Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N900 sai ison ohjelmistopäivityksen

22
Kaarlo Räihä

N900 sai ison ohjelmistopäivityksen
Piinallisen odotuksen jälkeen Nokia on saanut ulos ensimmäisen suurehkon ohjelmistopäivityksen N900-laitteelle.

Maemo 5 PR1.1 -nimellä tunnettu päivitys tuo Nokian oman yritysblogin mukaan uudistuksina mm. sveitsiläisiä paremmin palvelevan näppäimistöasettelun, paremman tuen 3-operaattorin SIM-korteille, Microsoft Exchange Server 2003 -tuen (sähköposti, kalenteri, yhteystiedot) ja uudistetun Ovi Mapsin (haku ja reitin etsiminen sujuu vauhdikkaammin).
Kehittäjille suunnattu Maemo-wiki tarjoaa lisää infoa päivityksestä, ja siinä mainitaan mm. päivittämisen helpottuminen (esim. bootloader voidaan jatkossa päivittää verkon yli saatavalla päivityksellä), grafiikkapiirin suorituskyvyn paraneminen, uusia ohjelmointirajapintoja, parempi akun latautuvuus PC:n USB-liitännän kautta, EXIF-tietojen parempi tallentaminen otettuihin kuviin ja selaimeen tehdyt parannukset, jotka parantavat sen toimintanopeutta ja käytettävyyttä.

Tällä viikolla aiemmin tulleen minipäivityksen myötä N900:n ohjelmistopäivitykset voi jatkossa suorittaa suoraan esim. WLAN-yhteyden avulla, ja N900 ilmoittaa automaattisesti uusista päivityksistä. Ohjelmistopäivitykset voi kuitenkin jatkossakin asentaa Nokia Software Updater -ohjelman ja tietokoneen avulla.

Kommentit (22)

muppis
muppis

3

Meinasipa olla vaikea saada päivitettyä, kunnes huomasin sovellusluetteloiden haukkaavan melkein neljänneksen rootfs:n vapaasta tilasta. Eli jos joku ei ole vielä päivittänyt, niin kannattaa ottaa itse lisätyt sovellusluettelot pois käytöstä niin on tarpeeksi tilaa. Niitä ei siis tarvitse poistaa, kunhan ne ei ole käytössä.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

4

Eikö ketään enää kiinnosta 5800 ja sen päivitykset? Sillehän on tullut nyt mm. kineettinen selaus, automaattinen qwerty jne.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

5

@4

Mua ei. Mä vaihdan N900:seen nimenomaan 5800:sta, joka katkoo puheluita, ei toimita viestejä ja toimii muutenkin varsin surkeasti. Jokaisen Nokian julkaiseman päivityksen myötä tää laite on toiminu mulla aina vaan huonommin.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

7

@ 4

No miten se tähän uutiseen liittyy? Kyllä varmasti kiinnostaa jos ko. puhelimen omistaa, mutta tuskin nyt N900 omistajia muiden puhelimien päivitykset kiinnostaa..

Vastaa
jake (vahvistamaton)

8

Tää on jhyvä päivitys. Näytön reagointi kosketukseen tuli loistavaksi.
Ja muutenkin käytettävyys parani entisestään merkittävästi.
Käytettävyys on nyt jopa nautinnollista! :) :D

Toiminnot nopeutuivat, kosketus tarkentui, säätöjäkin taisi tulla lisää tai ainakin minä havaitsin niitä kameran kohdalla.

Päivitys itsessään oli 'sika'helppo - suoraan laitteeseen. Ei tarvittu mitään pc:itä, tms apuna. Kaikki asetukset, kalenterimerkinnät, osoitelistat, ym säilyivät. En tarvinnut varmuuskopioista palautuksia, tms. En kyll sellaista tehnytkään, vaikka sekin mahdollisuus oli yhtä 'nappia' klikkaamalla.

Todella helppoa ja käyttäjäystävällistä!

Kyll Nokiakin osaa, kun on pakko - vai olisko niin, ett Maemo-porukka kiitoksen ansaitseekin ...Nokiasta huolimatta...

Vastaa
kumikana
kumikana

9

@ 5 Kova on luotto merkkiin, kun edellinen oli susi niin jatkat kuitenkin samalla linjalla. Toimivampaakin tavaraa on saatavilla ja jopa halvemmalla..

Vastaa
n900 (vahvistamaton)

11

kumikana kertoo toimivamman ja halvemman laitteen niin tietää lähteä vaihtamaan.
Niin ja mikään kytkynä hankittava ei kelpaa

Vastaa
nimi (vahvistamaton)

13

@ 12
tai tällainen on kova vaihtoehto arvokkaille videolaseille
www.mobilevideohat.com

Vastaa
keke (vahvistamaton)

14

@7: Viittasin siihen, ettei kyseisestä aiheesta ollut mitään juttua puhelinvertailussa..

Vastaa
kumikana
kumikana

15

@10 ja @11, eiköhän mikä tahansa Androidilla varustettu vehjes hakkaa laadussa ja käytettävyydessä tuon Mokian keskeneräisen protovehkeen. Toki flashiä ja adblockia joutuu vielä odottelemaan, mutta puhelimena ainakin toimivat paremmin. Eikö halvimpien Androidien hinnat ala jo kolmosella ilman kytkyjäkin?

Saksasta näkyy saavan parillasadalla Samsungin Galaxy i7500 luuria.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

16

@ 15
Miten musta tuntuu että sulla ei oo omakohtaisia kokemuksia N900:sta mutta silti se on paska laite mielestäs. Sitäpaitsi ehdottamasi samsung on niin eri tarkoitukseen suunniteltu laite, että niiden vertailu on turhaa. Millään firmalla ei oo tällä hetkellä tarjota tämmöistä laitetta tähän hintaan. Ite testasin HTC:n Heroa ja Motorolan droidia eikä kumpikaan vakuuttanut. Hero oli vähän kuin iphone, visuaalisesti hieno ja suht nopeakin, mutta haluan fyysisen näppiksen. Droidissa oli hirveä, täysin litteä näppäimistö, laite oli ruma ja käyttöliittymä tylsä ja epäintuitiivisen oloinen. Muut vaihtoehdot oli N900 ja HTC:n HD2. N900:seen päädyin fyysisen näppiksen ja avoimen kehitysalustan takia, plus nokia on kunnon nörttipuhelin, eli sopii meikälle hyvin ;)

Kukin tavallaan, ei N900 kaikille sovi, mutta turha haukkua laitetta paskaks siks että se ei sulle sopinut(jos edes oot sitä testannu).

Vastaa
eemeli5
eemeli5

19

Jees ihan hyvä päivitys ja meni sukkana.
Mutta onko muilla tullut uutena featurena jatkuva "Valitse yhteys" näkymä ja yhteyksien skannaus? Käytännössä aina kun alan puhelimella jotain tehdä, on "Valitse yhteys" valikko näkyvissä. Akkukin jo ehti tyhjentyä yön aikana kun hakee yhteyksiä jatkuvasti, juuri kun tottui siihen että kestää pidempään...
Tätä ei siis ollut ennen tuota PR1.1 päivitystä.

Vastaa
koppelo (vahvistamaton)

20

@ 19
Ei sen pitäisi tollaista tehdä. Varmasti akku tyhjenee nopeasti jos koko ajan wlan-yhteyksiä skannataan. Kuulostaa siltä että joku applikaatio haluaa koko ajan käyttää verkkoa. Oletko asentanut jotain softia esim. extrasista? Saattaa olla bugi jossain sellaisessa.

Vastaa
rpihla
rpihla

21

@19
Jos et jatkuvasti tarvitse välitöntä grps/umts/wlania niin laita se vekotin kysymään millä piuhalla mennään eteenpäin kun esim. päivität emailia. Alkaa akku kummasti kestämään. Tai tiputa ainakin sen wlanin teho 100mw:stä 10mw:lle. Ratiot kun tahtoo ottaa vaan virtaa. Löytyy silltä

Muuten on kyllä mainio peli. Tulisi vielä tähänkin yhtähyvä imap/email client kun oli aikoinaan kommari 9500:ssa., eli valittujen kansioiden sisällön nouto kännyyn (myös ajastettuna tietysti), html tuki (no se on..), noudettuun postiin vastaus (lähettää eteenpäin kun pääsee koneesta ulos ja kytkee operaattoriin kiinni). DTMF äänet olis kans kiva.

Itse asiassa nokian inssit voisivat ottaa kaapista tuollaisen 9500:n ja tsiigata hieman miten ne hommat tehtiin 5 vuotta sitten. Ja sama maeomolle kiitos.

Vastaa
rpihla
rpihla

22

@21 jatkoa. Eli säädöthän löytyy sieltä "ohjauspaneelin" yhteydet, valitse yhteys, muokkaa lisäasetuksia ja viimeinen välilehti, wlan lähetysteho 100/10mw.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja