Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolalta Backflip-puhelin erikoisella rakenteella

8
Matti Vähäkainu

Motorolalta Backflip-puhelin erikoisella rakenteella
Motorola on julkistanut CES-messuilla uuden BACKFLIP-puhelimen, jonka rakenne poikkeaa valtavirrasta. Android-käyttöjärjestelmällä ja yrityksen omalla MOTOBLUR-käyttöliittymällä varustettu puhelin saapuu myyntiin seuraavan parin kuukauden aikana ympäri maailman.

BACKFLIPin näyttö kääntyy tavanomaisista simpukkapuhelimista poiketen vaakasuunnassa puhelimen takaa. Toisin kuin esimerkiksi Nokian Communicator-puhelimissa, BACKFLIPissä näppäimistö ja näyttö ovat kokoajan esillä.
Puhelin tulee saatavilla aluksi Androidin 1.5-versiolla, mutta on päivitettävissä uudempaan 2.1-versioon. Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat QWERTY-näppäimistön ja 3,1 tuuman kosketusnäytön lisäksi muun muassa WLAN, A-GPS sekä 5 megapikselin kamera LED-salamalla.

Kommentit (8)

cyka
cyka

1

Kaikki uudet ideat on jees. Markkinat näyttää tuleeko tuosta suosittua.

Mun mielestä myös se takapuolen kosketus sensori on mielenkiintoinen. Siitä voisi kehitellä eteenpäin eri variantteja.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

3

Wow. Aika jännä :D ja tyylikäskin samalla.

Onkohan tulossa Suomen markkinoille?

Mikäli on niin tuota pitäisi käydä katsomassa :D

Vastaa
banzq
banzq

4

mikä ton puhelimen idea on ?? miten käyttäjä hyötyy et näppäimistö on aina "selässä". joo upeeta, hieno uus idea, mut millä tavalla toi parantaa käytettävyyttä tai mitä uutta tossa, mitä muissa puhelimissa ei oo saatavil?

Vastaa
cyka
cyka

5

@4 Mulle tulee ekana ainakin mieleen se, että tuo mahdollistaa isomman näppistilan. Eli avautuu paremmin/isompana näppis alle.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

@5
Jossain määrin näin voi ollakin. Ehkä paremminkin se, että näyttö tulee samalle tasolle näppiksen kanssa. Jos tämä nyt sit on etu tai hyöty...

Ite kyllä tykkään ja myös ymmärrän puhelimia joissa on matalampi qwerty, koska sellaisen kanssa näytön käyttökin on vielä mahdollista peukaloin siirtelemättä käsiä. Esim. tämän jutun luurin kanssa saa jo olla melko pitkät peukut jos yhdellä otteella ylttää näppiksen alareunasta näytön yläreunaan...

Vastaa
cyka
cyka

7

@6
Tuossahan saa numeronäppäimet omalle riville helposti ja lisäksi lisää tilaa muillekkin erikois-/isoimmille näppäimille.

Ehkä tarkoitus olis käyttää tuota näytön takana olevaa sensoria valintoihin, eikä itse näyttöä ollenkaan. Tiedä sit miten tarkkaa se olis.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

@7
Niin mitä siitä? Ei se näytön ja näppiksen yhteiskäyttöä kyllä mitenkään paranna vaikka olis mitä nappeja. :)
Mun mielestä pelkän numerorivin takia ei mitään qwerty näppistä kannata alkaa puhelimissa isontaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja