Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC Smart pyörittää Brew-käyttöjärjestelmää

5
Matti Vähäkainu

HTC Smart pyörittää Brew-käyttöjärjestelmää
HTC on esitellyt CES-messuilla Las Vegasissa uuden HTC Smart -älypuhelimen, joka laajentaa yhtiön kännykkäportfoliota kolmannella käyttöjärjestelmällä. Tänä keväänä Euroopassa ja Aasiassa kauppoihin saapuva HTC Smart käyttää piirivalmistaja Qualcommin Brew-käyttöjärjestelmää. HTC hakee puhelimella suosiota massamarkkinoilla, johon soveltuu Smartin kaltainen edullinen ja helppokäyttöinen älypuhelin.

HTC Smartin käyttöliittymänä toimii yrityksen muiden uutuuksien tapaan HTC Sense, joka mahdollistaa helpon muokattavuuden ja sosiaaliset verkkopalvelut, kertoo tiedote. Brew-alusta puolestaan mahdollistaa puhelimen aggressiivisen hinnoittelun.
Puhelimen ominaisuuksiin kuuluvat 2,8 tuuman kosketusnäyttö, 300 megahertsin suoritin, 256 megatavua RAM-muistia, 3G/HSPA-yhteydet, Bluetooth 2.0, microSD-muistikorttipaikka sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Puhelimen tarkkaa hintaa tai julkaisupäivämäärää ei kerrottu.

Kommentit (5)

Ralle (vahvistamaton)

1

Uusi käyttöjärjestelmä, joten sille ei löydy juurikaan sovelluksia. Myös muut ominaisuudet viittaavat siihen, että tämä puhelin sopii kehitysmaihin.

Vastaa
trf (vahvistamaton)

2

@1
Brew ei ole mikään uusi käyttöjärjestelmä, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran jo 2001
(http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_Runtime_Environment_for_Wireless)

Vastaa
Ralle (vahvistamaton)

4

@2 ja 3

Eipä ole tuo BREW ollut aikaisemmin kovinkaan paljoa julkisuudessa, se on tarkoitettu lähinnä edullisen hintaluokan puhelimiin. Sovellusvalikoimaa voi kuvata sanalla vaatimaton.

Androidilla ei ole tosiaan ikää kuin reilu vuoksi, mutta olen jo nyt tyytyväinen sille saatavaan sovellusvalikoimaan ja lisää tulee kohisten.

Vastaa
Meizuman
Meizuman

5

Itellä pyörii Brew Siemensin SXG 75:ssa, harmi kun ei kyseinen kapula koskaan saavuttanut suurta suosiota eikä softapäivityksiä parin ensimmäisen jälkeen sitten enää tullut. Varmasti olisi ollut potentiaalia enempään. Brew -ohjelmiakin on, mutta niiden asentaminen tai edes tekeminen on todella kallista juuri Qualcommin toimien takia (lisenssimaksut), jotka takuulla rajoittivat Brewin leviämistä aikoinaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja