Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Nexus One jo Engadgetin testattavana

11
Kaarlo Räihä

Googlen Nexus One jo Engadgetin testattavana
Alkuvuoden odotetuin puhelinjulkistus on monien mielestä Googlen Nexus One, jonka virallinen julkaisu tapahtuu ensi viikolla. Engadget-sivusto on kuitenkin jo saanut puhelimen testattavaksi ja puhelimen antamat ensivaikutelmat ovat sivuston mukaan hyvät.

Puhelimen ominaisuuslista pitää sisällään mm. Android 2.1 -alustan, yhden gigahertsin kellotaajuudella jylläävän Snapdragon-suorittimen, 3,7-tuumaisen kapasitiivisen AMOLED-kosketusnäytön (resoluutio 480x800), 512 megatavua ROM-muistia, 512 megatavua RAM-muistia, microSD-muistikorttipaikan (mukana neljän gigatavun muistikortti), 5 megapikselin kameran LED-salamalla, kiihtyvyysanturin ja valoa tunnistava sensorin. Verkkoyhteyksien osalta laite tukee 802.11n-, 3G/WCDMA- ja Bluetooth-yhteyksiä.
Ulkomuotoa Engadget kuvailee sanoilla ohut (paksuus 11,5 millimetriä) ja sileä, jonka lisäksi Nexus One muistuttaa ulkonäöltään muita HTC:n valmistamia puhelimia. Muotoilu on Engadgetin mukaan onnistunut ja laite on parempi tältä osin kuin esim. Motorolan Droid. Ulkonäön ohella myös laitteen sisältä löytyy potkua, ja se onkin nopeampi kuin Droid käytettävyyden osalta, eli ohjelmat reagoivat syötteisiin vauhdikkaammin ja ohjelmat latautuvat rivakammin.

Aivan täydellinen puhelin ei kuitenkaan nopeuden osalta ole, vaan kotinäyttöjen välillä siirryttäessä voi ruudulla Engadgetin sanojen perusteella havaita pientä tahmaamista. Puhelin ei myöskään tue monikosketusta, kuten jo aiemmin on kerrottu, joten parantamisen varaa laitteessa on.

Käyttöliittymän osalta laite sisältää muutamia kivoja jippoja, kuten elävät taustakuvat, jotka voivat reagoida käyttäjän syötteisiin sekä eri kotiruutujen välillä tapahtuvan nopean vaihtamisen, joka helpottanee moniajosta riippuvaisten kuluttajien elämään.

Engadgetin kattavampi testi puhelimesta on luvassa muutaman päivän sisällä, jolloin selviää kuinka hyvin Googlen puhelin pärjää kilpailijoidensa kovassa seurassa.

Puhelimesta kiinnostuneet voivat kurkata laitteen kuvia täältä ja lyhyen esittelyvideon täältä.
Töihin AfterDawniin

Kommentit (11)

SanteriO
SanteriO

1

Pakko sanoa, että pätevän näköinen laitos kaikin puolin.
Muistuttaa itteeni melko paljon samsungin galaxystä, luonnollisesti koska molemmat ovat android -laitteita..
Ihan on tyylikkään näköinenkin. Saa nähdä, ottaako omppukin kyytiä tästä.
Tietylle kohderyhmälle sopii varmasti kuin nyrkki silmään

Vastaa
El_miguel
El_miguel

3

No, ulkonäkö on kyllä minusta pieni pettymys. Tuo voisi minusta olla mikä tahansa Samsung, LG tai HTC(joka tämä kait on kuitenkin), eli ei kyllä eroa mitenkään massasta. kun vielä käyttiskin on sama kun kilpailijoilla niin erot noiden välillä kuullostaa lähinnä marginaalisia.

Mutta katsotaan pystyykö google tuomaan markkinoille mitään uutta, näyttäisi minusta että ei, tämän laitten osalta.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

Arvosteluja odotellessa :) Itse tiedän etten osta koska pelien tarve on kova ja omppu luuri on ainoa joka vaatimukset täyttää (ehkä syy miksi se on suosittu?) Ihmettelen kyllä todella sitä että puhelimissa on nykyisin esim 1ghz muttei sitä pysty oikein käyttämään. iPhonessa tehot on hyödynnetty hyvin esim peleissä.

Vastaa
Ralle (vahvistamaton)

7

Puhelimessa on turha hiiren virkaa toimittava trackball leuassa. Sitä ei ole enää muissa tuoreissa malleissa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

> 7@
> Puhelimessa on turha hiiren virkaa toimittava trackball leuassa.
> Sitä ei ole enää muissa tuoreissa malleissa.

Hiirenkorvike ?
D-nappi, ohjain tikku tai ohjain pallo nykyään kosketuskoneista kadonnut, hyvälle selaliselle olisi tarvetta ja käyttöä, mm selain käytössä vierittämiseen, joskus klikkaillunkin.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

9

8@
"mm selain käytössä vierittämiseen"

Millä vuosituhannella sie oikein elät. Kyllä kineettinen scrollaus korvaan tuon 200 prosenttisesti.

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

> Millä vuosituhannella sie oikein elät. Kyllä kineettinen scrollaus
> korvaan tuon 200 prosenttisesti.

Ei kineettinen scrollaus sen tarvetta poista. mistä moinen ajatus ?
Kineettinen vieritys ei välttämättä edes paranna tilannetta.

Käyttöympäristö, se mitä laitteella tekee ja tottumus/unohdus voi vaikuttaa omiin tapoihin. jolloin voi unohtua tuollaisen fyysisen ohjaimen käyttömahdollisuus. riippuen näytön teknisestä toteutuksesta voi tuolle olla enemmänkin tarvetta.

Kuitenkin on hyvä että on valmistajia jotka vielä tarjoaa UI:hin vaihtoehtoja.

Vastaa
cosmoretro
cosmoretro

11

Menee kyllä ostoon jos HTC on kerrankin tehnyt OIKEAT JA KUNNON AJURIT laitteelle. Nykyään saa vielä HTC HD2:lle ladata XDA:sta hakkerin paremmat ajurit... Kaiserista ei HTC mitään oppinut ilmeisesti. Toivottavasti tässä ois. Varotuksen sana kuitenki: HTC + Qualcomm = paska yhistelmä.

Odotellessa tegralla vastaavaa sitten jos tämäkin on taattua HTC + Qualcomm laatua, muuten kyllä vaikuttaa perkelee hyvältä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja