Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N900 sai ensimmäisen MMS-sovelluksen

18
Matti Vähäkainu

N900 sai ensimmäisen MMS-sovelluksen
Nokian ensimmäisen Maemo-puhelimen yksi mainituimmista ongelmista on sen kyvyttömyys MMS-viesteihin. Aikanaan iPhonea riivannut puute korjattiin muutamien softapäivitysten ja uuden puhelinmallin myötä yhteisön painostuksesta. Nokia ei ole N900:n suhteen ollut kovinkaan innokas korjaamaan ongelmaa, mutta ilmeisesti kehittäjäyhteisö haluaa miinuksen pois listoilta, sillä ensimmäinen MMS-viesteihin kykenevä sovellus on julkaistu.

Mohammed Sameerin kehittämä mkMMS-sovellus on vielä alkutekijöissään, mutta mahdollistaa kuvien ja tekstitiedostojen lähettämisen. Ominaisuuksiensa puolesta sovellus on varsin vaajavainen eikä siitä löydy edes graafista käyttöliittymää. Lisäksi ohjelmalla voi lähettää ainoastaan yhden jpg-, png-, gif- tai txt-tiedoston kerrallaan.
Sovellus on siis kovin alkeellinen, mutta jo nyt sitä pääsee testaamaan lataamalla sen täältä. Lähettäminen onnistuu Maemo-freakin mukaan komennolla "./mkmms /home/temp/photo.jpg m-send-req.mms subject". Vaikka kyse on pienestä askeleesta kohti kunnollista MMS-tukea, niin täytyy muistaa Applella meni pari vuotta ennen kuin MMS-tuki saatiin iPhoneen.

Sovelluksen kehitystä voi seurata Mohammed Sameerin blogista.

Kommentit (18)

Xbax (vahvistamaton)

1

Vau, mistä lähtien multimediaviestien lähettämiseen on tarvinnut oman sovelluksensa?

Vastaa
Stfu
Stfu

2

Ihan kuule alusta asti on tarvinnut, sitä vain ei ole tarvinnut yleensä erikseen asentaa.

Eikös allmighty-iphonellekin tullut aluksi kolmannen osapuolen MMS-tuki.

Vastaa
anssi (vahvistamaton)

3

@2 no niinhän tuossakin lukee

.... mkMMS-sovellus on vielä alkutekijöissään, mutta kuvien ja tekstitiedostojen lähettämisen.

kenties jokin sana uupuu

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

4

Tätä se avoimenlähdekoodin ja käyttöjestelmän ihanuus on. Keskeneräisiä ja toiminnallisuudeltaan vajaita ohjelmia pistetään jakoon.

Nauttikaa MMS tuesta N900 ihmiset.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

5

@jackoff, No ohjelmat jotka ovat Maemolle ovat paljon parempia kuin itse Symbianin. Ipaskan ohjelmat on aika yksinkertaista kuraa jossa on vain muutamia ominaisuuksia, toki toimii sulavasti.


Ei toi MMS mikää kummoinen ole. Kerran olen lähettän MMS viestin. Aika turhake mielestäni.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

6

@4

Parempi on sitten olla kokonaan ilman vai? Voi elämä...

Vastaa
EL5
EL5

7

iPhonen MMS puute johtui pääasiakkaan, eli AT&T, verkon puutteista. Ei taida suurimmassa osassa AT&T:n verkkoa vieläkään toimia MMS-viestit..

Nokian kohdalla ihmettelen kyllä puutetta, etenkin kun monelle käyttäjälle se MMS oli niin tärkeä että vieläkin jaksavat mainita iPhonesta sen puuttuneen..

Ja aikamoinen turhake tuo MMS, jos puhelimesta löytyy sähköposti.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

8

@5

"Ipaskan ohjelmat on aika yksinkertaista kuraa jossa on vain muutamia ominaisuuksia"

Mitä ihmettä :) ?

Kai se riipppuu ihan ohjelmasta paljo siin on ominaisuuksia? voisitko antaa vaikka jonkun esimerkin?

jos ny ite vaikka sanoisin, että irc ohjelma ni eikai siinä tosiaan voi olla kaikki samat toiminnot ku tietokoneen irc ohjelmassa, mutta se, että tarvitaanko niitä kaikkea? no mun mielestä ei, pääasia, että homma toimii ja on simppeli. Eiköhän noi ohjelmien tekijät tiedä mitä ominaisuuksia se ohjelma vaatii ja mitä voi jättää pois. Yleensä ihmiset koneella käyttäessäkään käytä ohjelmasta, ku murto-osan ominaisuuksista, pääasia, että se toimii mitä sillä ohjelmalla kuuluu tehdä

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

MMS viestit ovat todella tärkeitä. Taisin ensimmäisten värinäytöllisten kännyköiden aikaan jonkun kuulla mainittavan niistä ja jopa kai testanneenkin sitä. Sen jälkeen en ole kuullut/käyttänyt. Kuvia jne voi lähettää vaikka mailin kautta.

Vastaa
akse
akse

11

@8 N900:Ssa on kivaa se että voin irkata mun tietokoneen irc ohjelmalla.

Eli ssh yhteys vaan koneeseen ja sieltä screeni auki ja irssailemaan o/

Kaveri näytteli iPhonen jotain hienoa "sport trackeria" olihan mukamas hienot guit.. ihan ku jostain avaruusaluksesta konsanaan joku paneeli. Sitte siinä softassa oli vielä jopa oma musiikkisoitin että pysty samalla kuuntelee musaa :)

Jotenki tuntuu aika leluilta noi ulkoasut ainaki monissa iPhone softissa, ei oikeen pysty ottaa vakavasti. Mielummin melkeen just kirjottais konsoliin komennon :)

Javalla tuommoisen MMS ohjelman kirjottaminen oli ainakin helppo homma
Luultavasti tuossa maemo ympäristössä hieman hankalampaa ku ei oo valmiita kikkareita.(en ole kyllä perehtynyt tarkemmin)

Vastaa
EL5
EL5

12

@11
Ja miten tuo SSH:n käyttö eroaa muista puhelimista joissa se on (valmiina/saatavilla), mukaan lukien iPhone?

Kertooko tuo QUI-kommenttisi kaiken oleellisen siitä miksi Nokia on alamäessä, oikeasti suurin osa linux-käyttäjistäkin on viimeisen vuosikymmenen pyrkinyt välttelemään komentoriviä, saatikka ns. suuri yleisö jolle noita puhelimia olis tarkoitus myydä jotta kehityskulut saadaan peitettyä ja osakkeenomistajille makkaraa leivän päälle.

-----

N900 on hyvä yritys päästä eroon siitä symbian hirvityksestä, jossa Nokia on roikkunut aivan liian pitkään, hieman myöhässä vain. Saa nähdä riittääkö Nokian massa ( =osuus markkinoista ) auttamaan muiden kiinni kuromisessa ja mahdollisessa ohituksessa.

Vastaa
hinuk
hinuk

13

no itse käytän mms viestejä lähinnä sms viestien korvaajina, kun saunalahdella ovat samanhintaisiakin.
ihan senkin takia tulee tehtyä niin koska sms 160 merkkiä kun taas mms 1000 merkkiä viesti.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@12

Olet aika asian ytimessä. Yksi suurimpia avoimen softan ongelmia on viime vuosikymmenen aikana ollut se, että harrasteprojekteihin ei ole riittänyt tarpeeksi osaavia käyttöliittymäsuunnittelijoita. Ja varsin yleisesti hyväksytty totuus on se, että ohjelmoijat tai insinöörit eivät osaa tehdä tavalliselle käyttäjälle soveltuvaa käyttöliittymää.

Ja todellakin IRC SSH:n yli onnistuu lähes puhelimella kuin puhelimella, pakko kyllä sanoa että natiivi klientti (jolla otetaan yhteys proxyyn) hakkaa ssh:n ainakin iPhonella 6-0. Myöskään N900:lla niiden ctrl/alt/esc-kirjain komentojen anto ei ollut kovinkaan miellyttävää.

Vastaa
akse
akse

16

@14
itsellä ei ainakaan ole ollut mitään vaikeuksia käyttää sshn yli irssiä, toimii lähes kuin koneellakn.

lisäks qwertyn kanssa on ripeetä kirjottaa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

17

@jackoff

Oliko tuo ihan omaa käsialaa vai haamukirjoitettu trolli...? Jotenkin sellaista 90-luvun henkeä tuossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja