Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iSuppli: Näin paljon maksaa Nexus One

8
Kaarlo Räihä

iSuppli: Näin paljon maksaa Nexus One
Älypuhelimien korkeat myyntihinnat ovat saaneet monet kuluttajat miettimään kuinka paljon puhelinten valmistaminen todellisuudessa maksaa. Kuluttajien onneksi eri laitteiden valmistuskustannuksia selvittävä iSuppli auttaa yleensä näiden asioiden pähkäilyissä, ja tällä kertaa yritys on julkaissut tietoja Nexus Onen tiimoilta.

Kuten arvata saattaa, on puhelimesta pyydettävä 529 dollarin summa yli kolme kerta suurempi kuin mitä puhelimen komponentit maksavat. iSupplin esittämän arvion mukaan puhelimen komponentit maksavat yhteensä 174,15 dollaria, joten muiden vastaavien puhelimien tavoin ero myynti- ja komponenttihintojen välillä on suuri.
Nexus Onen kallein yksittäinen komponentti on Qualcommin valmistama "puhelimen sydän" eli Snapdragon, joka kustantaa 30,50 dollaria. Toiselta sijalta löytyy Samsungin valmistama AMOLED-näyttö, jonka hinta on 23,50 dollaria. Kolmanneksi kallein komponentti on Samsungin tuottama muistipiiri, jolle hintaa kertyy 20,40 dollaria.

iSupplin analyytikko Kevin Keller pitää Googlen ja HTC:n luomaa pakettia erinomaisena, sillä Nexus One yhdistää muiden huippupuhelinten parhaita osia yhdeksi kokonaisuudeksi ja Kellerin mukaan puhelimessa on enemmän huippuominaisuuksia kuin missään muussa aiemmassa puhelinmallissa, jota iSupplin tiloissa on tutkittu. Komponenttien ohella Keller antaa kiitosta puhelimen hinnasta, joka on huippuosista huolimatta vastaavalla tasolla kilpailijoiden kanssa.

Kesällä iSuppli esitti samanlaisen arvion iPhone 3GS:stä ja tuolloin sen komponenttien hinnaksi arvioitiin 178,96 dollaria.

Laskelmissaan iSuppli on tarkistanut puhelimesta löytyvien komponenttien hinnat näitä valmistavilta yrityksiltä. Tutkimuslaitoksen arvioihin ei sisälly mukaan esim. ohjelmistoista tai patenttimaksuista tulevia kustannuksia, jonka lisäksi puhelinvalmistajat eivät todennäköisesti osta kaikkia puhelimien komponentteja yleisillä listahinnoilla, joten iSupplin arvio on ainoastaan suuntaa antava.

Kommentit (8)

jake (vahvistamaton)

1

no toi hintahan on vaan osa tuotteeseen kohdistuvista kuluista.
Jotainhan niiden osien kokoaminenkin ja tuoteen paketoiminenkin maksaa.
Lisäksi tuote kulkee useammankin toimittajan/kuljettajan kautta kuluttajan saavuttaakseen. Ja oiskohan sen tuotteen suunnitteluunkin huvennut joku summa, mikä myös myyntihintaan hilataan. Ja joissain yhtiöissä on muutakin henkilökuntaa siivoojista johtajiin, joiden liksat on hyvä joskus saada maksetuiksi. Ja sitt ne osakkeenomistajat kans haluu osansa.

Joten aikas turha vertailihinta tuo osakustannus vs myyntihinta sinänsä.

Vastaa
lumme (vahvistamaton)

2

ja jostain han ne mainoskamppanjatkin maksetaan... luulen että katteet ei lopulta oo kovinkaan suuret laitteen myynnissä vaan sitouttamisessa ja palveluiden käytössä.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

3

Puhelin tai muidenkaan laitteiden valmistajat eivät vaan ole kovin innoissaan kertomassa laitteiden todellista katetta, tai sitä missä vaiheessa jokin tuote alkaa tuottaa voittoa, joten siksi arvailu valmistuskustannuksista jatkuu tulevaisuudessakin.

Vastaa
neon8
neon8

5

Applea ei nuo patenttimaksut haittaa, kun tuntuu jättävän ne kylmästi maksamatta =) Ainakin jos Nokiaa on uskominen..

Muttapa joo asiaan.. Eipä nois loppu viimein hirveät kustannukset tule kokoonpanosta/pakkaamisesta/kuljetuksesta, lentorahtinakin kpl määrät ovat niin suuria joten yhtä laitetta kohden varmaankin melko edullista =) Siis olettaen että tuote tuotetaan halvan työn maassa.. Taitaa mainonta ja kehitys haukata isomman osan kuin varsinaisen laitteen saaminen kasaan ja asiakkaalle..

Vastaa
poppa (vahvistamaton)

6

Mainontaan Google on kylläkin kertonut laittavansa tasan 0$.

Vastaa
cyka
cyka

7

@6
PR on sitten eri asia, se jopa oikein tehtynä jättää voimakkaamman kuvan tuotteesta. Ja siihen menee rahaa ja aikaa.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

8

@ 7 Ja yhteistyökumppanit ovat tyytyväisiä esim vaikkapa Verizon joka heitti $100m mainoskamppiksen Androidin tutuksi tekemiseen ja Google kiittää julkaisemalla kuukauden kuluttua oman tuotteen kilpailevan verkon paketeilla ja päälle rehvastelee että eipä muuten laiteta liiraakaan mainontaan.

Hauskoja nää jenkkien ikoniyhtiöt, toinen varastelee muiden patentteja ja toinen luistelee muiden markkinointidollareilla. Kuka masokisti noiden kanssa haluaa yhteistyöhön?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja