaan nuo Sharewaren tiedostot. Tosin muistaakseni joskus pelasin sitä FreeRunnerilla ja siihen ne tulivat kyllä mukaan tai sitten Kustomizer latasi ne itse.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

3

varsin mallikkaasti ja sujuvasti?!?!? eh :D noh ite en kyllä tuota pelaisi minuuttiakaan, näyttää kyllä todella kankealta ja sulavaa nähnykkää, tosin koko video pätkii joten paha mennä sanoo, mutta oli pakko tuubbii heittää haku, että jos tää olis myös iphonelle ja ei voi muuta sanoa, ku et näin ne hommat hoidetaan http://www.youtube.com/watch?v=KAyhgK448vw :) oho, tuotahan vois jopa mielellään pelata, iphonella siis ;)

Vastaa
asd (vahvistamaton)

4

@3

Eipä toi pahasti tökkinyt N900:lla. Ja kai se nyt paremmin pyörii iPhonella kun siinä on lähes sama rauta mut yli puolet vähemmän pikseleitä näytössä. Onko se sit hyvä asia?

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

5

Tuossa artikkelin videossa lähinnä näytettiin, että homma toimii. iPhone versioon oli tehty kontrollit täysin uusiksi ja mahdollisesti jopa optimoitu iPhonelle.

Tosin kyllähän mun mopo läppärissäkin pyörii pelit kun laittaa resoluutioksi VGA:n vähän niinkuin tässä "vertailussa".

Vastaa
keke (vahvistamaton)

6

@4: Pelien kannalta se on äärimmäisen hyvä asia! Jos peli on vielä hyvin suunniteltu pienemmälle resoluutiolle, haittaa vähemmät pikselit vielä vähemmän. Mielestäni pikelivertailu onkin melko kaksipiippuinen juttu: iPhoneen saa paljon näyttävämpiä pelejä, koska pienempi resoluutio ei tarvitse niin paljoa kiihdytystä. N900 on sitten muuten nätimmän näköinen käyttää.

Itse odotteleh HL1:tä n900:lle;)

Vastaa
Stonik
Stonik

7

Duke Nukem on sentään kunnon peli, toisin kun nykyajan 5 dollarin roskat joita jaksaa kokeilla tasan 4 minuuttia. :)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

8

Niinno perustelee sitä miten vaan ni kyllä mieluummin pelaan ei pätkivää peliä, ku pätkivää, meneehän siinä jo pelituntuma täysin. Mieluummin laitan koneella pelattaessa iha laadukkaissaki peleissä sen verran grafiikkaa pienemmällä, että peli tosiaan pyörii, eli kyllä mulla pelattavuus voittaa grafiikan hienouden

@4 joo kyllä se on hyvä asia, itse ainakin kovasti arvostan ja hyvältä noi iluurin pelit näyttää vaikka sit onki puolet vähemmän pikseleitä ja mikä parasta pyörivät hienosti, okei vähän aikaa sitten tullut need for speed shift alkaa jo oleen kyllä siinä rajoilla, että pyöriikö vai ei pyöri, alkaa graffat oleen puhelimen tehoille jo sitä tasoa.

Vastaa
mörkö (vahvistamaton)

10

Itsellä toimii n900:lla kyseinen peli todella sulavasti, video näyttää vaan pätkivän pahasti.

Vastaa
Stonik
Stonik

13

Applella on omat ongelmansa siinä, että iPhone 3G ei ole ollenkaan niin tehokas 3D-pyörityksessä kuin 3GS. 3G täytyy kuitenkin ottaa huomioon pelejä tehdessä, koska se on tällä hetkellä yleisin käytössä oleva iPhone-versio. Hyvänä puolena on toki se, että ne pelit jossa teho riittää juuri ja juuri 3G:n hardwarella, pyörivät iloisesti 3GS:llä.

Vastaa
akse
akse

14

@11
Joo olettais ton pelin pyörivän ihan ok, kun kerta q3 arenakin toimii n900 iha suht hyvin. Tosin q3 onkin opengl peli johon on hyvä tuki linux puolella, tiedä sit vaikuttaaks miten.

Vastaa
Stonik
Stonik

15

@14

OpenGL ES 1.0/2.0 jota useimmat uudet mobiilipuolen prosessori-grafiikkapiiriyhdistelmät tukevat, on nimenomaan mobiilipuolen versio OpenGL:stä. Ominaisuuksia on toki paljon karsittu, osittain puolestaan lisätty. Mutta todellakin, OpenGL-porttauksia on luonnollisesti (ainakin tietääkseni) helpompi tehdä. Q3:n koodi on muutenkin nykyisin GPL-lisenssin alaista avointa koodia.

Lyhyt Wikipedian yleiskuvaus: http://en.wikipedia.org/wiki/OpenGL_ES

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja