Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft tuo Xbox Liven osaksi Windows Mobilea?

3
Markus Lehtiniitty

Microsoft tuo Xbox Liven osaksi Windows Mobilea?
Microsoft on tuomassa Xbox Live -pelipalvelua osaksi Windows Mobile -mobiilikäyttöjärjestelmäänsä tai näin ainakin voisi päätellä yhtiön hiljattain julkaisemasta työhakemuksesta. Lisäksi Xbox Liven integroimista Windows Mobileen on muutenkin osattu odottaa jo pitkään.

Microsoft haki työntekijää "Principal Program Manager - LIVE Engagement Job" -tittelillä, mutta työilmoituksen mukaan paikka on nyt jo täytetty eikä hakemusteksti ole enää täten luettavissa. Aiemmin Microsoft kuitenkin kuvasi työnkuvaa Xbox Live -kokemuksen tuomisella uusiin laitteisiin konsolin ohella ja erityisesti "Xbox Live -tuen sisältäviä pelejä Windows Mobilelle". Koko työhakemus löytyy kuvankaappauksen muodossa esimerkiksi tästä The Boy Genius Reportin merkinnästä.
Erityisesti työhakemuksessa mainittiin "avatarien integrointi, sosiaalinen vuorovaikutus sekä usean ruudun kokemukset".

Xbox Liven ja Windows Mobilen liitosta on huhuttu jo Microsoftin pääjohtajan Steve Ballmerin lähes vuosi sitten CES-messuilla pitämästä esityksestä asti.

Mitään varsinaista tietoa Xbox Liven ja Windows Mobilen yhdistävän projektin aikataulusta ei ole, mutta hyvin todennäköisesti Xbox Live -ominaisuudet kytkeytyvät yhteen Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmäversion kanssa. Virallisia tietoja siitä voidaan odottaa kevään aikana ja markkinoille laitteisiin asti Windows Mobile 7:n pitäisi ehtiä ensi vuoden loppupuolella.

Windows Mobile on viime aikoina menettänyt asemiaan älypuhelinten käyttöjärjestelmäkamppailussa, ja ollessaan onnnistunut voisi Xbox Live tuoda oman apunsa käyttöjärjestelmän tilanteeseen. Muutenkin Microsoftin tulisi enemmän hyödyntää muiden tuotteidensa sitomista Windows Mobileen parantaakseen käyttöjärjestelmänsä menestysmahdollisuuksia.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (3)

Yesse
Yesse

1

Siis tämähän asia on ollut ympärillä jonkun ajan, kuten jo Zune HD:ssa on näkynyt.Luultavasti myös puhelimessa tulee toimimaan nuo Zune HD:n pelit tai muita Xbox Live Arcade pelejä ja myös video streamaus on mahdollinen.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

3

Jos tuo on jotain "katso yhdellä napilla mitä kaverisi pelaa äkspoksillaan"-verkostointipaskaa niin se on niin turhaa kuin voi olla, mutta jos kyseessä on Xbox Arcade -pelien pelaaminen puhelimella, homma menee tod. mielenkiintoiseksi. Sen jälkeen nimittäin Windows Mobile -luureissa olisi ylivoimaisesti paras pelitarjonta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja