Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian musiikkipalvelu löi itsensä läpi Suomessa

10
Lauri Jämsä

Nokian musiikkipalvelu löi itsensä läpi Suomessa
Nokia avasi viime vuoden marraskuun lopulla Comes With Music -palvelunsa Suomessa. Nokia Comes With Music -puhelimen ostaja voi ladata puhelimeensa miljoonista tarjolla olevista kappaleista haluamansa vuoden ajan. Tämänkin jälkeen musiikkikappaleet saa pitää, vaikka ei latausaikaa jatkaisikaan.

"Suomalaiset musiikinkuluttajat latasivat yli miljoona kappaletta yhden viikon aikana, vain kuusi viikkoa palvelun avaamisen jälkeen. Luku on ennätyksellisen suuri Suomen väkilukuun ja siihen nähden, että digitaalinen musiikkimarkkina on Suomessa hyvin vakiintunut ja kilpailua on paljon. Kaikkiaan Suomessa on tehty kuuden viikon aikana yli neljä miljoona musiikkilatausta. Olemme erittäin ylpeitä Comes With Music -palvelun saamasta suosiosta", Nokian Suomen maajohtaja Mauri Pietikäinen kertoo yrityksen lehdistötiedotteessa.
Comes With Music -palvelun saa käyttöönsä, kun ostaa sitä tukevan mobiililaitteen. Musiikki maksetaan jo laitteen ostohinnassa, minkä jälkeen musiikkia saa ladata rajattomasti sopimuskauden aikana. Nokian tarjoama musiikki on kopiosuojattua, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että kuuntelu onnistuu samanaikaisesti vain yhdellä matkapuhelimella ja yhdellä tietokoneella.

Tällä hetkellä palvelu on saatavilla yhteensä 15 maassa. Ensimmäisen kerran kuluttajat pääsivät nauttimaan Nokian musiikkipalveluista Iso-Britanniassa lokakuussa 2008.

Olemme kertoneet aikaisemmin Comes With Music -palvelun vähäisestä suosiosta maailmalla. Suomi näyttää kuitenkin poikenneen valtavirrasta.

Kommentit (10)

samfin
samfin

1

Tämän "pakkopullan" takia olin pakotettu viemään ulkomaille rahani ja ostamaan sieltä luuri. Ehkä hyvä palvelu niille, ketkä sen HALUAA ostaa, eikä PAKOTETA ostamaan.

Vastaa
nihao (vahvistamaton)

2

Hienoa, että yhdellä kaikkein pienimmistä mahdollisista markkinoista tuo palvelu menestyy.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Hyvä että menestyy. Sentään piratismi hieman vähenee :) Jos olisi Apple ollut kyseessä niin olisi varmasti oltu innoissaan. Varsinkin eka kommentti on varmasti jonkun teinin :)

Vastaa
keke (vahvistamaton)

4

Vasta eilen tajusin mikä Comes With Musicin idea on. Se on selkeästi suunniteltu ihmisille jotka eivät ennen ole käyttäneet musiikkikauppaa, eikä niinkään kilpailemaan jo olemassa olevista asiakkaista.

Vastaa
Zarok
Zarok

5

Kuinka paljon tosta luurin hinnasta menee artisteille? Ei yhtään? Kannattaa hankkia spotify jossa on vaan tietääkseni paljon enemmän musiikkia.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

> Kuinka paljon tosta luurin hinnasta menee artisteille? Ei yhtään?

Sopimukset ovat kai maa kohtaisia, ja hinnat voivat vaihdella. Aikoinaan uutisoitiin että aika kalliit sopparit, uutinen voi olla ankka, tai sitten sen takia lanseerauksia on lykätty.

> Kannattaa hankkia spotify

Spotifyn osalta on mutistu siitä että artistille menee suhteellisen vähän rahaa.

> jossa on vaan tietääkseni paljon enemmän
> musiikkia.

Onko jotain kättäpidempään tuohon ? esim Suomen kodalta, on liikkunut myös aivan päinvastaisi väitteitä.

Spotify on jonkinverran erilainen palvelu, Spotify on stream tyyppinen palvelu, jossa kuunteluoikseu säilyy niin pitkään kuin maksaa, sen tyyppisiä palveluita on useampia, mm. Nokialla. CWM poikkeaa siinä että kappaleita saa kuunnella myös sopimuskauden jälkeen.

Spotify on jonkinverran näppärempi tilanteissa joissa halut kuunnella juuri nyt jonkin teoksen jota et ole vielä ladanut, myös linkit ja soitolista jaot ovat näppäriä.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

8

Hinnoiltaanhan Spotify ja CWM ovat todella lähellä toisiian. Spotify 120e vuosi ja CWM ei taida ihan kauhean kauas jäädä. iTunes taas ei pärjää hintakilpailussa mitenkään jos musiikkia kuuntelee yhtään enempää. Sen kilpailuetu on selkeästi taas laajassa juuri musiikkiin tarkoitetutussa laitekannassa ja siinä yksinkertaisessa seikassa, että sen sattuu olemaan Applen tuote. Palveluina Spotify ja CWM ovat todella erilaisia ja en näe miksei molemmilla olisi tilaa markkinoilla. Spotify on selkeästi palvelu ja CWM:n houkuttelee niitä ketkä haluavat enemmän perinteisen tyylistä omistajuutta. Loppupeleissähän markkinat ratkaisee.

Onko jossain ilmoitettu mitä CWM:n toinen vuosi maksaa? Tavoitehan varmaan on saada ihmiset jatkamaan palvelun käyttöä, vaikka sitä ei toistaiseksi missään mainitakaan.

Onhan Spotifynkin loppumista väläytelty. Onko jossain esitetty heidän numeroitaan?

Vastaa
Mike/78 (vahvistamaton)

9

Mielestäni ihan hyvä palvelu Nokialta.
Eihän tätä oo pakko kenenkään ottaa.
Tässähän myös ohjataan kuluttajaa käyttämään puhelinta soittimena, mikä on tietysti Nokia tavoite.

Käsittäisin, että hinnoittelu voi vaihdella eri maissa. Sisko ainakin sanoin,että sveitsissä hinta ero oli aika minimaalinen ottiko puhelimen cwm tai ilman.
Eli kyllä Nokia selkeästi hakee kilpailu etua tällä. Jos vaihtoehtona on kaksi eri valmistajan puhelinta samassa hintaluokassa ja toiseen saa ilmaiset musiikit, niin kyllä se jotain merkka aika monelle.

Vastaa
cyka
cyka

10

@5
Spotifylla on vähemmän tiettyjen artistien matskua (esim. RHCP), mutta toisten saattaa olla enemmän. Eli musiikkitarjonnassa ne ei toisistaan kovasti eroa.

Nokia maksanee artisteille latausmäärästä, ei siis prosenttia siitä luurin myyntihinnasta.

Tosiaan, jos musaa kuuntelee ja kännyä on hankkimassa - CWM puhelin on hyvä vaihtoehto.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja