Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta ensimmäinen ohjelmistopäivitys N900:lle, Ovi Store Maemolle

20
Matti Vähäkainu

Nokialta ensimmäinen ohjelmistopäivitys N900:lle, Ovi Store Maemolle
Nokia Conversations -blogi on kertonut ensimmäisestä firmware- eli ohjelmistopäivityksestä N900-lippulaivamallille. Päivityksen voi ladata langattomien verkkojen avulla suoraan puhelimeen tai käyttämällä Nokia Software Update -sovellusta tietokoneella. Valitettavasti päivitys ei tuo vielä kaivattua pystynäkymää koko käyttöliittymän laajuiseksi ominaisuudeksi.

Ilmeisesti päivitys on tarkoitettu alustamaan Ovi Storen toimintaa Maemo-puhelimella. Huhut kertovat, että Ovi Store olisi jo käytettävissä osoitteessa http://store.ovi.mobi, mutta valitettavasti käytössäni ei ole N900:aa, joten en voi vahvistaa huhua. Mikäli olette päässyt testaamaan Storen toimivuutta, kommentoikaa jutun alla.
Nokia N900 kertoo käyttäjälle Status Area -ilmoituksella uudesta ohjelmistopäivityksestä.

PÄIVITYS: Huhut vahvistettu käyttäjien toimesta, joten Ovi Storeen pääsee nyt myös N900:lla. Kiitokset käyttäjille Aki_A ja Brkw!

Kommentit (20)

Aki_A
Aki_A

1

Jep. Ovi Storeen pääseen tuon osoitteen kautta. Kaupan valitseminen valikosta tosin näyttää vielä samaa Ovi Store for Maemo coming soon.

Melko pieni päivitys. En huomannut mitään eroa muussa kuin Sovellusten Hallinnassa.

Vastaa
Jeppe (vahvistamaton)

5

Lisäksi tämä on ainoastaan pieni päivitys joka tarvitaan 1.1 version päivityksen asentamiseen mikä tulee saataville lähipäivinä.

Vastaa
muppis
muppis

6

En tiedä oliko se vain minussa, mutta jotenkin käyttöliittymä tuntui nopeammalta päivityksen jälkeen ja Xorg -prosessi vaikutti hetken tutkailun jälkeen vievän vähemmän tehoja.

Vastaa
Hage452
Hage452

8

@7 Minustakin tuntuu, että akku kestää pitempään

Ovi Storen yläkulmassa lukee "Ovi Beta", eli ei ilmeisesti vielä ihan loppullinen versio kyseessä.

Jos Ovi Storen niukahkosta valikoimasta jotain pitäisi suositella, niin ehdottomasti suosittelen kaikkia kokeilemaan ilmaista Angry Birds -peliä!

Vastaa
Nks123
Nks123

9

Ite huomasin neljä muutosta päivityksen myötä: sovellusten hallinnan muutos, ovi store, reilusti parantunut akkukesto ja selvästi nopeampi toiminta valikoissa liikuttaessa. Varsinkin viimeinen yllätti positiivisesti, vaikken laitetta ennen tätäkään hitaana pitänyt :P

Vastaa
만만하니 (vahvistamaton)

10

Vau, jos päivitys on tullut tänään (vaiko eilen) saataville, niin täällä sitä jo kehuskellaan akunkeston paranemista. Mahtoi sitten tyhjentyä tunnissa parissa aiemmin.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

12

Päivityksen mahdollistava päivitys. Muuttaa updatea siten, että se mahdollistaa uuden 1.1 päivityksen vastaanottamisen.

Vastaa
pain83
pain83

13

Kyllä sen vain huomaa jo nyt, kun yleensä yön aikana oli mennyt akusta 1/3 ja nyt ei ollut vielä 12 mennessä mennyt edes 1/6. Kohta on 24H mennyt 3/4 akusta jäljellä. Ennen sai vaan unelmoida moisesta.

Vastaa
akse
akse

14

hieno homma jos akkukesto noussut. Pitääkin tänää tarkkailla miten se kestää kun just yöllä latas täytee.

Vastaa
Hell_N900
Hell_N900

15

Joo kyl taitaa akun kesto olla pikkusen parempi nyt mutta vois toimia toi lataaminen vähä paremmin ku monesti saa useaan kertaan laittaa ja irrottaa laturin piuhan et lähtee lataamaan :(

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

16

@15

Jos päästät akun ihan tyhjäksi kestää hetken että palkki alkaa näkyä näytöllä...

Vastaa
kutilhe
kutilhe

19

Yritin päivitellä tota uutta päivitystä mutta ilmottaa vaan, että muisti ei riitä. Ja katsoin http://wiki.maemo.org/Maemo_5/PR1.1 neuvoa mutta en silti saanut onnistumaan asennusta. Osaisikos joku antaa jotain selkeiätä ohjeita miten onnistuisin päivittämään puhelimeni, kiitos? Samanlaisia ongelmia?

Vastaa
Nks123
Nks123

20

Poista extras-testing ja devel -tason sovelluksia, koska ne eivät ole valmiita ja niissä on ongelmia juuri tuon rootfs-muistin käytön kanssa. En muista mikä nyt oli, mutta joku tietty extras-devel -tason sovellus itsessään jo söi koko tuon muistin, niin ettei päivittäminen onnistunut. Sitä varten siinä muhelimessa on repoissa valmiina pelkkä maemo.org-repo (ent. nimeltään maemo-extras, nimi vaihtui päivityksen myötä). Kaikki sovellukset päätyvät sinne kuitenkin aikanaan heti kun ne ovat valmiita. Ja jos on jo ihan täyteen testing ja devel -tason kamaa tungettu luuri, niin helpompaa ottaa varmuuskopio luurista, flashata puhelin, päivittää ja sitten palauttaa varmuuskopio (tosin muistinkäyttöongelma ei tällä tavalla poistu).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja