Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puhelinvertailu.com täyttää viisi vuotta

7
Markus Lehtiniitty

Puhelinvertailu.com täyttää viisi vuotta
Puhelinvertailu.com-sivusto täyttää tänään viisi vuotta. Sivusto avattiin julkiseen käyttöön 1. tammikuuta 2005 Suomen ensimmäisenä puhelinvertailun ja puhelinhaun ominaisuuksien perusteella tarjoavana sivustona. Puhelinvertailu.comin historia kuitenkin ulottuu tätä pidemmälle.

Tänään, 1. tammikuuta .2010, Puhelinvertailu.comin viisivuotista taivalta juhlistetaan viime vuoteen, menneeseen viiteen vuoteen sekä tulevaan katsovilla artikkeleilla. Sekä tietenkin tällä, lähinnä itse Puhelinvertailu.comin historiasta kertovalla, artikkelilla.
Nykyisin Puhelinvertailu.comin omistaa oululainen AfterDawn Oy, joka osti sivuston vuoden 2007 kesällä. Samassa kaupassa AfterDawnille siirtyi myös Digiboksivertailu.com-sivusto sekä kasa erilaisia domaineja.

Puhelinvertailu.comin takaa vuonna 2005 löytyivät perustajina Tomi Mikkola ja allekirjoittanut, Markus Lehtiniitty. Puhelinvertailu.comin osalta työt jakautuivat perustajakaksikolle niin, että Tomi vastasi palvelun teknisestä puolesta ja allekirjoittanut sisällöstä. Markkinointia ja muita päätöksiä hoidettiin yhteistuumin. Jo ennen Puhelinvertailu.comia puhelinvertailupalvelua oli kehitetty osana vapaalla.org-sivustoa. Aluksi tarjolla oli vain tekstilista mukana olevista puhelimista sekä kahden puhelimen ominaisuuksien ja muiden teknisten tietojen vertailu rinnakkain. Tuo vapaalla.orgista löytynyt puhelinvertailupalvelu avattiin jo 10. marraskuuta 2003. Tuolloin mukana palvelua kehittämässä oli Puhelinvertailu.comin perustajakaksikkoa laajempi joukko henkilöitä.

Itselläni ei ole enää kovinkaan tarkkoja muistikuvia tai sen liiemmälti juurikaan mitään muistia avittavaa materiaalia jäljellä noista vapaalla.orgin ajoista. Jossain vaiheessa kuitenkin luultavasti kypsyi ajatus, että palvelua voitaisiin tehokkaammin kehittää täysin omana kokonaisuutenaan. Sivuston kehitystyö tapahtui vuoden 2004 toisen puoliskon aikana, ja sivuston avaus päätettiin ajoittaa tehokkaan draamallisesti uuden vuoden, vuoden 2005, ensimmäiselle päivälle...

Puhelinvertailu.com sivustolta löytyi alusta asti sekä Puhelinvertailu-osio, joka mahdollisti kolmen puhelimen tietojen vertailemisen rinnakkain, että Puhelinhaku-osio, joka puolestaan auttoi käyttäjiään löytämään vaaditut kriteerit täyttäviä puhelimia jatkovertailtavaksi. Lisäksi mukana olivat keskihinnat MBnetin Hintaseuranta-palvelusta.

Sivuston kehitystyö jatkui hyvässä hengessä. Uutena ominaisuutena mukaan tuli Käyttötarkoitushaku, joka mahdollisti esimerkiksi peruspuhelinten tai hyvien kamerapuhelinten helpon löytämisen. Lisäksi mukaan tuotiin myös Blogi-osio, jossa kerrottiin niin Puhelinvertailu.comin liittyvistä asioista kuin myös puhelinmaailman uutisista - erityisesti keskityttiin uusien puhelinten esittelyyn niiden julkistuksen yhteydessä.

Vaikka Puhelinvertailu.com-sivusto avattiin jo vuonna 2005, niin muistaakseni ensimmäiset mainokset sivuille ilmestyivät vasta joskus vuoden 2006 keväällä. Aluksi tulot olivat toki pieniä, mutta jatkuvasti kasvussa. Vuoden 2006 loppupuolella ja vuoden 2007 keväällä mainokset alkoivat kerryttämään jo varsin mukavasti tuloja ainakin siihen nähden, että itse olin tuolloin 16-vuotias ja sivustoinen kehittäjä Tomi Mikkola vain vuotta vanhempi. Tulot tuntuivat mukavilta myös siinä mielessä, että hommaan ei oltu aluksi edes lähdetty ansaitsemisen vuoksi vaan tavoitteena oli vain luoda puhelimen valinnassa parhaalla mahdollisella tavalla auttava palvelu.

Vuoden 2007 alkupuolella aluksi vain Google AdSense -mainoksiin rajoittuneen ansaintalogiikan rinnalle oli tullut myös TradeDoubler-mainontaa sekä pienimuotoista omaa, suoraa mainosmyyntiä. Lisäksi sivustojen osalta siirryttiin myös uudelle alueelle, kun Puhelinvertailu.comin rinnalle lanseerattiin digiuudistuksen edellä Digiboksivertailu.com, jonka voin myös väittää olleen tuolloin Suomen paras digiboksien vertailu- ja hakusivusto.

Kevään/alkukesän 2007 aikana allekirjoittanutta lähestyi AfterDawn Oy:n toimitusjohtaja Petteri Pyyny. Puhelinvertailu.comin myynnistä AfterDawnille alettiin neuvotella, ja lopulta järjestelyistä ja tietenkin hinnasta sopuun päästyä, Puhelinvertailu.com myytiin AfterDawn Oy:lle. Myynnin yhteydessä Tomi Mikkola irtautui täysin palvelusta ja allekirjoittanut sitoutui aluksi 12 kuukaudeksi tuottamaan sisältöä Puhelinvertailu.comiin sekä AfterDawn.com Laitevertailuun.

AfterDawnin omistuksessa erityisesti Puhelinvertailu.comin puhelinalan uutisointia on kehitetty vahvasti eteenpäin, ja se onkin vallannut sivuston tarjonnasta yhä suuremman osan. Lisäksi mukaan on tuotu testiartikkeleita sekä Liittymävertailu-palvelu. Puhelinvertailu.com käyttää lisäksi nykyisin samaa tietokantaa puhelinten osalta AfterDawn.com Laitevertailun kanssa. Allekirjoittanut on myös pysynyt Puhelinvertailu.comin toiminnassa mukana aktiivisesti tähän päivään asti.

Puhelinvertailu.comin historiaa tullaan kirjoittamaan myös tänä vuonna ja varmasti useampina seuraavinakin, mutta omalta osaltani Puhelinvertailu.com tulee huomisesta lähtien olemaan jotakin muuta tähän asti. Tänään on viimeinen päivä, kun olen Puhelinvertailu.comissa sisällöntuottajan ja ylläpitäjän puolella. Huomisesta lähtien olen vain innokas palvelun käyttäjä. Oma päätökseni Puhelinvertailu.comin sisällöntuotannosta luopumisesta johtuu astumisesta armeijan harmaisiin 11. tammikuuta.

Haluan tässä yhteydessä myös kiittää kaikkia Puhelinvertailu.comin lukijoita sekä myös erityisesti sivuston matkaa sen tähän astisella taipaleella tukeneita henkilöitä. Lisäksi voin myös todeta, että hyville sisällöntuottajille lienee aina tarvetta, joten jos olet kiinnostunut puhelimista ja pystyt kirjoittamaan niistä Puhelinvertailu.comista tutulla tasolla, kannattanee rohkeasti ottaa yhteyttä AfterDawniin.

Lopuksi vielä hyvää uutta ja puhelinrikasta vuotta 2010!

Markus Lehtiniitty
Puhelinvertailu.comin toinen perustaja

Kommentit (7)

dRD
dRD

2

Kiitän omalta osaltani Markusta loistavasta uutisoinnista sekä ennen että jälkeen AfterDawnin kaupan. Hieman hakusessa oli ensimmäisen vuoden ajan AfterDawnin osalta se, miten sivustoa tulisi kehittää, mutta kun oikea konsepti löytyi, on se tuntunut toimivan varsin mallikkaasti. PV:stä on tullut yhä selkeämmin osa AfterDawnin sisältöä viimeksikuluneiden kuukausien aikana ja toisaalta myös jatkuvasti yhä suositumpi uutismedia Suomessa. Tätä perinnettä aiomme jatkaa ja jalostaa myös tulevaisuudessa, vaikka nyt viimeinenkin alkuperäisen PV:n jäsen jättää projektille hyvästit.

Tulemme lähiajat jatkamaan uutisointia AfterDawnin oman uutistiimin voimin, kun Markus lähtee opettelemaan arkielämän käytännöllisiä taitoja kuten tetsausta, ryömimistä ja rynnäkkökiväärin purkamista silmät sidottuina :-) Tulemme mahdollisesti myös etsimään erillistä uutiskirjoittajaa/laitetestaajaa PV:n puolelle, mutta siitä lähemmin, kun asia on ajankohtasempi.

Kiitokset viidestä vuodesta ja onnea inttiin.

-Petteri "dRD" Pyyny, tj
AfterDawn.com

Vastaa
Jannejt
Jannejt

3

Kiitosta täältäkin suunnalta, hienon panoksen annoit pv.comin kasvulle aD:n omistuksessa.

Valtava määrä artikkeleja ja uutisia, toivottavasti aD:n oma uutistiimi pystyy tuota paikkaamaan parhaalla mahdollisella tavalla jotta palvelu jatkaa kasvuaan :)

Uutiskirjottajia tulee ja menee, modet ovat ikuisia >:) ;-)

Vastaa
No näinpä (vahvistamaton)

4

Kiitos Markukselle myös täältä. Mielenkiintoisia uutisia on tullut tiheään ja itse on niitä tullut luettua usein.

Luulen että ei ole helppoa miestä korvata. Ehkäpä puolen vuoden päästä takaisin päivitteleen mielenkiintoisia puhelinuutisia 2010 vuoden osalta?

Vastaa
regards (vahvistamaton)

5

Kiitos ja kumarrus Markukselle!

Toivottavasti ei paikan taso tipu kuin lehmän häntä. =/

Vastaa
tomixx
tomixx

6

Kiitän hienosta uutisoinnista.
Todellakin sivusto on toiminut viime aikoina entistä enemmän tasokkaana uutiskanavana.
Mielenkiinnolla seuraan sivusta miten sivuston ainutlaatuinen historia tulee jatkumaan.

-Tomi Mikkola
TJ 97 :o)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja