Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mozilla Firefox valmistuu N900:lle, RC ladattavissa

5
Matti Vähäkainu

Mozilla Firefox valmistuu N900:lle, RC ladattavissa
Mozillan suositusta Firefox-selaimesta on pian tulossa lopullinen mobiiliversio Nokia N900 -puhelimelle. Jo nyt saatavilla on epästabiilimpi Release Candidate -versio, joka toimii sekä N810 Internet Tabletissa että N900:ssa. Todennäköisesti lopullista julkaisuakaan, jota Mozilla luonnehtii muun muassa nopeaksi ja turvalliseksi, ei tarvitse odottaa kuin joitain päiviä tai korkeintaan muutama viikko.

Selaimen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat tuki laajennoksille, synkronointi tavallisen Firefox-selaimen kanssa, nopea JavaScript-moottori, tuki WebGL-rajapinnalle sekä erinäisten laiteominaisuuksien tuet, joihin lukeutuvat muun muassa tuet GPS-paikannukselle ja kiihtyvyysanturille.
Aiemmin Fennec-nimellä tunnettu selain tulee aluksi N900:n Maemo-alustalle, jonka jälkeen on luvassa versiot myös Windows Mobile- ja Android-alustoille. Aiempien tietojen mukaan Windows Mobile -versio olisi noin 3-4 kuukautta Maemo-versiota jäljessä. Applen iPhonella selainta ei todennäköisesti tulla näkemään.

Release Candidate -version voi ladata avaamalla N900:n tai N810:n selaimella osoitteen http://firefox.com/m.

Kommentit (5)

Irekkeri
Irekkeri

1

Sinällään hyvän selaimen ovat tehneet, mutta en kyllä N900 omaa selainta tuohon vastaisi. Käyttömukavuus N900 omalla selaimella on aivan toista luokkaa vrt Firefoxiin.

Vastaa
Bluekkis
Bluekkis

2

Testattua tuli, ja on kyllä N900 omaan selaimeen verrattuna aivan järkyttävän hidas. Kokeillaan uudestaan sitten kun tulee varsinainen julkaisu, mutta toistaiseksi pysyttelen kyllä defaultissa.

Vastaa
Peku (vahvistamaton)

4

Entä N900:n oman selaimen tai uusimman mobiili-FF:n Flash-ominaisuudet? Onko Flash-tuki vieläkään täysin 101-prosenttista?

Vastaa
MoZar
MoZar

5

Itse ainakin olin hieman pettynyt tuohon Firefoxiin.. se on tajuttoman hidas, se käynnistyy todella hitaasti, se tökkii. Jne jne. Kaikkia pikku ongelmia joita ei MicroB:ssä ole.

Sen lisäksi siinä on muitakin pikku puutteita: kursori puuttuu, zoomaaminen on kankeaa..

Hyviä puolia on ainakin plugarit ja tuplanäpäytys zoomi joka toimiii ihan näppärästi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja